Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Μέχρι τέλους Μαρτίου η πώληση ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ

Οι επόμενοι δυόμισι μήνες θα καθορίσουν την πορεία του φετινού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, καθώς -όπως επαναβεβαιώθηκε χθες- μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πώληση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ.

Χθες ο Γ. Στουρνάρας και ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) Τ. Αθανασόπουλος εξέτασαν τα δεδομένα που υπάρχουν έως αυτήν τη στιγμή και, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν ότι δεν αλλάζουν οι στόχοι και το χρονοδιάγραμμα του φετινού προγράμματος.
Στη σύσκεψη τονίστηκε πως το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι κρίσιμο, καθώς θα πρέπει να αξιοποιηθούν 11 περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, ενώ ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΠΑ θα προχωρήσουν το πρώτο τρίμηνο.
Προσφορές
Για την πώληση του 33% του Οργανισμού οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές έως τις 27 Μαρτίου. Σήμερα, είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, με αντικείμενο τον καθορισμό των χρονικών περιθωρίων για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη ΔΕΠΑ. Στη σύσκεψη συζητήθηκε το ενδιαφέρον της Cosco για τον ΟΛΠ. Πηγές του ΤΑΙΠΕΔ επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον, αλλά σημείωσαν ότι υπάρχει προβληματισμός για το εάν θα είναι τελικά στον διαγωνισμό ένας «παίχτης» ή και άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί ενημέρωση της Βουλής από το ΤΑΙΠΕΔ, αναφορικά με την ΕΥΑΘ. Τέλος, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια θα αποκρατικοποιηθούν το καθένα ξεχωριστά, σε αντιδιαστολή με τα μικρά περιφερειακά, για τα οποία θα επιχειρηθεί η κατά ομάδες αξιοποίησή τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου