Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Σε «πρώτο πλάνο» οι ιδιωτικοποιήσεις ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων του πρώτου εξαμήνου εξετάστηκε σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας, με τον επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, κ. Τ. Αθανασόπουλο. Στο πρώτο τρίμηνο του έτους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι ιδιωτικοποιήσεις των ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013 θα έχουν προωθηθεί άλλα 11 σχέδια.
Σε αυτά περιλαμβάνονται τα ΕΛΠΕ, η ΕΥΑΘ (θα υπάρξει ενημέρωση της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα για το θέμα), τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και οι μαρίνες. Για τα μεγάλα λιμάνια και τα μεγάλα αεροδρόμια θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ξεχωριστά, ενώ τα μικρά περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια θα ομαδοποιηθούν και έπειτα θα αξιοποιηθούν.
Να σημειωθεί ότι ειδικά για τον ΟΛΠ, αρμόδιοι παράγοντες επιβεβαίωσαν το έντονο ενδιαφέρον της Cosco, αλλά εξέφρασαν και τον προβληματισμό τους για το εάν θα πρέπει να υπάρχει ένας μεγάλος επενδυτής ή εάν θα είναι καλύτερο να εισέλθουν κι άλλοι, ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου