Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΟΠΑΠ: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το ύψος των προσφορών

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να γνωστοποιηθεί το ύψος του τιμήματος που έχει προσφερθεί για τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα αποκρατικοποίηση
 
Picture 0 for ΟΠΑΠ: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το ύψος των προσφορών
Μονομαχία για δύο θα είναι τελικώς η διεκδίκηση του ΟΠΑΠ. Ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα, συνεπικουρούμενα από ξένα κεφάλαια, και στις δύο περιπτώσεις, απαρτίζουν τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα, που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους.
Προς το παρόν είναι άγνωστο το αντίτιμο το οποίο προσφέρθηκε για τον Οργανισμό, αν και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα πρέπει να κυμαίνεται πέριξ των 500 εκατ. ευρώ.
Στην πράξη, όμως, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκπλήξεις, προς τα πάνω, καθώς, ο ΟΠΑΠ θεωρείται και είναι η χρυσοτόκος κότα του ελληνικού στοιχήματος, έστω και μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Η νέα συμφωνία με την Ιντραλοτ, που ανανεώθηκε πρόσφατα, προκάλεσε προς στιγμήν εμπλοκές, που δεν στάθηκαν όμως ικανές να ανατρέψουν την πρόοδο του διαγωνισμού. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ενδεχομένως να έχουμε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες αναφορικά με το ύψος του τιμήματος που έχει προσφερθεί για την περίπτωση της μεγαλύτερης αποκρατικοποίησης, σε αυτή τη φάση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου