Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΠΠΠ 23/5/2011

Αθήνα, 23 Μαΐου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 19/05/11 πραγματοποιήθηκε τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα παρακάτω:

Σενάρια πώλησης της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΠΑΠ: Είμαστε ενάντια στην πώληση της ΟΠΑΠ Α.Ε, ενάντια στο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου. Στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εμπλεκομένων φορέων θα σταλούν επιστολές με την αντίθεση μας, αλλά κυρίως θα ενημερώσουμε κυβέρνηση, μετόχους και επίδοξους αγοραστές, ότι η ΟΠΑΠ θα πουληθεί χωρίς το δίκτυο μας. Αν πουληθεί η ΟΠΑΠ, το δίκτυο μας θα διαπραγματευτεί μόνο του, το μέλλον μας.

Εταιρική εικόνα – ενημέρωση χρονοδιαγράμματος: τις τελευταίες μέρες είχαμε συνάντηση με στελέχη της ΟΠΑΠ, υπεύθυνα για την εταιρική εικόνα. Ενημερωθήκαμε ότι θα αρχίσουν άμεσα οι εργασίες σε πρακτορεία της Αττικής, οι οποίες θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2011. Αντίστοιχα προχωρά το χρονοδιάγραμμα για την υπόλοιπη χώρα το οποίο προβλέπει ότι θα έχει τελειώσει μέσα στο 2012.

Επιτροπή παιχνιδιών: Η επιτροπή παρουσίασε τις προτάσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε, οι οποίες κρίθηκαν ανεπαρκής και σε λάθος κατεύθυνση για τα συμφέροντα των Πρακτόρων. Είναι άξιο αναφοράς το χάσμα που υπάρχει μεταξύ Διοίκησης και Eπιτροπής στην ΟΠΑΠ. Ενώ την Τρίτη 17/5/11 ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ μίλαγε για προπληρωμένες κάρτες – καταγεγραμμένο στα πρακτικά, απευθυνόμενος στους μετόχους στην Γενική Συνέλευση- την ίδια ώρα στελέχη της εταιρείας μας έστειλαν πρόταση για ονομαστικό παιχνίδι που θα γίνεται μέσω των πιστωτικών καρτών και των τραπεζών, έξω από τα πρακτορεία. Διακαείς πόθος τους είναι πως θα υλοποιήσουν τα σχέδια παλαιών διοικήσεων, για απαλλαγή της εταιρείας από το βάρος των πρακτόρων. Σύμφωνα με τα σχέδια τους, πρέπει να παρατήσουμε τα πρακτορεία και να κυνηγάμε να κάνουμε τους πελάτες μας, συνδρομητές του ιντερνετικού ΟΠΑΠ, να πάρουμε από ένα χαρτοφύλακα και να γίνουμε ασφαλιστές να κυνηγάμε συμβόλαια, συμβόλαια που θα ισχύουν για δύο χρόνια. Μετά οι πελάτες θα είναι ελεύθεροι να παίζουν στην ΟΠΑΠ χωρίς την προμήθεια μας. Μια προμήθεια που θα ξεκινάει από το 3% και για αντάλλαγμα μας υπόσχονται -η Επιτροπή, όχι η εταιρεία- ότι σε βάθος χρόνου, θα ανεβάσουν το payout, στο 73%, όσο είναι τώρα δηλαδή. Για το κουπόνι αυτό καθεαυτό, ούτε λόγος. Άλλωστε σύμφωνα με δηλώσεις τους έχουμε το καλύτερο στοίχημα στην Ευρώπη. (ίσως και στον κόσμο, συμπληρώνουμε εμείς).

Οικονομική κρίση και δυσμενή οικονομική θέση συναδέλφων: Λόγο κυρίως της οικονομικής κρίσης πολλοί συνάδελφοι έχουν έρθει σε δυσμενή οικονομική θέση. Για το λόγο αυτό και ενόψει του δύσκολου καλοκαιριού χωρίς στοίχημα, έχει ήδη ζητηθεί από την εταιρεία να είναι πιο ελαστική στις απαιτήσεις της με μικρότερες και περισσότερες δόσεις.

35% ΟΤΕ: Τα αστεία τέλειωσαν κύριοι της ΟΠΑΠ. Έχετε σύμβαση με το δίκτυο –περιουσία σας και πρέπει επιτέλους να την τιμήσετε. Όχι απλά αποδέχεστε την επιστροφή του 35% του κόστους του ΟΤΕ αλλά πρέπει να το καταβάλετε ΑΜΕΣΑ. Όχι αναδρομικά του 2010, μόνο , αλλά από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι σήμερα. Και φυσικά κάθε λογαριασμό που θα πληρώνουμε εφ΄ εξής θα τον αποστέλλουμε στο λογιστήριο και θα πιστώνεται στο επόμενο εκκαθαριστικό!

Το Δ.Σ αποφάσισε να καταθέσει τους λογαριασμούς του ΟΤΕ στην ΟΠΑΠ Α.Ε και εάν δεν αρχίσουν να καταβάλλουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των Συναδέλφων μέχρι την Δευτέρα 06/06/11 θα καταθέσουμε από 1000 ευρώ λιγότερα στο εκκαθαριστικό μας. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις συνέπειες των πράξεων μας αλλά να είναι έτοιμη η Διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ να αντιμετωπίσει από την Τρίτη 07/06/11 την επίσκεψη μερικών δεκάδων-εκατοντάδων Συναδέλφων στο ποτάμι!

Τα υπογεγραμμένα συμβατικά δικαιώματα μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.

Ασφάλιση Πρακτορείων: Εκτιμούμε και αξιολογούμε θετικά την πρότασή της ΟΠΑΠ να μας καλύψετε το 40% της ασφάλισης των πρακτορείων μας, αν και θα προσπαθήσουμε για το 92%. Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας όμως, λόγω της κακής εμπειρίας του 35% του τηλεπικοινωνιακού κόστους, ως προς το αν θα υλοποιήσετε αυτή σας τη δέσμευση. Παρόλα αυτά έχουμε ήδη ζητήσει και πάρει προσφορές, από ασφαλιστικές εταιρείες από τις οποίες θα προκρίνουμε τις τρείς καλύτερες. Οι προσφορές είναι τόσο δελεαστικές που μελετάμε ακόμα και την περίπτωση να καλυφθεί η συμμετοχή των πρακτόρων από το 1 ευρώ που ήδη καταβάλουν. Το απορρίψαμε όμως –για την ώρα- καθώς μεγάλο μέρος του κλάδου δεν συμμετέχει στην καταβολή του 1 ευρώ.

Μεταβιβάσεις : μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις ξεκίνησαν οι διαδικασίες των μεταβιβάσεων προς τρίτους. Είναι απαράδεκτο όμως αυτό που ακούγετε στους διαδρόμους της εταιρείας για απαίτηση επιπλέων εγγυήσεων από όσους γίνονται πράκτορες είτε μέσω μεταβίβασης από τρίτο, είτε ακόμα από τον ίδιο τους τον πατέρα. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας επαναλάβουμε για ακόμα μια φορά να ενημερώνετε τα σωματεία σας για κάθε αίτηση μεταφοράς-μεταβίβασης υποβάλετε. Είναι ο μόνος τρόπος να γνωρίζουμε τα αιτήματα σας και να μπορούμε να τα υπερασπιστούμε.

Φορολογικό: Θα συγκροτηθεί σύντομα επιτροπή αγώνα για το φορολογικό έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το μίνι φορολογικό όποτε και αν έρθει. Επίσης μας επισκέφτηκε από την COMPUTAX o κ. Ι. Γκούμας παρουσιάζοντας μας ένα σχέδιο υποστήριξης της Ομοσπονδίας-Σωματείων- Πρακτόρων - Λογιστών μας. Θα ζητηθούν και άλλες προσφορές από άλλα λογιστικά γραφεία και αν θεωρηθεί σκόπιμο ότι χρειαζόμαστε τέτοιου είδους υποστήριξη θα προτιμηθεί η καλύτερη και αποδοτικότερη προσφορά.

Τήρηση Σύμβασης. Tο Δ.Σ ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν θα ανεχτούμε πλέον καμία αντισυμβατική συμπεριφορά .Από εδώ και στο εξής οποιαδήποτε μη τήρηση της σύμβασης θα μας βρίσκει αντιμέτωπους με την ΟΠΑΠ στα δικαστήρια.

Συνάδελφοι, τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας πολλά, και οι προκλήσεις καθημερινές και από διαφορετικές πλευρές. Η ΠΟΕΠΠΠ προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και σθένος. Αν όμως δούμε ότι δεν μας ακούνε, γνωρίζουν και την άλλη πλευρά των Πρακτόρων. Την πλευρά του ξεσηκωμού, των καταλήψεων και των κινητοποιήσεων.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου