Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Γιατί τα βάζουν με τον ΟΠΑΠ;

Τις τελευταίες μέρες βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θέατρο του παραλόγου, που έχει να κάνει με την ψήφιση ή όχι του νομοσχεδίου για τον ηλεκτρονικό τζόγο. Και το λέω αυτό γιατί το εν λόγω νομοσχέδιο είχε συζητηθεί εδώ και ένα χρόνο, και στάλθηκε στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παρατηρήσεις και έγκριση. Με την επιστροφή του, όμως, στην Κύπρο και στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, για να παραπεμφθεί στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση, διάφοροι πολιτικοί κύκλοι και κάποιοι βουλευτές, οι οποίοι συμμετέχουν και στις Επιτροπές που ετοίμασαν το νομοσχέδιο, συμπεριφέρονται λες και τώρα ξεκινά η όλη συζήτησή του.

Και ερωτώ, πού ήταν όλοι αυτοί οι κύριοι πριν από ένα χρόνο; Τι άλλαξε ή τι μεσολάβησε μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο;
 Ενώ το πρώτο τους μέλημα αλλά και καθήκον προς την πολιτεία και την κοινωνία θα ήταν να ψηφιστεί πάραυτα ο νόμος για τον παράνομο τζόγο και τα παράνομα υποστατικά που το προσφέρουν βρέθηκαν να τα βάζουν με τον ΟΠΑΠ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, βρέθηκαν να τα βάζουν με έναν οργανισμό και ένα δίκτυο πρακτόρων οι οποίοι δραστηριοποιούνται για δεκαετίες νομότυπα και μάλιστα παρουσιάζοντας λανθασμένα στοιχεία και κάνοντας άτυπες δηλώσεις, αφήνοντας υπονοούμενα που προσβάλλουν και τους πράκτορες του ΟΠΑΠ στην Κύπρο.

Όλοι αυτοί, που τώρα άδικα και ανελέητα κτυπούν τον ΟΠΑΠ, είναι αυτοί που αν ανατρέξουμε σε δηλώσεις τους στο παρελθόν, εξυμνούσαν τον ΟΠΑΠ και έσταζε το στόμα τους μέλι όταν μιλούσαν για το συγκεκριμένο οργανισμό. Είναι οι ίδιοι που το 2003, ως βουλευτές, ψήφιζαν τη διακρατική συμφωνία μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας για τον ΟΠΑΠ. Είναι οι ίδιοι που έχουν παραστεί σε εκατοντάδες εκδηλώσεις του ΟΠΑΠ και του έδιναν από το βήμα του ομιλητή αλλά και μέσα από τα ΜΜΕ τα συγχαρητήριά τους. Είναι οι ίδιοι που έλεγαν ότι εκεί που η πολιτεία δεν δίνει και προσφέρει όσα θα έπρεπε, τα δίνει ο ΟΠΑΠ.

Είναι οι ίδιοι που έκοψαν κορδέλες ή παρέστησαν σε εγκαίνια αθλητικών σωματίων, σταδίων ποδοσφαίρου, κλειστών σταδίων, κολυμβητηρίων, πτέρυγες νοσοκομείων κ.α. που έγιναν με την οικονομική στήριξη του ΟΠΑΠ, είτε εξ ολοκλήρου είτε μερικώς. Είναι οι ίδιοι που ζητούσαν την οικονομική στήριξη του ΟΠΑΠ για διάφορες εκδηλώσεις και εράνους στον τόπο μας. Είναι οι ίδιοι που επικροτούσαν τον ΟΠΑΠ που στήριζε και στηρίζει τους αθλητές μας, τα σωματεία, την παιδεία, την υγεία και άλλες δεκάδες οργανώσεις. Είναι οι ίδιοι που καυχιόνταν για τον ΟΠΑΠ και τώρα τον πουλάνε με αυτόν το τρόπο. Είναι οι ίδιοι που από σήμερα και για δύο περίπου μήνες με τα θα και τις κούφιες υποσχέσεις τους θα ζητάνε την ψήφο μας.

Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε, κύριοι. Αν καθίσουμε να απαριθμίσουμε το τι έχει προσφέρει και πού ο οργανισμός ΟΠΑΠ σε αυτή τη χώρα, θα χρειαστούμε δεκάδες σελίδες και τόνους από μελάνι. Τελικά, τι μεσολάβησε μέσα σε ένα χρόνο; Μήπως τα προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα είναι υπεράνω της πολιτείας και της κοινωνίας; Θα ήθελα να πιστεύω ότι τα προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα για μερικούς δεν είναι πάνω από την πολιτεία και την κοινωνία. Φαίνεται ότι η λέξη βουλευτής, που σημαίνει αντιπρόσωπος του λαού, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, αφού το μόνο πράγμα που δεν βλέπουμε είναι η έγνοια για το λαό. Γιατί ο ηλεκτρονικός τζόγος, κύριοι, και το κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στη χώρα μας, ενώ κερδοσκοπούν κάποιοι ανενόχλητα, ουδεμία σχέση έχει με τις δραστηριότητες των πρακτορείων του ΟΠΑΠ. Για αποφυγή παρεξηγήσεων, τονίζω ότι όσα ανέφερα πιο πάνω δεν αφορούν όλους τους βουλευτές.

ΠΟΛΥΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ

Πράκτορας ΟΠΑΠ Κύπρου

Β. Οργανωτικός Γραμματέας Σ.Ε.Π.Ο.Κ. (Σύνδεσμος Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κύπρου)

Πηγή Sigmalive

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου