Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Πράκτορες: ΟΠΑΠ χωρίς δίκτυο δεν υπάρχει

Μια από τις πλέον κρίσιμες συνελεύσεις της ΠΟΕΠΠΠ έλαβε χώρα χθες Δευτέρα. Κεντρικά θέματα συζήτησης
το φλέγον ζήτημα της πώλησης του ΟΠΑΠ, αλλά και το εφάπαξ των πρακτόρων. Μια συνέλευση που τα είχε όλα: φωνές, εντάσεις, διαλόγους, αλλά και το νέο προεδρείο του ΟΠΑΠ, με τον οργανισμό να εκπροσωπείται από τον πρόεδρο Κ. Λουρόπουλο, και τα μέλη του ΔΣ κυρίους Ζυγούλη και Αγραφιώτη.

«ΟΠΑΠ χωρίς δίκτυο δεν υπάρχει»
Αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ Κυριάκος Τοπτσίδης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μία από τις κρισιμότερες συνελεύσεις του κλάδου.
Πρέπει να είμαστε μια γροθιά για να αντιμετωπίσουμε αυτά που ακολουθούν και κυρίως όποιες κινήσεις προσπαθήσουν να κάνουν πίσω από την πλάτη μας. ΟΠΑΠ χωρίς δίκτυο πρακτόρων, δεν υπάρχει. Δίκτυο πρακτόρων χωρίς ΟΠΑΠ, μπορεί να υπάρξει. Δεν θα αφήσουμε να πειραχθεί ούτε ίχνος από τα δικαιώματα μας: Ο κ. Τοπτσίδης συνέχισε την κριτική του για τους χειρισμούς του νέου προέδρου του ΟΠΑΠ, αλλά και γι' αυτούς του κράτους: "Λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ στο ξεπούλημα του οργανισμού. Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθούν από τη μια μέρα στην άλλη ότι έχουμε χτίσει πενήντα χρόνια τώρα. Μπορεί να κοιμηθούμε τη μία μέρα και ο ΟΠΑΠ να είναι κρατικός οργανισμός και όταν ξυπνήσουμε να έχει ιδιωτικοποιηθεί. Ο,τι ακριβώς συνέβη και με την Αγροτική Τράπεζα: Από το λόγο του προέδρου δεν θα μπορούσε να λείψει και η κοινωνική προσφορά του ΟΠΑΠ. αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι πράκτορες: «Δεν θα επιτρέψουμε βρώμικο παιχνίδι πίσω από την πλάτη μας. Κάνουμε ένα δίκαιο αγώνα και είναι αγώνας επιβίωσης. Πρόκειται για ένα ανάλγητο κράτος, το οποίο ποτέ δεν στάθηκε κοντά μας. Δεν μας προστάτεψε από τον παράνομο τζόγο, παρά τους νόμους και τις υποσχέσεις τους":
«Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές»
Ο κ. Τοπτσίδης συνέχισε την επίθεσή του, ζητώντας παράλληλα τη συσπείρωση των πρακτόρων: "Όσο αντέχουμε δεν θα επιτρέψουμε να θιχθεί ούτε σπιθαμή των δικαιωμάτων μας. Και μόνο με έναν τρόπο θα το καταφέρουμε αυτό, μόνο εάν μείνουμε συσπειρωμένοι.
Μιλάνε συνεχώς για την πώληση και κανείς δεν μιλά για το δίκτυο των πρακτόρων. Εχουμε κάνει τόσα κι έχουμε προσφέρει τόσα, όμως πλέον μας έφεραν σε αδιέξοδο.
Θα μας βρουν απέναντι τους. Κρίνεται το ψωμάκι μας και δεν θα τους αφήσουμε να μας βάλουν στο περιθώριο
." Σε εκείνο το σημείο, μάλιστα, ο κ. Τοπτσίδης εξαπέλυσε Βόμβα: «θα ψαχτούμε και αλλού σαν δίκτυο»
Π. Ντόμαλης: «5.000 γιάφκες»
Το λόγο στη συνέχεια πήρε το μέλος του Δ.Σ. της Παναγιώτης Ντόμαλης. "Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη.
Το μεγάλο θέμα είναι ότι ξεπουλιέται ο ΟΠΑΠ, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως. Είναι περιουσία του ελληνικού λαού, είναι περιουσία και των πρακτόρων ως Έλληνες πολίτες. Εάν πρέπει να τον πουλήσουν, να τον πουλήσουν όπως πρέπει. Και όχι να τον ξεπουλήσουν"
, τόνισε χαρακτηριστικά, πετώντας και αυτός με τη σειρά του τη βόμβα που είχε πετάξει και ο κ. Τοτιτσίδης: «Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια». Ο κ. Ντόμαλης συμπλήρωσε: "Πριν από καιρό λεγόταν ότι τα πρακτορεία είναι 5.000 εκλογικά σημεία. Τώρα τους ενημερώνουμε ότι μπορούν να μετατραπούν σε 5.000 γιάφκες και όποιος θέλει ας έρθει να τα πάρει»!
«Ρίχνουν κυβερνήσεις οι πράκτορες»!
Πιο επιθετικός ο πρόεδρος του συνδέσμου της Αθήνας Γιώργος Σάμιος. «Υπάρχει σχέδιο κατακερματισμού της πλέον κερδοφόρας επιχείρησης. Υπάρχει μια ύπουλη επίθεση στους πράκτορες, οι οποίοι έχουν αναλάβει υποβαθμισμένα παιχνίδια από τον ΟΠΑΠ και τα έχουν μετατρέψει σε χρυσάφι. Οι πράκτορες είναι το πολυτιμότερο σκέλος του ΟΠΑΠ! Παλιά έλεγαν ότι η ΔΕΗ μπορεί να ρίξει κυβερνήσεις. Τώρα οι πράκτορες είναι αυτοί που παίρνουν τη θέση της ΔΕΗ".
«40 λεπτά χωρίς... νόημα»
Κάπου εκεί πήρε το λόγο ο νέος πρόεδρος του ΟΠΑΠ Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, ο οποίος το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι από την αίθουσα, με τη δικαιολογία πως «πρέπει να μιλάμε ενδοοικογενειακά. Κάτι που πάντως αρνήθηκε άμεσα σύσσωμο το προεδρείο της ΠΟΕΠΠΠ. Ο κ. Λουρόπουλος προσπάθησε επί 40 λεπτά να δικαιολογήσει τις θέσεις και τις κινήσεις της νέας διοίκησης του οργανισμού, χωρίς πάντως να καταφέρει να πείσει κανέναν από τους αντιπροσώπους που βρέθηκαν στην αίθουσα.
Κάπου εκεί και λίγο πριν από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, υπήρξε η έντονη παρέμβαση ενός πράκτορα κατά του προεδρείου της ΠΟΕΠΠΠ. Γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση, η οποία επέτρεψε στον κ. Λουρόπουλο να αποχωρήσει από την αίθουσα. «Δεν είμαστε πρόβατα. Θα μπούμε κι εμείς στο παιχνίδι, ειδάλλως θα μας βρουν απέναντι τους. Το δίκτυο του ΟΠΑΠ δεν θα πεθάνει, παρότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έχουν κάνει τα σχέδιά τους χωρίς εμάς: τόνισε αμέσως μετά ο Κυριάκος Τοπτσίδης, επαναλαμβάνοντας με στόμφο: "ΟΠΑΠ χωρίς δίκτυο δεν υπάρχει. Δίκτυο χωρίς ΟΠΑΠ μπορεί να πορευτεί. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια": Εν κατακλείδι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα της Γ.Σ.: Προειδοποιούμε την επιτροπή που ετοιμάζει τροπολογίες στο νόμο περί ρύθμισης των παιγνίων, να ξεχάσει κάθε ξεπούλημα του ΟΠΑΠ και των πρακτορείων (και όχι σημείων πώλησης), προς εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Για τους παραπάνω λόγους, η Γ.Σ και οι πράκτορες είναι έτοιμοι αν χρειαστεί, να προχωρήσουν ακόμη και σε διαζύγιο με την ΟΠΑΠ. Σε κάθε περίπτωση, οι πράκτορες μπορούν χωρίς την ΟΠΑΠ, όμως η ΟΠΑΠ δεν μπορεί χωρίς τους πράκτορες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου