Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ:Για να έχει ουσία η απογόρευση παράνομο ιντερνετικό στοίχημα


Από την 5η του Δεκέμβρη λοιπόν, όπως πληροφορούμαστε, θα δοθεί τέλος στο παράνομο ιντερνετικό στοίχημα. Θα  μπλοκαριστούν οι διευθύνσεις των στοιχηματικών εταιριών εκείνων που δεν έχουν πάρει άδεια, ενώ όποιος συλληφθεί μετά από εκείνη την ημέρα, είτε να προσφέρει, είτε να παίζει παράνομο ιντερνετικό στοίχημα, θα τιμωρείται με μεγάλες ποινές. Όλα αυτά σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στον Τύπο και κρατώντας μία...πισινή, γιατί ως γνωστόν στην Ελλάδα τα θαύματα κρατάνε μόνο τρεις μέρες. Αλλά ας το θεωρήσουμε δεδομένο πως την 5η του Δεκέμβρη θα κλειδώσουν τους παράνομους. Άσχετο, αλλά αλήθεια, η μεταβατική περίοδος πόσο θα κρατήσει; Έναν χρόνο, δύο χρόνια, για πάντα; Ας απαντήσει κάποιος από τους αρμόδιους, για να ξέρουμε πόσο θα κρατήσει αυτή η μεταβατική περίοδος...
Αν λοιπόν όσα γράφονται στον Τύπο θα συμβούν και δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστέψουμε το αντίθετο, καθώς ξένες διαδικτυακές εταιρίες στοιχημάτων ήδη προτρέπουν με μηνύματα τους παίκτες τους να κλείσουν τους λογαριασμούς τους, τότε η ΟΠΑΠ θα βρεθεί μπροστά σε μία νέα πρόκληση, καθώς λογικό είναι κι αναμενόμενο, ένας αριθμός, ελπίζουμε μεγάλος, Παικτών που μέχρι σήμερα προτιμούν το ιντερνετικό στοίχημα, πως θα επισκεφθούν για πρώτη φορά ή θα επιστρέψουν εκεί που κτυπάει η καρδιά του πραγματικού "ψυχαγωγικού" τζόγου, όχι του άψυχου και του μηχανικού, στα Πρακτορεία.
Και μια που είπα Πρακτορεία, θυμήθηκα τα οικονομικά αποτελέσματα της ΟΠΑΠ που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, εκεί όπου μας έγινε γνωστό πως οι πωλήσεις του παιχνιδιού ΚΙΝΟ κυμάνθηκαν στα περσινά επίπεδα, παρουσιάζοντας σημαντική βελτίωση σε τριμηνιαία βάση.
Μια σημαντική βελτίωση που φυσικά οφείλεται κυρίως στην αύξηση του ωραρίου, στη συμμετοχή των Πρακτόρων σε αυτή την αύξηση του ωραρίου με έξοδα δικά τους, αλλά και με μεγάλη επιβάρυνση της προσωπικής εργασίας τους, χωρίς όμως ακόμη να έχει αποδοθεί στους Πράκτορες το μπόνους που τους ανήκει! Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...
Έλεγα λοιπόν πως αναμένεται να επιστρέψουν Παίκτες στα Πρακτορεία, αλλά ακόμη κι αν αυτό δεν συμβεί, οφείλει η ΟΠΑΠ να σεβαστεί τους Παίκτες που δεν την έχουν εγκαταλείψει ποτέ κι εξακολουθούν να προτιμούν τα παιχνίδια της. Η γνώμη η δική μου είναι πως κανένα παιχνίδι και ποτέ, δεν έκανε από μόνο του ζημιά στον εαυτό του.
Ποτέ κανένα παιχνίδι δεν έφταιξε από μόνο του και πήρε την κατηφόρα γιατί ξεπεράστηκε απλώς από τον χρόνο. Όλο και κάποιος έβαλε το χεράκι του κι αυτό θα το συζητήσουμε μία άλλη φορά που θα έχουμε και περισσότερο χώρο.
Ήμουν κι είμαι από αυτούς που πιστεύουν στο LIVE Στοίχημα.
Όμως για ποιο LIVE Στοίχημα μιλάμε; Γι αυτό το LIVE Στοίχημα που παίζεται αυτό το διάστημα και το οποίο όχι μόνο δεν μαζεύει Παίκτες στα Πρακτορεία, αλλά απομακρύνει και τους ήδη υπάρχοντες;

Είναι δυνατόν να κλειδώνεται το σημείο του τελικού αποτελέσματος από το 25', επειδή έτυχε η γηπεδούχος ομάδα να προηγηθεί σε εκείνο το λεπτό με σκορ 2-0; Και δεν βρέθηκε ένας... εγκέφαλος κάποιου υπεύθυνου να εξακολουθήσει να προσφέρει το τελικό σημείο, όποια έκταση κι αν έχει πάρει το σκορ υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας, απλώς βάζοντας στο σημείο κάποιο χάντικαπ τερμάτων; Είναι δυνατόν την επόμενη μέρα να έχει αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ στις επτά το απόγευμα και να μην προσφέρονται αυτοί οι αγώνες LIVE, όταν και βρίσκονται οι περισσότεροι Παίκτες στα Πρακτορεία, αλλά να προσφέρονται LIVE οι αγώνες των δέκα παρά κι όταν αυτοί ξεκινούν να κολλάει το σύστημα και να μην μπορείς να παίξεις; Είναι δυνατόν να περιμένει κάποιος να τραβήξει το LIVE Στοίχημα κάτω από αυτές τις συνθήκες, με μόνο τρεις αγώνες το Σαββατοκύριακο; Ένα παιχνίδι που βασίζεται στον χρόνο και στη συνεχή ροή; Τι να κάνει ο Παίκτης, να ρίχνει τα...χαρτιά για το πότε έχει LIVE Στοίχημα στο Πρακτορείο για να περάσει μία βόλτα από αυτό; Μα ούτε πάνω στο κουπόνι του στοιχήματος δεν αποτυπώνονται με μία διαφορετική γραμματοσειρά, με ένα διαφορετικό χρώμα οι αγώνες που παίζονται LIVE! Πώς να προχωρήσει το ρημάδι το παιχνίδι, όταν όχι μόνο δεν βοηθιέται, αλλά "φρενάρεται" κιόλας; Χωρίς συνεχή ροή, χωρίς ποικιλία στο παιχνίδι, πώς να προχωρήσει; Κι είμαστε αναγκασμένοι εμείς, όσοι πιστεύουμε σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, να απολογούμαστε γιατί το παιχνίδι δεν τραβάει, για τα λάθη των άλλων; Δίπλωμα νομικής θα πρέπει να μας αποδοθεί σε εμάς τους...δικηγόρους!!! Δεν μπαίνουν γκολ, δεν έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι, μπαίνουν γκολ δεν προσφέρεται το τελικό σημείο. Χαμένοι πάντα εμείς οι Παίκτες, αλλά και οι Πράκτορες που περίμεναν κάποιο εξτρά έσοδο αυτή την εποχή, όχι για να το βάλουν στην... τράπεζα, αλλά για να καλύψουν μέρος της χασούρας των τελευταίων ετών.
Τίποτα, τζίφος! Είναι γεγονός και κοινά αποδεκτό πως το στοίχημα είναι ο βασιλιάς των τυχερών παιχνιδιών κι είναι το παιχνίδι που πλέον "τραβάει" και τα υπόλοιπα.
Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των Πρακτορείων όταν το κουπόνι έχει πολλούς αγώνες κι όταν δεν έχει. Κι όμως, το στοίχημα είναι το πιο αδικημένο παιχνίδι της εταιρίας. Και όλα τα παραπάνω που αναφέρω με το LIVE Στοίχημα είναι απλώς ένα παράδειγμα...
Κοντολογίς και για να μην πολυλογώ. Να κλειδώσουν τα πάντα και πολύ καλά θα κάνουν. Για να έχει ουσία όμως το πράγμα θα πρέπει η βελτίωση των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ να είναι, όχι θεαματική, αλλά ουσιαστική. Να δείχνει πως σέβεται τους Παίκτες Πελάτες της, τουλάχιστον σε θέματα που μπορεί να το κάνει.
Δεν περιμένουμε να μας κάνει όλους πλούσιους, αλλά περιμένουμε να μας αφήσει τουλάχιστον να διασκεδάζουμε, να κάνουμε το κέφι μας που λέμε.
Αν αυτό δεν συμβεί, τότε πολύ φοβάμαι πως όλα τα... κλειδώματα δεν πρόκειται να αποδώσουν το παραμικρό. Με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα... Μάλλον αντίθετα αποτελέσματα φέρνουν. Και για όσους περιμένουν να τους τα φτιάξει όλα ο ιδιώτης, μάλλον δεν γνωρίζουν τη διαφορά του δημόσιου με του ιδιωτικού μονοπωλίου. Αλλά αυτό είναι μία άλλη μεγάλη συζήτηση...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου