Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΟΠΑΠ: Οριστικά η Intralot τεχνολογικός πάροχος

Οριστικός ανάδοχος στο διαγωνισμό για την προμήθεια νέου τεχνολογικού συστήματος και για την παροχή των σχετικών τεχνολογικών υπηρεσιών ανακηρύχτηκε η Intralot, όπως αποφάσισε πριν από λίγη ώρα το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ.

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού εξουσιοδότησε παράλληλα τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Κώστα Λουρόπουλο να οριστικοποιηθούν ορισμένοι όροι των αρχικών σχεδίων συμβάσεων.

Μόλις συμβεί αυτό, η Intralot θα κληθεί να υπογράψει τη νέα σύμβαση με τον ΟΠΑΠ.

Υπενθυμίζεται πως η Intralot με προηγούμενη απόφαση του δ.σ. τον περασμένο Απρίλιο είχε κηρυχτεί προσωρινός ανάδοχος του έργου προμήθειας νέου λειτουργικού συστήματος.

Η συμφωνία των δύο πλευρών αφορά περίοδο 3+2 ετών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία που το νέο σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία, και στη συνέχεια προβλέπονται έξι μήνες διαπραγματεύσεων και 18 μήνες μετάβασης στο νέο σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, η διάρκεια της σύμβαση ορίζεται έως τις 31/7/2018.

Η αξία της σύμβασης ορίζεται σε 29,5 εκατ. ευρώ, άνευ ΦΠΑ, και δεν προβλέπεται καμία τροποποίηση ή αναθεώρηση. Επιπρόσθετα, η αμοιβή για τις υπηρεσίες υποστήριξης για την περίοδο των πέντε ετών ορίζονται σε 79,2 εκατ. ευρώ, η οποία θα πληρώνεται σε μηνιαίες καταβολές. Η συνολική αξία του νέου συμβολαίου έχει οριστεί, με βάση τις ανακοινώσεις των δύο πλευρών, σε 108,8 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας της Intralot προς τον ΟΠΑΠ, τον κ. Λουρόπουλο και τα λοιπά μέλη του δ.σ. με την οποία η εταιρεία του ομίλου Κόκκαλη διαμαρτύρεται για τις «παρελκυστικές τακτικές» που ακολουθούνται με σκοπό τη μη υπογραφή των συμβάσεων του Τεχνολογικού Παρόχου και ζητούσε τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να καλέσει άμεσα την Intralot να υπογράψει τη σχετική σύμβαση του διαγωνισμού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου