Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΟΠΑΠ: «Πρέπει να ψηφιστεί η τροπολογία για την Επιτροπή Εποπτείας»

Τις μεγάλες προοπτικές αλλά και τις σημαντικές εκκρεμότητες που έχει να αντιμετωπίσει ο ΟΠΑΠ στην υλοποίηση των στρατηγικών του σχεδίων, παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της εταιρείας Γ. Σπανουδάκης.

Οπως τόνισε, η φετινή χρονιά είναι μεταβατική για την αξία της εταιρείας, αφού από το 2013 πρόκειται σταδιακά να αποκτήσει μια νέα αξία η οποία δεν αποτυπώνεται ακόμη στη μετοχή της.

Τόσο η ανάπτυξη των VLTs (φρουτάκια) που θα αναπτύσσονται στις αίθουσες από το Σεπτέμβριο του 2012 και μετά όσο και η ανάπτυξη του διαδικτύου που αναμένεται σύντομα και η πιθανή επιλογή της κοινοπραξίας της ΟΠΑΠ Α.Ε. για τα κρατικά λαχεία θα προσθέσουν νέα σημαντικά έσοδα και κερδοφορία στην εταιρεία που δεν υπολογίζονται σήμερα.

Σχετικά με την ανάπτυξη στο διαδίκτυο ο κ. Σπανουδάκης σημείωσε ότι σύντομα αναμένεται η επιλογή του τελικού τεχνολογικού συνεργάτη μεταξύ των τριών εταιρειών που έχουν επιλεγεί και οι οποίες είναι η G2 θυγατρική της Gtech, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Μ. Βρετανίας Playtech και η Intralot. Το πρόγραμμα υλοποίησης των νέων σχεδίων της ΟΠΑΠ εξαρτάται όμως σε μεγάλο βαθμό από την επίλυση σημαντικών εκκρεμοτήτων, όπως την τελική απάντηση της Κομισιόν για το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια αλλά και την ψήφιση της τροπολογίας του άρθρου 325 για την Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων.

Ενημέρωση

Ο κ. Σπανουδάκης επισήμανε ότι πραγματοποιεί μια προσπάθεια ενημέρωσης των κομμάτων για την σημασία του άρθρου 325 ώστε να επανέλθει και να πραγματοποιηθεί η ψήφισή του πριν από τις εκλογές.

Η σημασία της τροπολογίας είναι μεγάλη, καθώς σύμφωνα με αυτήν, η Επιτροπή θα αναλάμβανε την αρμοδιότητα έκδοσης Κανονισμών για τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ (για τα VLTs, για το διαδίκτυο, για τα ποσοστά των πρακτόρων) από τους οποίους εξαρτάται η υλοποίηση των σχεδίων.

Επίσης η τροπολογία προβλέπει τη δημιουργία τριμελούς επιτροπής που θα ελέγχει τον ΟΠΑΠ, διασφαλίζοντας την κρατική εποπτεία, παράμετρος ιδιαίτερα κρίσιμη για τη διατήρηση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ ενόψει της ιδιωτικοποίησής του και της δίκης για το μονοπώλιο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 13/6/2012. Επίσης η Επιτροπή Ελέγχου θα αποφασίσει για ποια παιχνίδια τελικά έχουν πάρει άδεια στο διαδίκτυο, οι 24 εταιρείες που αδειοδοτήθηκαν με βάση την υπουργική απόφαση. Σύμφωνα με τον κ. Σπανουδάκη, δεν είναι δυνατό να αδειοδοτηθούν για το στοίχημα αφού μέχρι το 2020 τα δικαιώματα στο παιχνίδι ανήκουν αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου