Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΟΠΑΠ: Ποιός θα δώσει τα 700+ εκατομμύρια; – Σήμερα οι προσφορές

Από τον ΟΠΑΠ ξεκινάει το …φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης. Σημερα ανοίγουν οι προσφορές και, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, θα έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα για την αγορά του 33% των μετοχών του. Σε περίπου 700 εκατ. ευρώ, ίσως και μερικές δεκάδες περισσότερα, εκτιμάται η αξία της «καλής ψαριάς» που κατά τα λεγόμενα του κ.Σταυρίδη, περιμένει από το διαγωνισμό.
Η κοινοπραξία “Emma Delta” με τη συμμετοχή του τσέχικου fund PPF και του Δημήτρη Μελισσανίδη, θα είναι ο πρώτος πόλος για τη διεκδίκηση του 33% του Οργανισμού. Η κοινοπραξία αυτή έχει πραγματοποιήσει και επαφές με έτερη κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει και ο όμιλος Κοπελούζου, μαζί με την γερμανική Gauselmann και την ισραηλινή Playtek.
Εκτός απροόπτου το ενδιαφέρον θα εκδηλώσει και η BC Partners, όπου προΐσταται ο Ν. Σταθόπουλος, που έχει δραστηριοποιηθεί κατά το παρελθόν στην ελληνική αγορά. Πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι η BC Partners βρίσκεται σε συνεννοήσεις με την κινεζική Fosun για να κατέβουν από κοινού στο διαγωνισμό.
Έτερος πόλος ο οποίος όμως μπορεί να συνεργαστεί με τους BC Partners είναι το hedge fund Third Point του Daniel Loeb, το οποίο απεκόμισε κέρδη 500 εκατ. δολάρια από τα κομμένα ελληνικά ομόλογα στο β’ εξάμηνο του 2012 και παράλληλα έχει ανακοινώσει νέα επενδυτικά σχέδια για τη χώρα μας. Δεν αποτελεί ακόμα δεδομένο αν το Third Point θα εκδηλώσει αύριο την προσφορά του με συγκεκριμένο ενδιαφέρον ή ακόμα και αν θα συμμετάσχει σε μία κοινοπραξία με τους δύο προηγούμενους.
Η διοίκηση της Intralot διαβεβαίωσε το ΔΣ του ΟΠΑΠ ότι δεν πρόκειται να τιτλοποιήσει τα έσοδα από τη νέα σύμβαση ύψους 108 εκατ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια, για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και να διεκδικήσει καθ’ αυτό τον τρόπο το ποσοστό του ΟΠΑΠ ώστε να μην τεθεί θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού με τους υπόλοιπους διεκδικητές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου