Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Αυστηροί όροι για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Αυστηρούς όρους για τη διατήρηση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ έθεσε ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, παραπέμποντας ουσιαστικά τις αποφάσεις στην ελληνική δικαιοσύνη. Εν τω μεταξύ, κυβερνητική πηγή δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters πως η Ελλάδα θέλει να ολοκληρώσει έως τις αρχές Ιανουαρίου την πώληση του ποσοστού που κατέχει στον ΟΠΑΠ, προσθέτοντας ότι αρκετές εταιρίες έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον.

«Θέλουμε να έχει ολοκληρωθεί η πώληση τέλος Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου», είπε σε δημοσιογράφους ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Υπάρχει ενδιαφέρον από τουλάχιστον τέσσερις κοινοπραξίες, ελληνικές και ξένες», πρόσθεσε. «Πρόκειται για κορυφαίες εταιρείες των τυχερών παιχνιδιών από το εξωτερικό».

Ο γενικός εισαγγελέας, κ. Jan Mazak αν και εξέφρασε την άποψη ότι προς το παρόν δεν υφίστανται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να δικαιολογείται το μονοπώλιο, ανέφερε ότι εναπόκειται στο Συμβούλιο της Επικρατείας να εκφέρει οριστική απόφαση.

«Ο εισαγγελέας το έπαιξε Πόντιος Πιλάτος, η απόφαση θα μπορούσε να είναι διατυπωμένη πολύ αυστηρότερα. Πιστεύω ότι απεφεύχθη το χειρότερο για τον ΟΠΑΠ», είπε αναλυτής που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου