Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Τα ανοιξιάτικα και τα θερινά «φρουτάκια» του ΟΠΑΠ

Κατά τα διαστήματα που όλοι -και δικαιολογημένα- είχαμε στραμμένη την προσοχή μας στις εξελίξεις για τη νέα δανειακή σύμβαση και μετέπειτα στην επιτυχία ή μη του PSI, ορισμένα από τα μεγάλα projects της χώρας έτρεχαν αθόρυβα -και ορθώς, φυσικό, έτρεχαν.
Επειδή, λοιπόν, τα...φρούτα είναι πολλά και... ποθητά στο καταναλωτικό κοινό, περισσότερο δε τα «φρουτάκια» (μόνο στα καζίνο να δείτε νοικοκυρές που συνωστίζονται ακόμα και για ένα μικρό κέρδος «για τα ψώνια της λαϊκής»), σας ενημερώνω ότι ο ΟΠΑΠ, για λογαριασμό των 16.500 VLTs που θα ελέγχει o ίδιος, έχει προχωρήσει τις διαδικασίες.

Ήδη έχει έρθει σε επαφή με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τέτοιων μηχανημάτων παγκοσμίως, από τους οποίους θα τα νοικιάσει (και όχι αγοράσει τώρα, γιατί τα διαθέσιμά του τα έδωσε στο Δημόσιο για επέκταση άδειας και «φρουτάκια») για τα πρώτα πέντε περίπου χρόνια. Και ταυτόχρονα, ενόψει της σύμπραξης σε ομάδες των πρακτόρων του ανά 3-5, για να πάρουν από κοινού άδεια για 25 μάξιμουμ ανά περίπτωση μηχανάκια, έχει προσλάβει εξειδικευμένη εταιρεία, για την ανεύρεση χώρων ανά περιοχή, για όλη την Ελλάδα.

Στόχος είναι μέχρι το Μάιο να έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία για τα 16.500 μηχανάκια του ΟΠΑΠ και από αρχές καλοκαιριού να ασχοληθεί ο οργανισμός με τα υπόλοιπα 18.500 που θα δημοπρατήσει σε ιδιώτες. Και εδώ γίνεται βέβαια το «έλα να δεις», καθώς οι ενδιαφερόμενοι είναι πάρα πολλοί, μεγάλοι παίκτες από όλο το εγχώριο επιχειρηματικό παζλ, αλλά και μικρότεροι με σχετική (προ ετών, αν ενθυμείστε...) εμπειρία.
Οι άδειες που προβλέπεται να δοθούν στους ιδιώτες θα είναι 4-10, αλλά -προκειμένου η μπίζνα να είναι αποδοτική για όλους- εκτιμάται ότι δεν θα είναι πάνω από 6-7 άδειες μάξιμουμ. Οπότε, αντιλαμβάνεστε τι γίνεται ήδη και τι θα γίνει λίγο πριν οι θερινές θερμοκρασίες ανέβουν επικίνδυνα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου