Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΠΠΠ 20/3/2011




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2011


Στα πλαίσια της ενημέρωσης που παρέχουμε προς όλους τους πράκτορες κάθε εβδομάδα οι δραστηριότητες της Ομοσπονδίας έχουν ως εξής:

Σχέδιο Νόμου

Την Τρίτη 15/3 πραγματοποιήθηκε Έκτακτο ΔΣ της Ομοσπονδίας, στο οποίο εξετάστηκε μεταξύ άλλων θεμάτων, το Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των τυχερών παιγνίων και συζητήθηκαν οι εξελίξεις και οι πρώτες κινήσεις που θα πρέπει να αναλάβουμε προκειμένου να προασπιστεί το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ καθώς και το status των τυχερών παιχνιδιών όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Κατά τη συνεδρίαση προτάθηκαν αρκετοί τρόποι αντίδρασης και κοινός τόπος αποτέλεσε η επικοινωνιακή επίθεση σε όλο το πολιτικό κόσμο αλλά και σε φορείς, ώστε να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και στη κατεύθυνση της απόσυρσης του Νομοσχεδίου.

Την Πέμπτη 17/3 το Νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή και έτσι
ετοιμάστηκε φάκελος με όλες τις θέσεις της ΠΟΕΠΠΠ και όλα τα απαιτούμενα στοιχεία που θα εμπλουτίζονται σταδιακά, ο οποίος προωθήθηκε σε όλα τα Σωματεία, με εντολή να ενημερωθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Τα Σωματεία και η Ομοσπονδία έχουν ήδη έρθει σε επαφή με πάρα πολλούς βουλευτές όλων των παρατάξεων και τα μηνύματα είναι προς το παρόν θετικά.

Παράλληλα στάλθηκαν επιστολές και ζητήθηκαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο για να κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας.

Με τη βοήθεια της Νομικής υπηρεσίας θα ενημερωθεί ο ξένος Τύπος σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ΟΠΑΠ και την Ελληνική Κοινωνία, με τη ψήφιση του Νομοσχεδίου αλλά και απεστάλη εξώδικο προς όλα τα Τραπεζικά Ιδρύματα, που ζητά την άρση των συναλλαγών με εταιρίες Στοιχηματισμού που δραστηριοποιούνται παράνομα στην Ελλάδα.

Την Τετάρτη 23/3 έχει προγραμματισθεί νέο Έκτακτο Δ.Σ, με μοναδικό θέμα το Νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, για την αξιολόγηση της κατάστασης και τη μεθόδευση των επόμενων κινήσεων μας.

Σύσσωμος ο κλάδος στέκεται απέναντι στη Καζινοποίηση της χώρας και δηλώνει έτοιμος για κάθε μορφή κινητοποίησης αποφασιστεί.

Νέα παιχνίδια- LiveBet

Ετοιμάζεται πυρετωδώς η έναρξη του πιλοτικού προγράμματος των νέων παιχνιδιών monitor Games- TAX games, για τους Νομούς Θεσσαλονίκης, Άρτας και Κιλκίς, με ημερομηνία έναρξης τις 22/3.

Μετά τη λήξη του πιλοτικού προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη έναρξη σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και για το σκοπό αυτό διοργανώνονται σεμινάρια από τις υπηρεσίες του ΟΠΑΠ.

Υπολογίζεται ότι η ταυτόχρονη έναρξη των νέων παιχνιδιών, θα γίνει κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου.

Την Τρίτη 15/3 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον ΟΠΑΠ, με εκπροσώπους πρακτόρων και υπηρεσιακών παραγόντων της εταιρίας, όπου συζητήθηκε η εισαγωγή του in play betting.

Πρόθεση της ΟΠΑΠ είναι η ήπια εφαρμογή στοιχηματικών επιλογών με σταδιακή ενσωμάτωση νέων, με στόχο την διαρκή ανάπτυξη της νέας στοιχηματικής δυνατότητας το συντομότερο δυνατό, με προτεινόμενη ημερομηνία την Παρασκευή 1η Απριλίου.

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζονται στην εφαρμογή του live στοιχηματισμού και των ρυθμίσεων που ζητήθηκαν, δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες και οι επαφές θα συνεχιστούν.


ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΑΡΑΚΛΙΩΤΗΣ





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου