Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Εντονο ενδιαφέρον για ΟΠΑΠ


Στην έναρξη του διαγωνισμού για την πώληση του 29% του ΟΠΑΠ, από το 34% που κατέχει συνολικά το Δημόσιο στον Οργανισμό προσανατολίζεται άμεσα η κυβέρνηση ενώ επίσπευδεται η πώληση των κρατικών λαχείων. Με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση χθες το ΤΑΙΠΕΔ γνωστοποίησε πως την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου σε νέα συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, τίθεται επί τάπητος η έναρξη του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 29% των μετοχών του ΟΠΑΠ, ενός από τα μεγάλα «φιλέτα» του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, που αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον από ισχυρά σχήματα. Με βάση τη χθεσινή συνεδρίαση του Χ.Α. το 29% του ΟΠΑΠ αποτιμάται περίπου σε 600 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση εντάσσεται στην προσπάθεια για μια δυναμική εκκίνηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, με διττό στόχο: Να αλλάξει το κλίμα για τη χώρα στη διεθνή επενδυτική σκηνή αλλά και να δοθούν, με μια εντυπωσιακή κίνηση, ισχυρά δείγματα γραφής στην τρόικα, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στις αποκρατικοποιήσεις, εν μέσω των κρίσιμων άτυπων διαπραγματεύσεων για μια νέα συνολική λύση για το ελληνικό χρέος.
Την Τετάρτη αναμένεται να εγκριθούν και οι τελικές συμβάσεις για την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού για παραχώρηση του δικαιώματος έκδοσης κρατικών λαχείων σε ιδιώτες, θέμα για το οποίο πρέπει να αναμένονται γρήγορες εξελίξεις. Επί τάπητος θα τεθεί και η έναρξη της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου, έκτασης 500 στρεμμ. στην Κασσιόπη της Κέρκυρας. Στη δεύτερη φάση περνά η NCH New Europe Property Fund II και NCH Balkan Fund.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου