Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Στον εισαγγελέα η υπόθεση ΟΠΑΠ - Intralot

Με την ιδιότητα του υπόπτου εκλήθησαν από τους εισαγγελείς του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος οκτώ άτομα για τις συμβάσεις που υπέγραψε ο ΟΠΑΠ με την Intralot, για την προμήθεια πληροφοριακού συστήματος του οργανισμού από το 2005 έως και το 2007.

Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν σε απιστία, συνεργία σε αυτή και ηθική αυτουργία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ύστερα από την προκήρυξη δημόσιου διεθνή διαγωνισμού και την υποβολή προσφορών από τρεις εταιρείες, που θεωρήθηκαν τεχνικά επαρκείς, ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και υπήρξε απευθείας ανάθεση στην Intralot.

Είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις του προέδρου της επιτροπής αξιολόγησης και ακόμη ενός μέλους 10 ημέρες πριν από τη λήξη της ισχύος των προσφορών, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί ο διαγωνισμός άγονος.

Το πραγματικό τίμημα φαίνεται ότι ήταν
 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η σύμβαση κάνει λόγο για 96 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, επιλέχτηκε η Intralot, προκειμένου να αποφευχθεί μεγαλύτερη ζημία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η θυγατρική εταιρεία του ΟΠΑΠ που έκανε και τη μηνυτήρια αναφορά θα μπορούσε να παράσχει δωρεάν το σύστημα και θα έπρεπε να προτιμηθεί με βάση το νομοθετικό σχέδιο που ισχύει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου