Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΟΠΑΠ:Το ν/σ για τζόγο φρενάρει την ιδιωτικοποίηση

Σε σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο του περασμένου χρόνου για το Διαδικτυακό Στοίχημα θα υποχρεωθεί να προχωρήσει η κυβέρνηση προκειμένου να μην βαλτώσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Τα μηνύματα που φτάνουν από τις Βρυξέλλες, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τέσσερις προσφυγές κατά του νομοσχεδίου, δείχνουν πως στα περισσότερα σημεία θα επικρατήσουν οι απόψεις των ισχυρών του on-line τζόγου.

Τα «καυτά» σημεία συνδέονται με τη διαφορετική φορολόγηση μεταξύ του Ιντερνετικού Στοιχήματος και των παιχνιδιών που διεξάγονται μέσω των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, την υποχρέωση για έδρα στην Ελλάδα προκειμένου να δραστηριοποιηθείς στο Διαδικτυακό Στοίχημα, κλπ.



Η Ελλάδα έχει ήδη απαντήσει σε 41 ερωτήματα που έστειλαν οι υπηρεσίες της Κομισιόν και πιθανώς εντός τριμήνου θα αποφασιστεί αν κινηθεί η διαδικασία παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.



Πολλοί βέβαια αναρωτιούνται πως ακριβώς απάντησε η κυβέρνηση στις ερωτήσεις όταν σχεδόν ένα χρόνο μετά την «πρώτη έκδοση» του νομοσχεδίου, που ψηφίστηκε το φθινόπωρο, δεν έχουν υπογραφεί οι υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς. Αλλά και η Επιτροπή Παιγνίων, στην οποία προεδρεύει ο Ευγ. Γιαννακόπουλος, παλαιός φίλος του υπουργού Οικονομικών Ευαγγ. Βενιζέλου, είναι άστεγη και δεν έχει στελεχωθεί με το εξειδικευμένο προσωπικό που προβλέπει ο νόμος.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου