Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΟΠΑΠ: Μέσα Μαρτίου ξεκινούν τα νέα παιχνίδια

Στα μέσα Μαρτίου αναμένεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΟΠΑΠ, να ξεκινήσουν τα νέα παιχνίδια της εταιρείας, τα οποία είχε προαναγγελθεί από το Νοέμβριο ότι θα ξεκινούσαν το Δεκέμβριο. Η καθυστέρηση στην έναρξη οφείλεται στην καθυστέρηση της έγκρισής τους από το υπουργείο Οικονομικών, που όμως πλέον, όπως αναφέρεται από τον ΟΠΑΠ, φαίνεται πως τελικά θα δοθεί.

Την ίδια στιγμή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού σε όλα σχεδόν τα πρακτορεία.

Καθυστέρηση

Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, το υπουργείο καθυστέρησε την έγκριση των νέων παιχνιδιών
, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν προσομοιάζουν με αυτά που θα παίζονται από τα VLT's, τα οποία και θα αδειοδοτήσει το νέο νομοσχέδιο.

Τα νέα παιχνίδια του ΟΠΑΠ θα είναι monitor games (ψηφιακές κυνοδρομίες, χτυπήματα πέναλτι, σκοποβολή μπαλονιών και ένα ακόμη που μένει να ανακοινωθεί) που θα παίζονται σε τερματικά αυτοεξυπηρέτησης. Τα παιχνίδια αναπτύσσει η Intralot στο πλαίσιο της σύμβασης που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές έναντι πρόσθετης ετήσιας αμοιβής, η οποία θα αντιπροσωπεύει το 8% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων.

Αναλυτές εκτιμούν πως τα τέσσερα αρχικά παιχνίδια (υπάρχει πρόβλεψη και για την εισαγωγή σταδιακά ακόμη περισσότερων) θα αυξήσουν σταδιακά την προσέλευση και την παραμονή των παικτών στα πρακτορεία και θα φέρουν νέες πηγές εσόδων για τον Οργανισμό.

Είναι ενδεικτικό πως πρώτη η HSBC προχώρησε στην αύξηση της τιμής-στόχου για τον ΟΠΑΠ στα 18 ευρώ, σημειώνοντας πως ο Οργανισμός, ενόψει των νέων παιχνιδιών, κατόρθωσε ήδη να αυξήσει τα κέρδη του το τρίτο τρίμηνο κατά 28% παρά τη δυσμενή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αναφορά στα νέα παιχνίδια έγινε στην τηλεδιάσκεψη των αποτελεσμάτων εννεαμήνου στην οποία ο κ. Σπανουδάκης είχε τονίσει ότι τα παιχνίδια θα ξεκινούσαν από 70 πρακτορεία στη Θεσσαλονίκη από το Δεκέμβριο του 2010. Το Σεπτέμβριο είχε επίσης αναγγελθεί ότι στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να ξεκινήσουν δύο νέα παιχνίδια, το Bingo και το Super 4, κάτι που επίσης δεν έγινε.

Η σύμβαση

Στην ίδια σύμβαση που προβλέπονται τα παιχνίδια -για την οποία έχει αποστείλει προειδοποιητική επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση η Κομισιόν- προβλέπεται επίσης και ο εξοπλισμός των πρακτορείων με επιπλέον 20.000 οθόνες τηλεόρασης, η δημιουργία νέου σύγχρονου portal, καθώς και η εγκατάσταση, η στελέχωση και η δημιουργία περιεχομένου για την ΟΠΑΠ TV (εν αναμονή του προγράμματος) με την παροχή 5.500 αποκωδικοποιητών για τη μετάδοση του προγράμματός της στα πρακτορεία.

Πρόκειται για τη σύμβαση της 31ης Ιουλίου 2010 με την κοινοπραξία ΙΝΤΡΑΛΟΤ για ένα επιπλέον έτος, με δυνατότητα παράτασης για ένα επιπλέον έτος, η οποία ανέθεσε στην εν λόγω κοινοπραξία, πέραν των υπηρεσιών που κάλυπτε η προηγούμενη σύμβαση, την προμήθεια 20.000 τηλεοράσεων και 5.000 αποκωδικοποιητών, τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού για τις ανάγκες των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, τη διενέργεια νέων παιχνιδιών (που θα διενεργούνται μέσω ΤΑΧ και Monitor Games), με αμοιβή 8% επί του τζίρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου