Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στην κυβέρνηση για τα τυχερά παιχνίδια!!!!!

Παραμένουν οι ενστάσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, τη στιγμή που η κυβέρνηση δέχεται έντονη κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση τόσο για την προωθούμενη πολιτική όσο και για την πράσινη ανταρσία.

«Η Κ.Ο. επηρεάζεται από την εκλογική της βάση, στην οποία κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει ηθικό θέμα», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Πάντως, σε σημερινή του συνέντευξη στο ρ/σ Ράδιο 9, ο Θεόδωρος Πάγκαλος επέκρινε εμμέσως τη στάση που τηρήθηκε στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «αν και οι 156 βουλευτές είχαν γίνει υπουργοί τα προβλήματα θα ήταν λιγότερα».

«Η Κ.Ο. επηρεάζεται από την εκλογική της βάση, στην οποία κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει ηθικό θέμα», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συμπλήρωσε πως «στην Κ.Ο. υπάρχει η τάση κάποιοι να δέχονται πολύ εύκολα τις πιέσεις που τους ασκούνται».

Να χαμηλώσει τους τόνους σχετικά με το ζήτημα που έχει πάρει διαστάσεις επεδίωξε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Εξαρχος. «Υπήρξε πραγματικά μια πολύ έντονη συζήτηση και διατυπώθηκαν παρατηρήσεις επί ενός νομοσχεδίου. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι να φτάσουμε στο ότι θα πέσει η κυβέρνηση υπάρχει χάος», δήλωσε μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία.

«Στη χώρα υπάρχει ένας απίστευτος τζόγος. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας Έλληνας πολίτης, ο οποίος δεν ξέρει ότι υπάρχει παράνομος τζόγος και υπάρχει και διαφυγή», σχολίασε.

«Διακινούνται τεράστια ποσά και μάλιστα το κράτος δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ. Τι πρέπει να κάνουμε; Πρέπει να κλείσουμε τα μάτια μας μπροστά σε αυτό το φαινόμενο και να πούμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα στη χώρα; Όχι βεβαίως», συνέχισε ο κ. Εξαρχος, τασσόμενος στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ενδυναμώνεται το μέτωπο όσων τάσσονται ξεκάθαρα κατά του νομοσχεδίου. Δίκαιη χαρακτήρισε την αντίδραση των βουλευτών του ΚΤΕ εργασίας του κυβερνώντος κόμματος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι δεν είναι απαραίτητο να έχει πάντοτε δίκιο η κυβέρνηση ή ο υπουργός. Υποστήριξε επίσης ότι «τα φρουτάκια δεν χρειάζονται», καθώς, όπως είπε, αν θέλει η κυβέρνηση να εισπράξει και άλλα χρήματα, μπορεί να το κάνει χωρίς να καταστρέψει τη νεολαία και την ελληνική κοινωνία.

Της στάσης που κράτησε κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ υπεραμύνθηκε σήμερα ο Δημήτρης Λιντζέρης. «Δεν αισθάνομαι καθόλου αντάρτης στα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, αν και κάποιες φορές είναι καλό και η Β’ Πειραιά έχει παράδοση στο "αντάρτικο"», δήλωσε μιλώντας στο ρ/σ Βήμα 99,5.

«Οι κανόνες που διέπουν τον τζόγο στη χώρα μας είναι περιοριστικοί και ελεγχόμενοι. Με αυτόν το νόμο θα γίνουν απολύτως ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τόνισε: «Μέχρι στιγμής, τον τζόγο στην Ελλάδα τον έκανε ο ΟΠΑΠ. Αυτός είναι νόμιμος. Τον παράνομο επιδιώκει ο υπουργός, με μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων».

ΝΔ: Η κυβέρνηση να μαζέψει το σκορποχώρι

Για πρωτόγνωρο ρεζιλίκι της κυβέρνησης έκανε λόγο η ΝΔ. «Η κυβέρνηση αυτό το σκορποχώρι θα πρέπει να το μαζέψει γιατί οι αποφάσεις του επηρεάζουν τη ζωή μας», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει άμεσα με ποιους συντάσσεται.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παίγνια μίλησε για «μνημείο προχειρότητας». Επεσήμανε ακόμη πως η ΝΔ είναι υπέρ της δημιουργίας ενός αυστηρού θεσμικού πλαισίου, αρκεί αυτό να συνοδεύεται από αυστηρές ρυθμίσεις, από ένα αποτελεσματικό και κοινοτικά αποδεκτό πλαίσιο αδειοδότησης, εποπτείας και ελέγχου των παρόχων και από επαρκείς κανόνες προστασίας των καταναλωτών.

«Η ΝΔ είναι αντίθετη στην ανεξέλεγκτη επέκταση της αγοράς τυχερών παιγνίων, δηλαδή στη λογική της "καζινοποίησης" της χώρας, προκειμένου να καταστήσει τα τυχερά παιχνίδια απλώς και μόνο πηγή δημοσίων εσόδων», πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως το προσχέδιο του νομοσχεδίου είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε δώσει για διαβούλευση στη Βουλή.

Οπως είπε, η ΝΔ θα αναμένει τη γνωμοδοτική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα περιμένει την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος, σημείωσε ότι «η πρόταση μομφής είναι ένα όπλο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από το κόμμα όταν αυτό το κρίνει απαραίτητο δήλωσε ο κ. Μιχελάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση».

ΚΚΕ: Υποτιθέμενες οι διαφωνίες

Για υποτιθέμενες διαφωνίες κάνει λόγο το ΚΚΕ που υποστηρίζει ότι «με την πορεία πτώχευσης του λαού δεν διαφωνούν ούτε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ και ο Καρατζαφέρης».

«Αυτοί», συμπληρώνει, «ενδιαφέρονται να εγκλωβίσουν με απάτες τη λαϊκή αγανάκτηση». «Για το λαό περιθώρια δεν υπάρχουν. Πρέπει να ξεμπερδεύει με τα επιχειρήματα των κομμάτων της πλουτοκρατίας, να τα εγκαταλείψει, να οργανωθεί και να αντεπιτεθεί», καταλήγει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου