Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Νέα παράταση για τις συμμαχίες που θα διεκδικήσουν τον ΟΠΑΠ

H φήμη κυκλοφόρησε το απόγευμα της Τρίτης και επιβεβαιώθηκε σήμερα Τετάρτη, νωρίς το πρωί. Υστερα από αιτήματα των υποψήφιων μνηστήρων του ΟΠΑΠ, το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε παράταση μίας εβδομάδας για την οριστικοποίηση των τελικών σχημάτων που θα διεκδικήσουν τον οργανισμό. Η διορία έληγε σήμερα, 10 Απριλίου. Ετσι, η 17η Απριλίου παραμένει η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών, με τη διαφορά ότι την ίδια ημέρα θα γίνουν γνωστές και οι κοινοπραξίες που θα διεκδικήσουν το 33% του οργανισμού.
Σήμερα το πρωί οι επτά μνηστήρες του ΟΠΑΠ έλαβαν επιστολή με την οποία τους γινόταν γνωστή η παράταση. Χθες το βράδυ στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ διέψευδαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο για αυτό και τα περισσότερα σημερινά ρεπορτάζ υποστήριζαν ότι η 10η Απριλίου είναι η ημέρα που θα μαθαίναμε τις τελικές συμμαχίες για τον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στ. Σταυρίδης ήταν ανένδοτος να δοθεί παράταση αλλά επειδή οι πιέσεις ήταν έντονες επελέγη η χρυσή τομή: να υπάρξει η ενδιάμεση παράταση για τα σχήματα αλλά όχι σε ό,τι αφορά την καταληκτική ημερομηνία για τις οικονομικές προσφορές.

Πρωτεργάτης του αιτήματος για την παράταση ήταν η κινεζική Fosun αφού για τον λόγο αυτό επισκέφθηκε την Αθήνα ο ένας εκ των τεσσάρων ιδρυτών του κινέζικου ομίλου κ. Γκούο Γκουάνγκ Τσανγκ. Βεβαίως, το αίτημα των Κινέζων εξυπηρετούσε και τους άλλους ενδιαφερόμενους αφού ακόμη μεταξύ των υποψηφίων γίνονται ζυμώσεις και μέχρι χθες το βράδυ τα σχήματα δεν είχαν οριστικοποιηθεί.
Εν τω μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ του ΟΠΑΠ με θέμα την επικύρωση της απόφασης της πρόσφατης γενικής συνέλευσης και την ανακήρυξη της Intralot ως αναδόχου για το τεχνολογικό σύστημα του οργανισμού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου