Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Koρυφώνεται το παρασκήνιο για τον ΟΠΑΠ

Μαίνεται η «μάχη» στο παρασκήνιο όσον αφορά την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, καθώς τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Σταυρίδης εκφράζει αισιοδοξία για την πώληση του 33% του Οργανισμού, δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για συμφωνία που απειλείται με κατάρρευση.
Σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο κ. Σταυρίδης υποστήριξε ότι τα στελέχη της Emma Delta, της κοινοπραξίας που αναδείχθηκε νικητής της διαδικασίας, δήλωσαν, κατά την προχθεσινή μεταξύ τους συνάντηση, ότι θα πάρουν τον ΟΠΑΠ και ότι στη συνέχεια θα διεκδικήσουν με κάθε νόμιμο μέσο αυτά που ζητούν σήμερα να αλλάξουν. Ως γνωστόν, η Emma Delta διαφωνεί με όρους της σύμβασης που καλείται να υπογράψει κοινοπραξία με επικεφαλής τον ΟΠΑΠ για τα Κρατικά Λαχεία αλλά και της σύμβασης για τον τεχνολογικό πάροχο του Οργανισμού. Κοινός παράγοντας και στις δύο συμβάσεις είναι η «εμπλοκή» της Intralot.
Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για προσπάθεια αποφυγής της κατάρρευσης της συμφωνίας για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις δύο επίμαχες συμβάσεις. Το δημοσίευμα επισημαίνει τις διαφωνίες της Emma Delta και τις προειδοποιήσεις για αποχώρηση της κοινοπραξίας από τη συμφωνία, ενώ τονίζει ότι αν η πώληση του ΟΠΑΠ καταρρεύσει, τότε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας θα ανατραπεί πλήρως δεδομένου ότι δεν προχώρησε και η πώληση της ΔΕΠΑ. Η βρετανική εφημερίδα φιλοξενεί πάντως και δηλώσεις του κ. Σταυρίδη, ο οποίος δηλώνει «προσεκτικά αισιόδοξος» όσον αφορά την προσπάθεια να πεισθεί η Emma Delta να περιορίσει τις απαιτήσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου