Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Οι πράκτορες δείχνουν το δρόμο σε όλους μας!

Συνεχίστηκε και χθες Πέμπτη η πολυήμερη απεργία των Πρακτόρων που κύριο θέμα είχε την απόσυρση της φορολογίας του 10% από το πρώτο ευρώ στα κέρδη των Παικτών. Για άλλη μία φορά οι Πράκτορες έδειξαν το δρόμο σε όλους μας. Χωρίς να έχει κλείσει το μηχανογραφικό, όπως χρειαζόταν παλιότερα για να κριθεί επιτυχημένη μία απεργία των Πρακτόρων, οι Πράκτορες κατάφεραν να πετύχουν εντυπωσιακά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία που κυμάνθηκαν από το 92 έως το 98%!
Το γνωρίζουν το μυστικό της επιτυχίας οι Πράκτορες. Είναι η ενότητα, ο παραμερισμός κάθε προσωπικής πικρίας κι η αποφασιστικότητα. Επειδή έζησα από κοντά όλες αυτές τις μέρες της απεργίας, θα πρέπει να πω πως οι Πράκτορες θα πρέπει να είναι περήφανοι για πολλούς λόγους. Εγώ θα σταθώ μόνο σε έναν που μου έκανε και τη μεγαλύτερη εντύπωση.
Είναι το ότι την απεργία στήριζαν με όλες τους τις δυνάμεις οι Πράκτορες που αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα.
Αυτοί που έπαιζαν κορώνα - γράμματα το μέλλον των μαγαζιών τους, που αγνόησαν διακανονισμούς και χρέη κι έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας τους. Σε αυτούς πιστεύω πως ανήκουν και τα περισσότερα εύσημα, αλλά κι η βάση της επιτυχίας της απεργίας. Επιτρέψτε μου να πω πως όλοι οι υπόλοιποι απλώς έκαναν το καθήκον τους!
Σημασία έχει πως αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά πως για να πετύχεις κάτι πρέπει να αγωνιστείς. Τίποτα δεν σου χαρίζεται! Πρέπει να αγωνιστείς για να πείσεις για το δίκιο σου κι αυτό πρέπει να γίνει παράδειγμα σε όλους.
Όσον αφορά τώρα τις τελευταίες εξελίξεις. Μετά την όπως είπαμε καθολική συμμετοχή των Πρακτόρων στην απεργία, αλλά και τη συμπαράσταση των Παικτών, ακόμη και των Σωματείων των Υπαλλήλων της ΟΠΑΠ, το Υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να στείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση προς έγκριση, την απόσυρση αυτής της φορολογίας του 10% από το πρώτο ευρώ. Η απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.
Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν ήταν γνωστό αν η απεργία θα συνεχιζόταν. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, το ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ συνεδρίαζε κι εξέταζε τα μέχρι της στιγμής εκείνης δεδομένα.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει όλοι να μείνουν ενωμένοι μέχρι την τελική νίκη. Πράκτορες και Παίκτες δεν έχουμε άλλη επιλογή. Οι Πράκτορες έμειναν με το μοναδικό όπλο που τους έχει απομείνει, την απεργία, να προστατεύουν τα συμφέροντα όλων μας, της ΟΠΑΠ και των Παικτών.
Κι εμείς οι Παίκτες θα πρέπει να μείνουμε επίσης ενωμένοι και κυρίως να έχουμε συνείδηση και να μάθουμε επιτέλους να σεβόμαστε τον αγώνα που δίνει ο κλάδος και για τα δικά μας συμφέροντα.
Περισσότερα λοιπόν στο φύλλο της ερχόμενης Τρίτης, καθώς όπως σας έχω ήδη πει, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, μέχρι την ώρα που έφευγε η εφημερίδα για το τυπογραφείο, δεν ήταν γνωστή η απόφαση της ΠΟΕΠΠΠ.
Σε κάθε περίπτωση επίσης, ο αγώνας θα συνεχιστεί. Για την άρση όλων των αδικιών σε βάρος της ΟΠΑΠ, των Πρακτόρων της και των Παικτών της. Για πιο ελκυστικά στο παικτικό κοινό παιχνίδια, εναντίον της στοχοποίησης της ΟΠΑΠ, στην οποία επιβάλλονται σε αυτή και μόνο αυτή διάφοροι φόροι, ενώ οι παράνομοι εξακολουθούν να αλωνίζουν! Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, η μάχη συνεχίζεται! Μέχρι της τελικής νίκης!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου