Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Έτοιμος ο ΟΠΑΠ για τα VLTs-Gaming halls


Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη των τεχνολογικών αναδόχων που θα προμηθεύσουν τον Οργανισμό με 16.500 VLTs

για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των παιχνιδιών του, αναμένεται να προχωρήσει εντός του επόμενου διμήνου η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. 

Προϋπόθεση για την έναρξη της διαδικασίας αποτελεί η έκδοση του Κανονισμού Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων, ο οποίος εκτιμάται πως θα δημοσιοποιηθεί από την αρμόδια επιτροπή μέσα στο μήνα, ενώ φυσικά καταλυτικό ρόλο θα έχουν και οι αποφάσεις από πλευράς Ε.Ε. για τις συμβάσεις και τη συνολικότερη απόπειρα ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών από την κυβέρνηση.


Όπως, πάντως, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γ. Σπανουδάκης σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, έχει υπάρξει ενδελεχής προετοιμασία για τον διαγωνισμό, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με την πλειονότητα των μεγάλων εταιρειών της συγκεκριμένης αγοράς προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους. Εφόσον όλα γίνουν βάσει της συγκεκριμένης πρόβλεψης, τα πρώτα πιλοτικά καταστήματα με VLTs αναμένεται να λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να βρίσκονται σε λειτουργία μέσα στο πρώτο τρίμηνο, όμως η καθυστέρηση από πλευράς κυβέρνησης στη στελέχωση της Ε.Ε.Ε.Π. και κατ΄επέκταση στην ενεργοποίησή της, μετέβαλλαν το πλάνο. Υπενθυμίζεται ότι από το σύνολο των παιγνιομηχανημάτων, τα 16.500 παιγνιομηχανήματα η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα τα εγκαταστήσει και θα τα εκμεταλλεύεται μέσω των πρακτορείων της και τα υπόλοιπα 18.500 παιγνιομηχανήματα, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας σε συνεργασία με την Ε.Ε.Ε.Π, θα τα παραχωρήσει για εκμετάλλευση σε 4-10 παραχωρησιούχους, οι οποίοι θα τα εγκαταστήσουν σε αμιγείς χώρους. Η προμήθεια των πρακτόρων για τη λειτουργία των βιντεολόττο, θα περιλαμβάνεται στο κείμενο του διαγωνισμού, ανέφερε ο κ. Σπανουδάκης. 

Ο Οργανισμός έχει στρατηγικά επιλέξει να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει τα VLTs σε καταστήματα αποκλειστικής λειτουργίας (Gaming Halls) σε συνεργασία με το δίκτυο των πρακτόρων της. Ήδη, σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους, έχει ήδη προβεί στην μελέτη και αποτύπωση της αγοράς για την βέλτιστη κατανομή των Gaming Halls, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η αρχιτεκτονική και Η/Μ μελέτη των χώρων αυτών που θα φέρουν την εμπορική ονομασία Gold. 

Σε κάθε Gaming Hall θα λειτουργούν κατά μέγιστον 25 βιντεολόττο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΟΠΑΠ, ενώ για την δημιουργία του δικτύου των καταστημάτων υπάρχει πρόβλεψη για επένδυση της τάξης των 50 εκατ. ευρώ.

Προμήθειες

Παράλληλα, σε καλό δρόμο φαίνεται να βρίσκονται οι συζητήσεις με τους πράκτορες για την διαμόρφωση νέου πλαισίου αναφορικά με τις προμήθειες των πρακτόρων για το Πάμε Στοίχημα, ενόψει και του Euro 2012. Προωθείται η εφαρμογή ενός κλιμακωτού συστήματος προμηθειών, ξεκινώντας από το 3% για τα μονά παιχνίδια, 6% για τα διπλά, 9% για την τριάδα και φθάνοντας στο 12% για την τετράδα, αντί του καθορισμένου 8% επί του τζίρου που ισχύει σήμερα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου