Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζεται δυναμικά η απεργία των πρακτόρων ΟΠΑΠ

Για τρίτη ημέρα χθες ήταν κλειστά τα περισσότερα πρακτορεία του ΟΠΑΠ της χώρας, αφού παραμένει σε ισχύ η απόφαση των πρακτόρων για απεργία διαμαρτυρίας για τη φορολόγηση 10% των κερδών από το πρώτο ευρώ. Χθες η εικόνα ήταν λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες ημέρες, αφού άνοιξαν κάποια καταστήματα, αλλά η συμμετοχή στην απεργία παραμένει πάρα πολύ μεγάλη.
Οι πληροφορίες θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να έχει καταλάβει ότι το συγκεκριμένο μέτρο πρέπει να αλλάξει και να ισχύσει η φορολόγηση σε κέρδη από 100 ευρώ και πάνω, όπως προτείνουν οι πράκτορες. Παρ' όλα αυτά, κάτι γραπτό δεν υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης και για αυτόν το λόγο οι πράκτορες δηλώνουν αμετακίνητοι στην απόφαση τους να κρατήσουν τα πρακτορεία τους κλειστά.
Στο μεταξύ, ύστερα από ομόφωνη απόφαση των Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΠΑΠ και του Σωματείου Εργαζομένων ΟΠΑΠ Παροχής Υπηρεσιών Α.Ε., καλούνται ΟΛΑ τα μέλη και των δύο σωματείων σε τρίωρη στάση εργασίας σήμερα, από τις 7.30 έως και τις 10.30, με την ταυτόχρονη παρουσία όλων έξω από το κτίριο, στη Λ. Κηφισού 62. Χαρακτηρισπκά του κλίματος που επικρατεί είναι και τα λόγια του αντιπροέδρου της πανελλήνιας ομοσπονδίας πρακτόρων Λευτέρη Στουμπιτζόγλου στον sport fm:
«Είμαι εναντίον της φορολογίας από το πρώτο ευρώ, όχι γενικά. Φορολογείται το οποιοδήποτε κέρδος από το 1 ευρώ σε ποσοστό 10%. Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (το μέτρο), έχουμε στοχοποιηθεί και εμείς και το παιχνίδι που κάνει ο ΟΠΑΠ. Δεν είναι μόνο στο στοίχημα. Υπάρχουν και τα άλλα παιχνίδια του Οργανισμού: Τζόκερ, ΚΙΝΟ κ,λπ.

Απομακρύνουμε τον παίκτη από τα πρακτορεία. Γιατί τα λαϊκά λαχεία, ο ιππόδρομος, το καζίνο δεν φορολογούνται; Και αυτά τυχερά παιχνίδια είναι. Από την πρώτη του μηνός ίσχυσε το μέτρο, είδαμε τις αντιδράσεις του κόσμου κι έτσι ξεκίνησε από πι Δευτέρα απεργία διαρκείας. Όλοι αποδέχονται ότι δεν είναι το σωστό μέτρο για να εισπράξεις κέρδος.

Παίρνοντας φόρο από τα μικρά κέρδη, δεν θα πάρουν τα μέτρα που προσδοκούν. Δώσαμε εναλλακτικές, αλλά δεν βγαίνει άκρη,. Είμαστε 5.000 πρακτορεία, 20.000 οικογένειες που ζούμε από αυτό το επάγγελμα. Προσπαθούμε να βρούμε το δίκιο μας και για εμάς και για τους πελάτες μας. Παράδειγμα μια απόδοση 2,00 στην τσέπη του επιστρέφεται σαν να έχει ποντάρει σε 1,80.0 ΟΠΑΠ παύει να είναι ανταγωνιστικός έναντι των άλλων εταιριών, είτε τις λέμε εμείς παράνομες είτε τις λένε άλλοι νόμιμες. Έχουμε δει πτώση στους τζίρους. Στον ΟΠΑΠ φορολογείται και ο Οργανισμός και ο παίκτης, ενώ σης εταιρίες κανένας από τους δύο.
Έχουμε συμφωνήσει να ξεκινήσει η φορολόγηση πάνω από τα 100 ευρώ. Όλα, όμως, στην Ελλάδα πηγαίνουν με ρυθμούς χελώνας. Κάποιοι συνάδελφοι δεν άντεξαν την πίεση και άνοιξαν. Η απεργία μας, όμως, συνεχίζεται! Και προσπαθούμε όσο πιο δυναμικά γίνεται να τα καατφέρουμε. Αν χρειαστεί να την κλιμακώσουμε, θα την κλιμακώσουμε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου