Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

«Αψιμαχίες» για τον ΟΠΑΠ

Το επενδυτικό σχήμα Emma - Delta (συμμετέχουν ο Γ. Μελισσανίδης και ο Jiri Smej), το οποίο λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό πώλησης, κατέθεσε εξώδικο στη διοίκηση του ΟΠΑΠ για τη σύμβαση που ενέκρινε πρόσφατα με την Intralot.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης έστειλε επιστολή στον ΟΠΑΠ γνωστοποιώντας πως η Intralot αποσύρεται από την κούρσα διεκδίκησης του 33%. Ακολούθησε ανακοίνωση της εταιρείας στην οποία αναφέρεται πως δεν αποσύρεται από τη διαδικασία.
Εξάλλου η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ζητά απαντήσεις από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για τη σύμβαση του ΟΠΑΠ με την Intralot, που ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση των υποδομών του Οργανισμού.
Ειδικότερα ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να πληροφορηθεί γιατί η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ συμμετείχε στη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ μόνο με το 3,13% των μετοχών και όχι με το σύνολο που κατέχει. «Θεωρεί ο κ. υπουργός ότι οι επιλογές του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ και του ΤΑΙΠΕΔ μπορούν να επηρεάσουν τις ισορροπίες» αναφέρει.
Ερώτηση Μπακογιάννη
Η κ. Μπακογιάννη ερωτά αν συμφωνεί ο υπουργός και η κυβέρνηση να ξεκινήσει διαδικασία υπογραφής της επίμαχης σύμβασης από το ΔΣ του Οργανισμού πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης.
Από την ερώτηση της βουλευτού για τη σύμβαση της Intralot προκύπτει ότι το ποσό των 108,8 εκατ. ευρώ που θα λάβει ο ανάδοχος υπερβαίνει σημαντικά το κόστος που προβλέπεται στη σύμβαση.
Η Emma - Delta με το εξώδικο που έστειλε αναφέρει ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι ακυρότητας της γενικής συνέλευσης και έθεσε θέμα προικοδότησης του τεχνολογικού πάροχου. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΠΑΠ,
θέμα εγκυρότητας της γενικής συνέλευσης μπορεί να θέσει μέτοχος με ποσοστό 5% και να ήταν κάτοχος του ποσοστού την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013. Εξάλλου το δημοσίευμα για την αποχώρηση της Intralot έπληξε ενδοσυνεδριακά τη μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία έφθασε να υποχωρεί έως 13%. Στα τελευταία τριάντα λεπτά πριν ολοκληρωθούν οι συναλλαγές, η διοίκηση της Intralot μετά από ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές Αρχές που έλεγε ότι «η εταιρεία δεν έχει δηλώσει την απόσυρσή της από τη διαγωνιστική διαδικασία».
Η απάντηση της εταιρείας συνέβαλε στον περιορισμό των ημερήσιων απωλειών της μετοχής. Τελικά η τιμή της έκλεισε στο 1,85 ευρώ με πτώση 4,15%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου