Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Και νέα τρίμηνη σύμβαση Intralot- ΟΠΑΠ


Ακόμη μία τρίμηνη παράταση της σύμβασης με την Intralot αποφάσισε ο ΟΠΑΠ, η οποία θα διαρκέσει από 30.10.2012 έως 30.1.2013 με τους ίδιους ακριβώς όρους, οι οποίοι περιγράφονται στην από 30.07.2010 σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Σύμφωνα δε με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται να ακολουθήσει και επόμενη τρίμηνη παράταση αφού η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20/1/2013.

«Η παράταση ήταν αναγκαία προκειμένου να ολοκληρωθεί, μετά και το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, η εν εξελίξει διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή του τεχνολογικού παρόχου του κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος λειτουργίας της ΟΠΑΠ», σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
Ενώ όμως από την πλευρά του ΟΠΑΠ αναφέρεται ότι εξετάζονται οι οικονομικές προσφορές, από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ σημειώνεται ότι ενόψει της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ έχει «παγώσει» ο διαγωνισμός. Οπως έγινε γνωστό, το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε από το Δ.Σ. της εταιρείας να μην λάβει καμιά απόφαση που θα δεσμεύει την εταιρεία για τα επόμενα χρόνια.
Σημειώνεται ότι και οι δύο υποψήφιοι για τον τεχνολογικό διαγωνισμό, αξίας δεκάδων εκατομυρίων ευρώ, Intralot και Gtech (Lottomatica), είναι σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των ενδιαφερομένων για την ιδιωτικοποίηση.
Αν κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός θα πρέπει να αποζημιωθούν οι συμμετέχοντες, ενώ θα πρέπει να βρεθεί και λύση για το θέμα του παρόχου. Μέχρι τότε θα συνεχίσει να το παρέχει η Intralot έναντι 57 εκατ. ευρώ/έτος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου