Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΟΠΑΠ: Επιλέγει εταίρο για το διαδίκτυο

Πολύ κοντά στην τελική επιλογή του εταίρου με τον οποίο θα πραγματοποιήσει την είσοδο στο διαδίκτυο βρίσκεται ο ΟΠΑΠ.

Στελέχη του Οργανισμού έχουν πραγματοποιήσει τις τελευταίες ημέρες διαδοχικές συναντήσεις με τις εταιρείες που, όπως ανέφερε το Capital.gr, απαρτίζουν τη short list η οποία εγκρίθηκε από τη διοίκηση. Συγκεκριμένα, υπήρξαν συναντήσεις επί ιταλικού εδάφους με τη G2, τη θυγατρική της Lottomatica που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο, με την ισραηλινών συμφερόντων Playtech, με την Ι2, τον βραχίονα της Intralot στο online gaming, ενώ ο κύκλος των επαφών συμπληρώνεται, προς το παρόν, με την 888 Holdings.


Όπως αναφέρουν πηγές από τον ΟΠΑΠ, η είσοδος στη διαδικτυακή αγορά, καθώς και η δημιουργία του δικτύου των VLTs, προχωρούν ανεξαρτήτως των σχεδίων της κυβέρνησης για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. «Το εγχείρημα της ιδιωτικοποίησης είναι σύνθετο και απαιτεί χρόνο, τη στιγμή που η διοίκηση έχει θέσει ένα σαφές business plan προς υλοποίηση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», αναφέρουν.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, το διαδίκτυο, η στρατηγική του Οργανισμού είναι σαφής και δεν περιορίζεται στην ελληνική αγορά, αντίθετα στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών και προϊόντων που να απευθύνονται σε μεγάλες ξένες αγορές μέσω της δημιουργίας ενός διεθνούς στοιχηματικού brand. Ουσιαστικά ο ΟΠΑΠ και ο εταίρος που θα επιλεγεί θα δημιουργήσουν μια νέα πλατφόρμα μέσω της οποίας θα αναπτυχθούν νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Εξελίξεις

Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις αναφορικά με τη ρύθμιση της εγχώριας διαδικτυακής αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Με δεδομένο ότι οι μεγάλες ιντερνετικές εταιρείες στοιχηματισμού όπως η Betfair, η Bwin, η Sportingbet, η Bet365 και η William Hill που δέχονται σχεδόν το 80% των πονταρισμάτων των Ελλήνων παικτών απείχαν της διαδικασίας, ερμηνεύεται από την αγορά ως προάγγελος εξελίξεων.

Συγκεκριμένα, ασκείται πίεση να μειωθεί τελικώς από το 30% στο 20% η φορολόγηση επί των μεικτών κερδών των εταιρειών, να απαλειφθεί ή στην χειρότερη περίπτωση να μειωθεί ο φόρος του 10% επί των κερδών των νικητών (σ.σ. και φυσικά να αποσαφηνιστεί πως τελικά θα εφαρμοστεί αυτός ο φόρος) και να μην υιοθετηθεί τελικά η κάρτα παίκτη. Όσο για την αναδρομική φορολόγησή τους για τις χρήσεις 2010 και 2011, εξ αρχής υποστήριξαν ότι είναι μη εφαρμόσιμη για πρακτικούς και ουσιαστικούς λόγους, ωστόσο υπάρχει πρόθεση από πλευράς εταιρειών να καταβληθεί ένα εφάπαξ ποσό υπό τη μορφή entry fee.

Πάντως οι ήδη προσωρινώς αδειοδοτηθέντες έχουν αρχίσει να προβάλλουν πως λειτουργούν πλέον με βάση τις φορολογικές διατάξεις που θεσπίστηκαν πρόσφατα, προχωρώντας συγχρόνως σε πλήρη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα. μία εξ αυτών, η διαδικτυακή εταιρία Β2Β Gaming, η οποία ανήκει στον όμιλο της Betshop, ανακοίνωσε πως έλαβε έγκριση νόμιμης άδειας λειτουργίας για στοιχηματική δραστηριότητα και online gaming στην ελληνική αγορά. Πλέον η εταιρία έχει υπαχθεί στο πλαίσιο των μεταβατικών διατάξεων που αφορούν τη νόμιμη λειτουργία εταιριών παροχής υπηρεσιών στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου.

Ο όμιλος της Betshop (στον οποίον ανήκει η Β2Β Gaming) εδρεύει στο Λονδίνο, έχει 17 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των στοιχημάτων και συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους παρόχους αθλητικών στοιχημάτων στον κόσμο. Το 2010 τοποθετήθηκαν στην Betshop πάνω από 6,5 εκατ. στοιχήματα σε περίπου 72.000 διαφορετικά αθλητικά γεγονότα, σε 52 χώρες, ενώ άνω του 90% επί του τζίρου των στοιχημάτων επιστρέφεται ως κέρδη στους παίκτες.



Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου