Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ο ΟΠΑΠ μπροστά στις προκλήσεις των νέων αγορών

Περίοδο μεταίχμιο, στη διάρκεια της οποίας ο ΟΠΑΠ καλείται να συμμετάσχει με αξιώσεις στις νέες θεσμοθετημένες αγορές τυχερών παιχνιδιών, χαρακτήρισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ιωάννης Σπανουδάκης την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για ρύθμιση της εγχώριας αγοράς.

Στη χθεσινή ωστόσο εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ευκαιρία της επετείου των δέκα χρόνων από την εισαγωγή του ΟΠΑΠ στο ΧΑ, ο κ. Σπανουδάκης υπήρξε ιδιαιτέρως σαφής, καθώς υπογράμμιζε με θέρμη το ενδιαφέρον και την ετοιμότητα του Οργανισμού για είσοδό του στις αγορές του Διαδικτύου, των VLT's και του Ξυστό, σε συνδυασμό με την πρόθεσή του για επέκταση των δραστηριοτήτων του στο εξωτερικό.

«Η δεκαετία που πέρασε μας έκανε μία εταιρεία πολύ πιο μοντέρνα, ανταγωνιστική και πολύ υπεύθυνη στη διαχείριση ενός πολύ ευαίσθητου τομέα, αυτού των τυχερών παιχνιδιών.
 Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο, σε μία κρίσιμη καμπή, όπου καλείται μέσα και από πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, ο ΟΠΑΠ να συμμετάσχει στις νέες θεσμοθετημένες αγορές τυχερών παιχνιδιών. Μία είναι του Διαδικτύου και η άλλη είναι ο τομέας των VLT's, των περίφημων φρουτακιών όπως ονομάζονται στην καθομιλουμένη.

Σε ό,τι αφορά το διαδίκτυο υπάρχει μία μεγάλη δραστηριοποίηση εταιρειών του τομέα αυτού από το εξωτερικό και εδώ η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης πρόκειται να ρυθμίσει το περιβάλλον, στο οποίο θα συμμετάσχει ο ΟΠΑΠ. Αυτό μας δίνει μία ευκαιρία διεύρυνσης και της προϊοντικής και της πελατειακής μας βάσης, προφανές είναι δε ότι θα μας δώσει και αύξηση του κύκλου εργασιών», σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

«Στους άλλους τομείς, προφανές είναι ότι περιμένουμε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να συμμετάσχουμε στη διαδικασία των VLT's, όπως επίσης μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η ανακοίνωση της κυβέρνησης για τη διαγωνιστική ανάθεση της άδειας του Ξυστό, για το οποίο έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον. Θα θέλαμε να συμμετάσχουμε στην όλη διαδικασία και να είμαστε από αυτούς που θα το διαθέσουν στην αγορά. Μας ενδιαφέρει και η αγορά του εξωτερικού.

Οπότε με βάση την οικονομική δύναμη του ΟΠΑΠ θα εκμεταλλευθούμε ευκαιρίες, οι οποίες πιθανά θ' ανοιχτούν στο επόμενο δωδεκάμηνο και στις οποίες έχουμε κάνει μία σχετική αξιολόγηση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Απαντώντας στο ενδεχόμενο αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, ο κ. Σπανουδάκης ανέφερε ότι οι παράγοντες που ορίζουν τη συζήτηση αυτή, ήτοι την πώληση του υπολοίπου 34% που είναι αυτή τη στιγμή στην ιδιοκτησία του ελληνικού Δημοσίου, αποτελούν πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης.

«ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...»

«Εμείς δεν έχουμε δυνατότητα να κρίνουμε ποια είναι τα κριτήρια αυτά που θα οδηγήσουν στην απόφαση αυτή. Προφανές είναι λοιπόν ότι αυτή η ερώτηση θα πρέπει να τεθεί στην ελληνική κυβέρνηση. Δεν είμαστε σε θέση ν' απαντήσουμε για το αν θα πωληθεί ή όχι το 34%. Εκείνο που πρέπει να ειπωθεί, είναι ότι η στρατηγική και η στόχευσή μας είναι η μεγιστοποίηση της αξίας του ΟΠΑΠ μέσα από τη διεύρυνση της προϊοντικής του βάσης, αλλά και των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Ο ΟΠΑΠ θα το πράξει ενισχύοντας τη μεθοδολογία του για παροχή παιχνιδιών με βάση το υπεύθυνο παιχνίδι. Ενισχύοντάς το, παρέχουμε μία υπεύθυνη υπηρεσία στην ελληνική επικράτεια και προσφέρουμε αυτά τα παιχνίδια με γνώμονα την αποφυγή του εθισμού και την προστασία της δημόσιας τάξης και του εθνικού συμφέροντος», τόνισε ο κ. Σπανουδάκης.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, μίας εκ των τραπεζών που λειτούργησαν ως κύριοι ανάδοχοι στις τέσσερις έως τώρα φάσεις της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, εκπρόσωποι των μελών του ΧΑ, εκπρόσωποι άλλων φορέων της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και βεβαίως ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο τελευταίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ξεκινάμε μία σειρά εκδηλώσεων επετειακού χαρακτήρα, με τις οποίες θέλουμε να τιμήσουμε τις εισηγμένες εταιρείες της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με μακρόχρονη και συνεπή παρουσία στην ελληνική αγορά. Ο ΟΠΑΠ, έχει από την εποχή της εισαγωγής του προκαλέσει και στηρίξει το ενδιαφέρον των αναλυτών και κατ' επέκταση του ελληνικού και διεθνούς δικτύου, ενώ μέσω της εξωστρέφειας που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια, ανέδειξε την αναγνωρισιμότητα της ελληνικής αγοράς».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου