Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Οι πράκτορες ΟΠΑΠ μπαίνουν στον χορό των κινητοποιήσεων

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι πράκτορες της ΟΠΑΠ αποφάσισαν να περάσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην δρομολογημένη επιβολή φόρου κατά 10 % στα κέρδη των πελατών τους από το πρώτο ευρώ.
Στην απόφασή τους αυτή οδηγήθηκαν μετά από αλλεπάλληλες επαφές τις οποίες έκαναν σε όλα τα επίπεδα (ΟΠΑΠ , ΤΑΙΠΕΔ , Ε.Ε.Ε.Π, όλα τα πολιτικά κόμματα, εμπλεκόμενους φορείς , Μαξίμου) προσπαθώντας να εξηγήσουν το «αυτονόητο» όπως λένε αφού οι πάντες γνωρίζουν πως η εν λόγο φορολόγηση θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για την ΟΠΑΠ όσο και κυρίως για τα ΕΣΟΔΑ του ΚΡΑΤΟΥΣ.
Υπενθυμίζουμε πως η φορολόγηση των κερδών κατά 10 % στα κέρδη από το πρώτο ευρώ έχει στο παρελθόν νομοθετηθεί από τον κ. Παπαθανασίου τον Ιούνιο του 2009 με την ουσιαστική εφαρμογή του στα Λαχεία, για διάστημα δυο περίπου μηνών με άμεσο καταστροφικό αποτέλεσμα στης πωλήσεις τους.
Στα παιχνίδια της ΟΠΑΠ ουδέποτε τελικά εφαρμόστηκε αφενός λόγο της δυσκολίας εφαρμογής του από τεχνολογικής άποψης, αλλά κυρίως λόγο των έντονων αντιδράσεων των πρακτόρων και της ίδιας της ΟΠΑΠ στο σύνολο της , που είχαν ως αποτέλεσμα να αποσυρθεί ο νόμος τον Απρίλιο του 2010.
Σήμερα επανέρχεται στο προσκήνιο για «άγνωστους» λόγους αφού είναι πέραν του βεβαίου πως το ελληνικό Δημόσιο θα χάσει πολλαπλάσια έσοδα από αυτά τα οποία υπολογίζει να εισπράξει τόσο από την επικειμένη ιδιωτικοποίηση του όσο και από τους φόρους που συνδέονται με τον τζίρο των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ.
Οι πράκτορες λένε πως δεν τους απομένει άλλος δρόμος από την άμεση και σκληρή αντίδραση σε σημείο όπως λένε να «κλείσουμε εμείς την ΟΠΑΠ που την φτιάξαμε προκειμένου να μας την κλείσουν κάποιοι άλλοι» φωτογραφίζοντας όλα αυτά τα συμφέροντα που θέλουν να λεηλατήσουν τον χώρο για το δικό τους όφελος αδιαφορώντας αν καταστρέφουν την καλύτερη εταιρία στην χώρα αλλά και στην Ευρώπη στον χώρο της.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο» λένε , «θα τα διαλύσουμε εμείς πρώτοι αφού μετά την επιβολή του φόρου δεν θα έχουμε να χάσουμε τίποτε έτσι και αλλιώς».
Η ιστορία μας έχει δείξει πως οι πράκτορες έχουν δύναμη στους αγώνες τους , έντονη διεισδυτικότητα στον κοινωνία και σήμερα έχουν το δίκαιο με το μέρος τους.
Το επόμενο διάστημα θα είναι αυτό που θα δείξει τι από τα δύο θα επικρατήσει το «αυτονόητο» ή το «συνήθεις στην χώρα»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου