Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Απειλούν με «διαζύγιο» οι πράκτορες

Με «διαζύγιο» απειλούν οι πράκτορες τον ΟΠΑΠ αλλά και την κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν διαφωνούν στην πώληση του Οργανισμού αλλά στο «ξεπούλημα» του, όπως τόνισαν, χθες, στην έκτακτη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΠΠ). Στην έκτακτη γ.σ., η οποία διεξήχθη σε κλίμα έντασης, όταν μικρή ομάδα πρακτόρων επιτέθηκε φραστικά στο σημερινό προεδρείο της ομοσπονδίας, παρευρέθηκε και ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, Κ. Λουρόπουλος.
Ο κ. Λουρόπουλος μίλησε για τα πολλά μέτωπα, τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα η νέα διοίκηση, όπως το θέμα της αλλαγής στη φορολόγηση του Οργανισμού, το διαγωνισμό για τα Κρατικά Λαχεία κλπ.
Στο επίμαχο θέμα της φορολόγησης, ο νέος επικεφαλής υπογράμμισε ότι η διοίκηση έχει ζητήσει από το υπ. Οικονομικών να αναθεωρήσει την προτεινόμενη τροπολογία της για κατάργηση του αφορολόγητου στα ποσά έως 150 ευρώ, ενώ είπε επίσης πως συνεχίζεται κανονικά η προετοιμασία του Οργανισμού για την επέκταση των δραστηριοτήτων στο Διαδίκτυο.
Οι πράκτορες, από την πλευρά τους, κατέστησαν σαφές ότι τάσσονται ενάντια στην πώληση του ΟΠΑΠ με τη σημερινή χαμηλή αποτίμηση του ποσοστού που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο και υπογραμμίζουν τις σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις από αυτό το «ξεπούλημα», ενώ προγραμματίζουν ομαδικές κινητοποιήσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου