Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αγώνας δρόμου για Κρατικά Λαχεία - ΟΠΑΠ

Σε αγώνα δρόμου με άγνωστη κατάληξη έχει αποδυθεί το ΤΑΙΠΕΔ, για να τηρηθούν οι συμφωνίες που έχει συνάψει εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου και αφορούν τα Κρατικά Λαχεία και τον τεχνολογικό πάροχο του ΟΠΑΠ.
Αγώνας δρόμου για Κρατικά Λαχεία - ΟΠΑΠ
 
Με νέα επιστολή του προς τον ΟΠΑΠ, το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρεί την υπογραφή της σύμβασης εντός της προθεσμίας που λήγει στις 30 Ιουνίου, μεταξύ της εταιρείας που έχουν συστήσει ο ΟΠΑΠ, η Intralot και η Scientific Games και του ελληνικού Δημοσίου για την εκμετάλλευση των Κρατικών Λαχείων. Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ τα μέλη συζήτησαν επί μακρόν το θέμα των Κρατικών Λαχείων.
Και τούτο διότι έχουν περάσει 6 μήνες από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και περίπου ενάμισης μήνας από όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Η σχετική σύμβαση δεν έχει ακόμα υπογραφεί εξαιτίας αντιδικιών μεταξύ των μετόχων της νέας εταιρείας που επικράτησε στον διαγωνισμό και που συστάθηκε στις 11 Ιουνίου. Πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να απευθύνει νέα επιστολή προς τη διοίκηση του ΟΠΑΠ με την οποία την καλεί να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την υπογραφή της σύμβασης των Κρατικών Λαχείων έως τις 30 Ιουνίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να εισπράξει άμεσα το Ταμείο το εφάπαξ τίμημα της αποκρατικοποίησης των Λαχείων, ύψους 190 εκ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου