Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

“Μπλόκο” από τον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια

Απερρίφθη από τον κοινοβουλευτικό τομέα εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Μετά την παρουσίασή του από τον υπουργό Οικονομικών, οι βουλευτές εξέφρασαν διαφωνίες επί όλων των διατάξεών του λέγοντάς του ότι δεν το αποδέχονται.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με πληροφορίες, απήντησε στους βουλευτές ότι το νομοσχέδιο έχει εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και ότι έχει προηγηθεί διάλογος με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Οι βουλευτές επέμειναν στην άρνησή τους
ακόμη κι όταν ο υπουργός Οικονομικών τους επεσήμανε ότι “εάν μια τόσο μεγάλη ομάδα βουλευτών αρνείται ένα νομοσχέδιο που έχει εγκριθεί από 3 υπουργικά συμβούλια το θέμα με ξεπερνά και θα το δούμε σε άλλη βάση”.

Μεταξύ των βουλευτών που πήραν το λόγο κατά του νομοσχεδίου ήταν οι Βάσω Παπανδρέου, Δημήτρης Λυντζέρης, Δημήτρης Παπουτσής, Μανώλης Στρατάκης, Σούλα Μερεντίτη. Εστίασαν τις διαφωνίες τους στο ότι, όπως είπαν, δεν διασφαλίζεται ο έλεγχος των τυχερών παιχνιδιών.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή και προγραμματίζεται η επεξεργασία του από την αρμόδια επιτροπή και από την ολομέλεια. Διαδικασία που φαίνεται ωστόσο να είναι στον αέρα μετά τις αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών.

Όλη αυτή η εξέλιξη δημιουργεί ακόμη ένα πρόβλημα στην κυβέρνηση αναφορικά με την προσπάθεια ρύθμισης της αγοράς αλλά και ενίσχυσης του κρατικού προϋπολογισμού με 700 εκατ. ευρώ το 2011 από αδειοδοτήσεις, καθώς και σε επίπεδο ΕΕ η έγκριση του νομοσχεδίου από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές συναντά δυσχέρειες.

Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου