Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΑ τα πρακτορεία της Ελλάδας επ' αόριστον κλειστά!

Στις επάλξεις μία ακόμη φορά οι πράκτορες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να περάσουν στην επίθεση, έχοντας ως μόνο και δίκαιο στόχο την κατάργηση της εφαρμογής του μέτρου περί επιβολής φόρου 10% επί των κερδών των παικτών από το πρώτο ευρώ. Την Κυριακή και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ και η απόφαση ήταν: ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! Έτσι, λοιπόν, από τις 7 Ιανουαρίου και αν δεν έχει βρεθεί λύση μέχρι την ύστατη στιγμή, τότε όλα τα πρακτορεία της Ελλάδας θα παραμείνουν επ' αόριστον κλειστά!

«Ευχαριστώ από καρδιάς τα μέλη του Δ.Σ. που έφτασαν για την έκτακτη γενική συνέλευση. Τέτοια ημέρα άφησαν τις οικογένειές τους και παρά την κακοκαιρία βρέθηκαν στην Αθήνα για την κρίσιμη συνάντηση», τόνισε αρχικά στο Match Money ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ Κυριάκος Τοπτσίδης, συμπληρώνοντας: «Η συνέλευση διεξήχθη σε άριστο κλίμα. Έπεσαν πολλές προτάσεις αντίδρασης και θεωρώ ότι διαλέξαμε την καλύτερη. Την απεργία διαρκείας».
Ο κ. Τοπτσίδης συνέχισε την τοποθέτησή του: «Η απεργία προκηρύχτηκε για τις 7 Ιανουαρίου ούτως ώστε να έχουμε το χρόνο για καλύτερη οργάνωση. Ιδίως τα δύο μεγαλύτερα σωματεία του κλάδου, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Φυσικά, δίνουμε χρόνο και στους... ειδήμονες να οπισθοχωρήσουν και να καταλάβουν ότι αυτό το μέτρο δεν πρόκειται να αποδώσει. Έχουμε καταθέσει μελέτες από οικονομικά πανεπιστήμια που φανερώνουν ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει, όμως δεν μας έχουν ακούσει. Κάνουν πράγματα για εμάς, χωρίς εμάς χωρίς την άποψή μας»
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ έγινε πιο αναλυτικός: «Το συγκεκριμένο μέτρο σκοτώνει την ανακύκλωση των χρημάτων. Θα μειώσει κατακόρυφα τον τζίρο των πρακτορείων και ως εκ τούτου θα μειώσει και το φόρο προς το δημόσιο! Στην Κύπρο, για παράδειγμα, φορολογούν κέρδη πάνω από 5.000 ευρώ και μάλιστα με 20%. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο μέτρο που θα μπορούσε να λειτουργήσει Αυτό προτείναμε να γίνει. Όμως, οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο. Είτε δεν ξέρουν τι μέτρα πρέπει να πάρουν ώστε να ωφελήσουν είτε απλά θέλουν τη διάλυση του κλάδου και ως συνέπεια το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ»!
Η μάχη, που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, αναμένεται να συνεχιστεί ακόμη και στις δικαστικές αίθουσες, με την ΠΟΕΠΠΠ να ψάχνει κάθε μέσο ώστε να μπλοκάρει τα σχέδια της κυβέρνησης. «Από την πλευρά μας θα ψάξουμε κάθε πιθανότητα αυτή την εβδομάδα ώστε να σώσουμε την παρτίδα Θα κινηθούμε δικαστικά, θα απευθυνθούμε και στο Συμβούλιο της Επικρατείας», είπε ο κ. Τοπτσίδης, συμπληρώνοντας:
«Η απεργία διαρκείας σίγουρα θα είναι επώδυνη για εμάς. Όμως, είναι το όπλο μας! Αλλά αυτό που πρέπει να καταλάβουν είναι ότι η απεργία θα είναι ακόμη πιο επώδυνη για το κράτος, όσον αφορά το κομμάτι των εσόδων»! Η φορολογία των κερδών δεν θα μπορούσε να μη φέρει συγκρίσεις από τη στιγμή που το 10% θα ισχύσει μόνο στο στοίχημα και σε κανένα άλλο τυχερό παιχνίδι! «Πως είναι δυνατόν να φορολογείται με 10% μόνο ο πιο νόμιμος κλάδος των τυχερών παιχνιδιών που είναι το πρακτορείο.
Πώς είναι δυνατόν να δίνεται τετράμηνη αναστολή στις ιντερνετικές εταιρίες, που έχουν φοροδιαφύγει τόσα χρόνια κι εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν; Γιατί να μην υπάρξει η ίδια φορολόγηση στα καζίνο, στον ΟΔΙΕ ή στα Λαχεία; Οι συγκεκριμένες επιλογές κάτι μας δείχνουν. Κάτι σημαίνει η συγκεκριμένη κίνηση», συνεχίζει ο κ. Τοπτσίδης, συμπληρώνοντας: «Να είναι σίγουροι ότι ο αυτή τη μάχη θα είμαστε εμείς οι νικητές»! Ο πρόεδρος κάλεσε σε συσπείρωση όλους όσοι ασχολούνται στο χώρο του στοιχήματος: «Κάνω έκκληση-κάλεσμα στους υπαλλήλους της ΣΙΟΠΑΠ και της ΟΠΑΠ υπηρεσιών να σταθούν στο πλάι μας και να συμμετάσχουν μαζί μας.
Να αφήσουμε πίσω τις όποιες διαφορές υπήρχαν στο παρελθόν. Το καράβι του ΟΠΑΠ βουλιάζει και είμαστε όλοι επάνω του. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι».
Κλείνοντας ο κ. Τοπτσίδης μίλησε και για τους πράκτορες: Θέλω να κάνω προσωπικό κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους. Ο, τι και να έχει γίνει στο παρελθόν, πρέπει να μείνει πίσω. Κανένα πρακτορείο δεν πρέπει να μείνει ανοικτό! Κρίνεται το μέλλον 5.000 πρακτορείων και 20.000 εργαζομένων. Να μη λείψει κανείς»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου