Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΟΠΑΠ: Σοβαρή εμπλοκή στην πώλησή του λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές

Φήμες για παραίτηση Λουρόπουλου - Μαξίμου: Δεν ξέρουμε τίποτα για παραίτηση Λουρόπουλου - Αγωνία στην κυβέρνηση για να μην τιναχτεί στον αέρα η αποκρατικοποίηση - Financial Times: Email για σκληρές προσωπικές πιέσεις των επενδυτών στον πρόεδρο του ΟΠΑΠ

Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του προέδρου του ΟΠΑΠ Κώστα Λουρόπουλου, επισημαίνει συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά απαντώντας σε σχετική ερώτηση του protothema.gr.

FT: Ζητά ακύρωση δύο στοιχείων της συμφωνίας για ΟΠΑΠ η Emma Delta

Τον κίνδυνο κατάρρευσης αντιμετωπίζει η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, εν τω μέσω πιέσεων από τους πλειοδότες για αλλαγή των όρων της συμφωνίας που υπογράφθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Financial Times: Γιατί είναι υπό κατάρρευση και η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

Η Ελλάδα αγωνίζεται να αποφύγει την κατάρρευση μιας δεύτερης μεγάλης ιδιωτικοποίησης, αυτής του ΟΠΑΠ, κινδυνεύοντας να αναγκαστεί από την Τρόικα ακόμα και σε διορισμό ξένων διαχειριστών για την πώληση της ελληνικής κρατικής περιουσίας, γράφουν οι Financial Times.
Το πρόβλημα με την πώληση του ΟΠΑΠ, αξίας 700 εκατ. ευρώ, απειλεί να προκαλέσει νέα ένταση με τους διεθνείς πιστωτές στην Ελλάδα, οι οποίοι φοβούνται ότι ο αργός ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων θα απαιτήσει περαιτέρω περικοπές για να διατηρηθεί σε τροχιά το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Koρυφώνεται το παρασκήνιο για τον ΟΠΑΠ

Μαίνεται η «μάχη» στο παρασκήνιο όσον αφορά την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, καθώς τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Σταυρίδης εκφράζει αισιοδοξία για την πώληση του 33% του Οργανισμού, δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για συμφωνία που απειλείται με κατάρρευση.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Κρίσιμη συνάντηση «κορυφής» για την πώληση του ΟΠΑΠ

Στις 2.30  μ.μ. η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ με τους εκπροσώπους της  Εmma Delta.  Κίνδυνος να φύγουν οι επενδυτές απο λάθος χειρισμούς και να ναυαγήσει η πώληση.

Στον αέρα ο διαγωνισμός για τον ΟΠΑΠ

Επί ξυρού ακμής κινείται η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ. Η Εmma Delta, που έχει πλειοδοτήσει για το 33% του οργανισμού προσφέροντας 652 εκατ. ευρώ, δεν θέλει να αποκτήσει τον ΟΠΑΠ με την «προίκα» των Λαχείων - ο ΟΠΑΠ ηγείται κοινοπραξίας αποτελούμενη από τον ίδιο, την αμερικανική Scientific Games και την Intralot που εξασφάλισε τη δωδεκαετή άδεια εκμετάλλευσης της διεύθυνσης κρατικών λαχείων -, αλλά και του τεχνολογικού παρόχου του οργανισμού στον οποίο έχει κηρυχθεί οριστικός ανάδοχος η Intralot, αλλά δεν έχουν πέσει οι τελικές υπογραφές.

Υπογραφές για τα Κρατικά Λαχεία και τον τεχνολογικό πάροχο στον ΟΠΑΠ ζητεί το ΤΑΙΠΕΔ

Nα προσέλθει να υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης των Κρατικών Λαχείων καλεί το ΤΑΙΠΕΔ την κοινοπραξία με επικεφαλής τον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ-0,79% που έχει κερδίσει το σχετικό διαγωνισμό, ενώ παράλληλα ζητεί από τη Διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. να υπογράψει τη σύμβαση για τον Τεχνολογικό Πάροχο με την Intralot. ΙΝΛΟΤ+3,83%
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη 12ετή παραχώρηση των Κρατικών Λαχείων και την πώληση ποσοστού 33% της ΟΠΑΠ Α.Ε., το ΤΑΙΠΕΔ τονίζει

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΟΠΑΠ: Περίπλοκη διαδικασία η σύστασης κοινοπραξίας για τα κρατικά λαχεία

Δεν σχολίασε την πορεία ιδιωτικοποίησης της ΟΠΑΠ ΑΕ η διοίκηση της εταιρείας στη διάρκεια της σημερινής γενικής της συνέλευσης, επισημαίνοντας μόνον ότι η διαδικασία αποτελεί ευθύνη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλος ανέφερε ότι απαιτείται αρκετή δουλειά ακόμη ώστε να λήξει το επίμαχο θέμα της σύστασης της κοινοπραξίας που θα διαχειρίζεται τα κρατικά λαχεία.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Τελεσίγραφο για το 33% του ΟΠΑΠ και για τα λαχεία

ΕΚΤΟΣ από τις επιχειρηματικές κόντρες που μαίνονται στον ΟΠΑΠ μεταξύ παλιών και νέων προμηθευτών και νέου βασικού μετόχου, αγριεύει και η διαμάχη μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) και της διοίκησης του ΟΠΑΠ. Το Ταμείο έστειλε τελεσίγραφο στη διοίκηση του οργανισμού ζητώντας αποτελεσματικότητα, ώστε να τελειώνει με τις εκκρεμότητες, προκειμένου να ολοκληρωθεί τόσο η πώληση της άδειας των λαχείων όσο και η μεταβίβαση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ στην Emma Delta.
 

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αγώνας δρόμου για Κρατικά Λαχεία - ΟΠΑΠ

Σε αγώνα δρόμου με άγνωστη κατάληξη έχει αποδυθεί το ΤΑΙΠΕΔ, για να τηρηθούν οι συμφωνίες που έχει συνάψει εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου και αφορούν τα Κρατικά Λαχεία και τον τεχνολογικό πάροχο του ΟΠΑΠ.
Αγώνας δρόμου για Κρατικά Λαχεία - ΟΠΑΠ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Σε θρίλερ διαρκείας εξελίσσεται η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

Θρίλερ εξακολουθεί να θυμίζει η προσπάθεια αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ και των Κρατικών Λαχείων με τη δεύτερη μάλιστα να πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ακυρώνεται ο διαγωνισμός. Σημειώνεται ότι ο ανάδοχος για τη 12ετή διαχείριση των Κρατικών Λαχείων ορίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο η σχετική σύμβαση δεν έχει ακόμα υπογραφεί, με τα 190 εκατ. ευρώ που αποτελούν το εφάπαξ τίμημα που προσφέρει ο πλειοδότης να κινδυνεύουν να χαθούν.

Πώληση των κρατικών λαχείων έως τέλος Ιουνίου επιδιώκει η Αθήνα, ελέω ΟΠΑΠ

Την πώληση των κρατικών λαχείων έως το τέλος του Ιουνίου στοχεύει να πετύχει η Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), Ανδρέας Ταπραντζής.

Σε οριακό σημείο η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ

Καθυστερεί η ολοκλήρωση της πώλησης του ΟΠΑΠ, σε βαθμό που στο υπουργείο Οικονομικών, πλέον, να ανησυχούν σοβαρά για το project των αποκρατικοποιήσεων,  μετά μάλιστα και το ναυάγιο στην υπόθεση εξαγοράς της ΔΕΠΑ από τη Gazprom. Η εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί με την υπόθεση των Λαχείων, και η δυσαρέσκεια που εκφράζεται από την πλειοδότρια κοινοπραξία του ΟΠΑΠ (που συμμετέχει και στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Λαχείων) για το deal ΟΠΑΠ - Intralot, δείχνουν να είναι αξεπέραστες.

ΟΠΑΠ: Οριστικά η Intralot τεχνολογικός πάροχος

Οριστικός ανάδοχος στο διαγωνισμό για την προμήθεια νέου τεχνολογικού συστήματος και για την παροχή των σχετικών τεχνολογικών υπηρεσιών ανακηρύχτηκε η Intralot, όπως αποφάσισε πριν από λίγη ώρα το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ.

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού εξουσιοδότησε παράλληλα τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Κώστα Λουρόπουλο να οριστικοποιηθούν ορισμένοι όροι των αρχικών σχεδίων συμβάσεων.

Μόλις συμβεί αυτό, η Intralot θα κληθεί να υπογράψει τη νέα σύμβαση με τον ΟΠΑΠ.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Στην τελική ευθεία Λαχεία και ΟΠΑΠ

Ενα βήμα πριν από την ολοκλήρωση βρίσκεται η συναλλαγή για τα Κρατικά Λαχεία - που αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ - σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέας Ταπραντζής.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Διπλό φάουλ Λουρόπουλου για αποκρατικοποίηση λαχείων και πρωτάθλημα

Σε λερναία ύδρα εξελίσσεται για την κυβέρνηση ο ΟΠΑΠ, καθώς το ένα πρόβλημα ανακύπτει μετά το άλλο και μόλις η κυβέρνηση  κλείσει το ένα μέτωπο,  ένα νέο ανοίγει.

Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων  και ο Πρόεδρός του, Στέλιος Σταυρίδης,   έχουν αναλάβει τον ρόλο του πυροσβέστη και τρέχουν να σβήσουν τις φωτιές που άναψε ο κ. Λουρόπουλος με τις συμφωνίες  που έκανε για τα λαχεία. Μια συμφωνία, σύμφωνα με την οποία ο ΟΠΑΠ, ενώ έχει  το 67%, δεν μπορεί να διορίσει ούτε το management των λαχείων.

Και στον ΟΠΑΠ... business as usual

Εν μέσω της κρισιμότερης περιόδου για τον κυβερνητικό συνασπισμό από την σύνθεσή του τον περασμένο Ιούνιο, οι επικεφαλής του ΟΠΑΠ αποφάσισαν αιφνιδιαστικά (αν και για όσους γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, σε απόλυτη συμφωνία με τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής της) να θέσουν προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του δ.σ. το φλέγον ζήτημα της νέας σύμβασης με την Intralt για την παροχή υπηρεσιών τεχνολογικής υποστήριξης από την εταιρεία του ομίλου Κόκκαλη προς τον Οργανισμό.

Τι γράφει ο διευθυντής του Capital Θανάσης Μαυρίδης για τον ΟΠΑΠ

Ενα άρθρο στο οποίο γίνονται αναφορές στον ΟΠΑΠ και στην ιδιωτικοποίησή του ανάρτησε στο Capital ο διευθυντής του ιστοτόπου Θανάσης Μαυρίδης, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των τριών πολιτκών αρχηγών, της ανακοίνωσης του νέου τους ραντεβού την Τετάρτη και της απόφασης του ΣτΕ για την ΕΡΤ.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Κίνδυνος ναυαγίου στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ

«Ναυάγιο» προμηνύεται στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και των Λαχείων με τα οποία το ελληνικό δημόσιο θα είχε έσοδα πάνω από 1,392 δισ. ευρώ, σε περίπτωση που δεν βρεθούν άμεσα συναινετικές λύσεις για την εκμετάλλευση των Κρατικών Λαχείων καθώς και για τη διάρκεια που θα προβλέπει η σύμβαση μεταξύ ΟΠΑΠ και τεχνολογικού παρόχου (Intralot).
Η Emma Delta ζητά την αλλαγή των όρων, καθώς ισχυρίζεται ότι δεν είναι συμφέρουσα συμφωνία, ενώ παράλληλα ζητά το ποσοστό που κατέχει σήμερα, το 67%, να το αυξήσει στο 75% για να μπορεί να παίρνει, σε

Ελληνικές "πατέντες" στις πλάτες του ΟΠΑΠ

Σε θολό τοπίο και χωρίς καμία εγγύηση για την διευθέτηση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση της άδειας των Κρατικών Λαχείων και για τη σύμβαση του νέου τεχνολογικού παρόχου του ΟΠΑΠ. Πρόκειται για δύο εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα που απειλούν να τινάξουν κυριολεκτικά στον αέρα την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού, λίγα μόλις 24ωρα μετά το ναυάγιο της ΔΕΠΑ, με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Εμπλοκή στην πώληση ΟΠΑΠ δημιουργεί η ιστορία των λαχείων

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ βρίσκεται «επί ξυρού ακμής», πριν ακόμα ολοκληρωθεί η υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στον νέο βασικό μέτοχο, Emma Delta, και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Αιτία αποτελεί η σύνθεση της διευθυντικής διαχειριστικής ομάδας της θυγατρικής του ΟΠΑΠ, Opap Inv, που ελέγχει τα λαχεία. Στο ίδιο σχήμα, εκτός από την Opap Inv συμμετέχουν η Lottomatica (LGP), η Intralot Lotteries (INT) και η Scientific Global Gaming (SG) και ελέγχουν το 67%. Σύμφωνα με τον διαγωνισμό οι εταιρείες αυτές συναποτελούν εταιρεία ειδικού σκοπού και για τον σκοπό αυτό υποχρεώθηκαν να συντάξουν το καταστατικό της.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ποιοι θέλουν νέο «φιάσκο» στον ΟΠΑΠ

Διαστάσεις παρωδίας λαμβάνει ο «επιτυχής» διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ. Ο αγοραστής διαμηνύει ότι θα κάνει πίσω, το ΤΑΙΠΕΔ κάνει τον «Πόντιο Πιλάτο» και η μεταβατική διοίκηση του Οργανισμού υπογράφει τετελεσμένα!
Ουδείς αρμόδιος φαίνεται να «ίδρωσε» από τις αποκαλύψεις που έκανε πρόσφατα το Euro2day.gr (κι ακολούθησαν στην συνέχεια άλλα Μέσα) για τον κίνδυνο ματαίωσης της επιτυχούς ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, της μόνης σημαντικής επιτυχίας που έχει να παρουσιάσει ως τώρα το ΤΑΙΠΕΔ.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ρωσικός χειμώνας στην άνοιξη των αποκρατικοποιήσεων

Τα τύμπανα του πολέμου της κυβέρνησης κατά των Ελλήνων εργαζομένων ξαναχτυπούν μετά το φιάσκο αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ και του ελλείμματος που ανοίγει στα έσοδα του σχετικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Η αποτυχία της αποκρατικοποίησης δημιουργεί έλλειμμα της τάξης των 900 εκατ. ευρώ, το οποίο η τρόικα θα ζητήσει να καλυφθεί από άλλες πηγές, δηλαδή από φόρους ή περικοπές δαπανών. Διότι ανάπτυξη δεν έρχεται με το ζόρι...

Ενδεχόμενο "εμπλοκής" και στον ΟΠΑΠ

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση, καθώς, εκτός του μη αναμενόμενου, κατά τα φαινόμενα, "φιάσκου" με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ παραμένει σε εκκρεμότητα.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Για «ξέπλυμα» είκοσι Βολιώτες Πράκτορες ΟΠΑΠ στον Ανακριτή

Παραμονές Χριστουγέννων 2012, στο πλαίσιο μιας γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης, ταυτόχρονες έφοδοι σε κρυμμένα πίσω από καφετέριες τζογάδικα του Βόλου, της Ν. Ιωνίας και του Αλμυρού ξεσκέπαζαν μεγάλο κύκλωμα με απάτες μέσω παράνομου στοιχήματος και καζίνο. Έξι μήνες αργότερα στον ίδιο ογκωδέστατο φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης, μαζί με το παράνομο «συναντήθηκε» και το νόμιμο ποντάρισμα στην τύχη. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΟΠΑΠ ΑΕ

Αρ. πρωτ. Ε -562                                                                Αθήνα, 10 Ιουνίου 2013

Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.
Προς Διεύθυνση Παιχνιδιών
κ. Ν. Παυλιά
Κοιν: Κ. Λουρόπουλος Πρόεδρος & Δ. Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ        
         Μέλη του Δ.Σ της ΟΠΑΠ ΑΕ

 

Κύριοι,

Την Πέμπτη το πρωί εμφανίστηκε μήνυμα στις μηχανές των πρακτορείων μας, σύμφωνα με το οποίο μας γνωστοποιείται ότι από την ερχόμενη παραλαβή υλικού (Παρασκευή 7/6/2013), οι πράκτορες θα προμηθεύονται ΕΝΑΝ πίνακα ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων του Στοιχήματος.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Κράχ στον ΟΠΑΠ

“Όλα είναι ανοιχτά”. Με αυτή τη φράση στέλεχος του ΟΠΑΠ σκιαγραφεί την κατάσταση που έχει προκύψει στον οργανισμό εσχάτως παρά τη θριαμβολογία για ένα deal που θα έδινε άλλο αέρα στην υπόθεση των αποκρατικοποιήσεων. Με τις νομικές διαμαρτυρίες από την μεριά των κ. Γ. Σμέτς, Δ. Μελισανίδη αλλά και του Σωκράτη Κόκκαλη προς την διοίκηση του ΟΠΑΠ, η οποία ταυτόχρονα δέχεται βροχή εξωδίκων και από την Ιntralot η κατάσταση μοιάζει να έχει περιέλθει σε αδιέξοδο και τουλάχιστον να είναι οριακή.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Κλείνει το deal με τα Λαχεία - Σύσταση κοινής εταιρείας με ΟΠΑΠ, Intralot, Scientific Games

Αύριο υπογράφεται η σύσταση της κοινής εταιρείας από τον ΟΠΑΠ, την Intralot και τη Scientific Games που τον Δεκέμβριο του 2012 κέρδισαν τον διαγωνισμό και εξασφάλισαν την άδεια εκμετάλλευσης των κρατικών λαχείων για 12 έτη.

Ετσι φαίνεται ότι ξεπεράστηκε η εμπλοκή που πήγε προς το παρόν να παρουσιαστεί στην πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση, αφού το τίμημα που θα καταβάλει η κοινοπραξία στο ΤΑΙΠΕΔ ανέρχεται σε 190 εκατ. ευρώ.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Πώς οι πράκτορες του ΟΠΑΠ "καίνε" την Intralot

Μόλις προχθές το Euro2day είχε εκτενώς αναφερθεί στα όσα συμβαίνουν στον ΟΠΑΠ και απειλούν να τινάξουν στον αέρα την πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποιήση.
Ένα από τα θέματα που είχαμε αναδείξει ήταν και αυτό των περιβόητων Τερματικών Αυτόνομης Χρήσης (ΤΑΧ) για τα οποία ο οργανισμός, επί διοικήσεως Σπανουδάκη, συμφώνησε να πληρώνει την Intralot 15 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο προκειμένου να συντηρούνται μόλις ενεργοποιηθεί η συμφωνία για τον τεχνολογικό πάροχο!

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Εντονο παρασκήνιο και «μάχη» συμφερόντων για τα Λαχεία

Εντονο παρασκήνιο αρχίζει να διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στον ΟΠΑΠ αναφορικά με το θέμα της σύμβασης για τα Κρατικά Λαχεία, αλλά και το θέμα του τεχνολογικού παρόχου του οργανισμού με τις επιστολές και τα εξώδικα να έχουν αρχίσει να πληθαίνουν, σύμφωνα τουλάχιστον με τις υπάρχουσες πληροφορίες, καθώς επισήμως δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση.
Από τη μία πλευρά, υπάρχει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο παραμένει ακόμη βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ, που ζητά να προχωρήσει το θέμα της σύμβασης για τα Κρατικά Λαχεία. Σύμβαση από την οποία το ΤΑΙΠΕΔ περιμένει να λάβει το ποσό των 190 εκατ. ευρώ.

Σκληρό πόκερ με τα Λαχεία

Σε ένα ιδιότυπο bras-de-fer μετάξύ των μελών της κοινοπραξίας που αναδείχθηκε προσωρινός πλειοδότης στο διαγωνισμό για την παραχώρηση της άδειας εκμετάλλευσης για περίοδο 12 ετών εξελίσσεται η υπόθεση των Κρατικών Λαχείων.

Όπως έγκαιρα είχε αναφέρει το Capital.gr, η ύπαρξη ουσιωδών διαφωνιών, οικονομικής και διαχειριστικής φύσεως, μεταξύ των μελών της κοινοπραξίας οδήγησε μετά τις προειδοποιητικές επιστολές, στην αποστολή εξωδίκων με τα οποία ζητείται, μεταξύ άλλων, η αλλαγή ουσιωδών όρων της συμφωνίας μετόχων της κοινοπραξίας.

O ΟΠΑΠ, ο Μελισσανίδης, ο Σωκράτης Κόκαλης και ο Στέλιος Σταυρίδης σε σχέσεις… στοργής

Υπόγειος πόλεμος συμφερόντων με επίκεντρο τον ΟΠΑΠ και παρασκηιακές διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη μετά την αποκρατικοποίησή του Οργανισμού, καθώς οι νέοι ιδιοκτήτες του (Δημ. Μελισσανίδης και εταίροι του fund Emma Delta) επιχειρούν να πετάξουν έξω από το παιχνίδι τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος μέσω της Intralot έχει δυο ισχυρές συνεργασίες με τον ΟΠΑΠ. Η μάχη κλιμακώνεται με με την τελευταία κίνηση του Emma Delta, που επιδιώκει να ανατρέψει τις ισορροπίες τόσο στην κοινοπραξία διαχείρισης των κρατικών λαχείων, όσο και στην πολυετούς διάρκειας συμφωνία Intralot-ΟΠΑΠ για παροχή τεχνικής και τεχνολογικής υποστήριξης.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Σύγκρουση Μελισσανίδη-Κόκκαλη πάνω στον ΟΠΑΠ

Εντονο παρασκήνιο αποκαλύπτεται μετά τη συμφωνία για την αποκρατικοποίησή του καθώς οι νέοι ιδιοκτήτες του fund Emma Delta (στο οποίο συμμετέχει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανόδης) επιχειρούν να πετάξουν έξω από το παιχνίδι τον Σωκράτη Κόκκαλη που ελέγχει την  Intralot και που έχει δυο ισχυρές συνεργασίες με τον ΟΠΑΠ. Ετσι το Emma Delta με εξώδικο που αποκαλύπτει το euro2day.gr προσπαθεί να ανατρέψει τις ισορροπίες τόσο στην κοινοπραξία που απέκτησε τα κρατικά λαχεία όσο και στη συμφωνία για τον τεχνολογικό πάροχο που είναι η Intralot.

Σε κίνδυνο η «ιδιωτικοποίηση-σημαία» του ΟΠΑΠ

Αντιμέτωπη με την πιθανότητα ναυαγίου εκ των... υστέρων στο διαγωνισμό για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ βρίσκεται η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) η οποία κινητοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς εάν συμβεί κάτι τέτοιο εκτροχιάζεται πλήρως το κυβερνητικό «πλάνο» των ιδιωτικοποιήσεων, με πιθανώς ανυπολόγιστες συνέπειες στο θετικό επενδυτικό κλίμα που τείνει να διαμορφωθεί έναντι της χώρας μας.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Ζητά υπογραφές ΟΠΑΠ για λαχεία - πάροχο

Να προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων για τα Κρατικά Λαχεία και για τον νέο τεχνολογικό πάροχο ζητά από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
Στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν θορυβηθεί από τη βροχή εξωδίκων που συγκεντρώνονται στο γραφείο του επικεφαλής του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλου και επιθυμούν να διασφαλίσουν, πρώτον, πως θα λάβουν σύντομα τα 190 εκατ. ευρώ για τη 12ετή παραχώρηση των Κρατικών Λαχείων και, δεύτερον, πως δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις στην υπογραφή της συμφωνίας για το 33% του οργανισμού και για τα 652 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Οι βασικοί όροι της νέας προτεινόμενης συμφωνίας με την Intralot

Τους βασικούς όρους της νέας προτεινόμενης συμφωνίας τεχνολογίας με την Intralot σε σχέση με το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης δημοσίευσε ο ΟΠΑΠ εν όψει της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 26ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, τα βασικά σημεία της συμφωνίας είναι τα εξής: σε σύμβαση για την λειτουργία νέου πληροφοριακού συστήματος σε περίοδο επτά μηνών και σε σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του υπό προμήθεια, εξοπλισμού και λογισμικού, πενταετούς διάρκειας.

Ο ΟΠΑΠ πωλήθηκε, αλλά...

Ο ΟΠΑΠ πωλήθηκε στον πρωθυπουργικό φίλο κ. Μελισσανίδη, ωστόσο η υπόθεση φαίνεται πως δεν έχει κλείσει, καθώς τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Βρυξέλλες το βασικό ερώτημα που απασχολεί είναι αν ένα μονοπώλιο -όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση- μπορεί να είναι ιδιωτικό...