Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ο ρόλος της τριμελούς επιτροπής του Οργανισμού


Η αλλαγή των συμβάσεων παραχώρησης στον ΟΠΑΠ ουσιαστικό στόχο έχει να αναδείξει ότι το ελληνικό Δημόσιο θα ασκεί τον απαραίτητο έλεγχο στον οργανισμό μετά την ιδιωτικοποίηση του. Η τριμελής επιτροπή που έχει ήδη οριστεί, θα αποτελεί το «μάτι» του Δημοσίου στην αξιοποίηση του μονοπωλιακού δικαιώματος που θα έχει εκχωρήσει στον ιδιώτη επενδυτή.

Έτσι θα δικαιολογηθεί η ύπαρξη του μονοπωλίου, το οποίο σήμερα υφίσταται μεγάλη φθορά, τόσο από αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσο και του Δικαστηρίου της Ε.Ε. που κλήθηκε να απαντήσει σε προδικαστικά ερωτήματα του ΣτΕ.
Η χροιά των ερωτημάτων του ΣτΕ προς το ΔΕΕ και η εισήγηση του εισαγγελέα του Γιαν Ζανόκ προς το ΔΕΕ, ήταν ο καταλύτης για τη λήψη της απόφασης. Υπενθυμίζεται ότι η τριμελής επιτροπή ελέγχου αρχικά είχε οριστεί μόνον για τις αποφάσεις του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ τις σχετικές με τις παιχνιδομηχανές (VLTs). Τώρα οι αρμοδιότητες της επεκτείνονται οε όλα τα παιχνίδια και κυρίως στο αν αυτά συμμορφώνονται προς τους στόχους του μονοπωλίου.
Παράγοντες της αγοράς, χθες, έκαναν λόγο για νέο τοπίο στον ΟΠΑΠ, στο οποίο όλα θα αλλάξουν προκειμένου να κάνουν ελκυστικότερη την ιδιωτικοποίηση και περισσότερο ορθολογική τη λειτουργία του οργανισμού. Έτσι αναμένεται να καταπέσουν πολλές συμφωνίες του ΟΠΑΠ με διάφορους συμβαλλομένους, αρχής γενομένης με τους πράκτορες. Οι τελευταίοι χθες έλαβαν επιστολή από τη διοίκηση του οργανισμού, στην οποία ξεκαθαρίζεται ότι οι συμφωνίες που είχαν επιτευχθεί με τη διοίκηση του κ. Γ. Σπανουδάκη δεν ισχύουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου