Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΟΠΑΠ: Ζητά παρέμβαση ΣΔΟΕ για τις διαφημίσεις παράνομων στοιχηματικών εταιρειών

Την παρέμβαση της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Οικoνομικού Εγκλήματος ζήτησε σήμερα εγγράφως η ΟΠΑΠ Α.Ε. από τον διευθυντή της Υπηρεσίας Ταξίαρχο Νικόλαο Μάρκο, προκειμένου να αποφευχθούν ποινικά κολάσιμες πράξεις που επισύρουν κατά τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 52 του ν. 4002/2011 ποινή φυλάκισης έως δύο (2) ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως και 200.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αφορμή για την επιστολή της ΟΠΑΠ Α.Ε. στάθηκαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες προγραμματίζεται προβολή διαφημιστικών στοιχηματικών εταιρειών κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:30 στο κλειστό γυμναστήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Ελληνικού.


Ανάλογες επιστολές στάλθηκαν σήμερα από την ΟΠΑΠ Α.Ε. στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και στον Ελληνικό Σύνδεσμο Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ), στις οποίες τονίζεται:

“Σας εφιστούμε την προσοχή στην απαγόρευση πάσης φύσεως εμπορικής επικοινωνίας τυχερών παιγνίων, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 35 του ν. 4002/2011 (ως τροποποιηθείσες ισχύουν).
Ως εμπορική επικοινωνία νοείται η κάθε μορφή επικοινωνίας για την έμμεση ή άμεση προώθηση προϊόντων, υπηρεσιών ή της εικόνας επιχειρήσεων, οργανισμών ή προσώπων που ασκούν δραστηριότητα σχετική με τυχερά παίγνια, οι πληροφορίες που επιτρέπουν την άμεση πρόσβαση σε δραστηριότητα σχετικά με τα τυχερά παίγνια, καθώς και οι επικοινωνίες σχετικά με προϊόντα ή με υπηρεσίες της επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον τομέα των τυχερών παιγνίων.

Μόνη εξαίρεση αναγνωρίζεται αφενός μεν για τις εταιρείες «ΟΠΑΠ Α.Ε.» και «ΟΔΙΕ Α.Ε.», αφετέρου δε για τις νόμιμα αδειοδοτημένες εταιρείες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων της παραγράφου 12 του άρθρου 50 του ν. 4002/2011”.

Ταυτόσημες επιστολές στάλθηκαν και στους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους της εταιρείας Τηλέτυπος Α.Ε. (κανάλι MEGA) και ΕΡΤ (ΕΡΑ ΣΠΟΡ), καθώς το μεν MEGA, την περασμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του ποδοσφαιρικού αγώνα Άρσεναλ - Μίλαν, μετέδωσε διαφήμιση στοιχηματικής εταιρείας, η οποία δεν έχει καν άδεια δραστηριοποίησης στην ελληνική επικράτεια. Αντίστοιχη διαφήμιση μετέδωσε στη διάρκεια του προγράμματός της σήμερα και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Όπως επισημαίνεται στις επιστολές “η παραβίαση της ως άνω απαγορεύσεως είναι ποινικά κολάσιμη πράξη και κατά τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 52 του ν. 4002/2011 επισύρει ποινή φυλάκισης έως δύο (2) ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως και 200.000 ευρώ”.

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να απέχετε από κάθε πράξη που προσβάλλει την κείμενη νομοθεσία και τα νόμιμα δικαιώματα της «ΟΠΑΠ Α.Ε.», άλλως θα προβούμε στην άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου