Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΠΠΠ 6/10/2011

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ

ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5245379 - FAX: 210 5229289

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2011

Σε υλοποίηση της δέσμευσης του Προέδρου της ΠΟΕΠΠΠ κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και εκτός Αθηνών, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε την πραγματοποίηση της τακτικής συνεδρίασής του τη Δευτέρα 03-10-2011 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:


Σύμβαση ΟΤΕ

Σχετικά με τη σύμβαση με τον ΟΤΕ, ζητήσαμε και λάβαμε έγγραφη δέσμευση της ΟΠΑΠ Α.Ε. για σημαντικά επιμέρους ζητήματα, που αφορούν στην παροχή των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του ΟΤΕ στα πρακτορεία μας. Ειδικότερα, τα ζητήματα αυτά αφορούν στην ταχύτητα αποκατάστασης των βλαβών πανελλαδικά, στο ποσό της χρέωσης το οποίο ανέρχεται στα €71,50 πλέον Φ.Π.Α. μηνιαίως για τον κάθε πράκτορα, ανεξαρτήτως όγκου συναλλαγών, καθώς και στην πλήρη κάλυψη του κόστους αγοράς, συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του σχετικού εξοπλισμού πανελλαδικά για όλες τις ημέρες του έτους, καθόλη τη διάρκεια της σύμβασης, όπως άλλωστε ορίζεται και από τη σύμβασή μας με την ΟΠΑΠ ΑΕ. Επιπλέον, διευκρινίστηκε ότι η δωρεάν σύνδεση ίντερνετ θα μπορεί να ενταχθεί σε οποιοδήποτε νέο ή προϋπάρχον πακέτο conn-x ο πράκτορας επιθυμεί. Η σύμβαση θα έχει αναδρομική ισχύ και η επιστροφή των χρημάτων για τους πρώτους 11 μήνες θα συμψηφιστεί με τους επόμενους λογαριασμούς.

«Εφάπαξ»

Για ακόμη μία φορά σας ενημερώνουμε ότι τηρώντας την υποχρέωσή μας για ισότιμη μεταχείριση των συναδέλφων, παραμένουμε σταθεροί στην από 11/6/2011 απόφασή μας για πάγωμα εισφορών και αποδόσεων αναφορικά με το πρόγραμμα πρόνοιας. Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης αναλογιστικής μελέτης, που αποτελεί προϋπόθεση για την κατά το δυνατόν εξυγίανση του προγράμματος πρόνοιας, προς το σκοπό της διασφάλισης της βιωσιμότητάς του. Με άλλα λόγια, επιλέξαμε το δύσκολο έργο να βγάλουμε στην επιφάνεια το πρόβλημα του «εφάπαξ», να ομολογήσουμε ότι το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο και να προσπαθήσουμε να το σώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με γνώμονα την προστασία της περιουσίας όλων των συναδέλφων μας και όχι μεμονωμένων μόνον προσώπων.

Όπως αποδεικνύεται, οι προηγούμενες διοικήσεις δεν επέλεξαν να πράξουν αναλόγως, διότι είτε δεν ήθελαν να αναλάβουν το κόστος της δημοσιοποίησης ενός υπαρκτού προβλήματος, φοβούμενοι μήπως αυτό βλάψει την εικόνα τους, είτε διότι προτίμησαν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα συγκεκριμένων «ισχυρών» συναδέλφων, προσδοκώντας στην εύνοιά τους. Ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρότερα προβλήματα, αλλά θα έρθει η ώρα να αποδοθούν ευθύνες με το μερίδιο που αναλογεί στην κάθε διοίκηση, συμπεριλαμβανομένης και της τωρινής.

Στις 30/9/2011 έγινε η καταβολή των 100.000 € από το ταμείο της ΠΟΕΠΠΠ στο ταμείο του προγράμματος πρόνοιας, όπως ακριβώς προβλέπεται στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για την επιστροφή του δανείου που είχε πάρει η Ομοσπονδία το 2004. Ήδη το μεγαλύτερο μέρος του ποσού έχει επιστραφεί με σκοπό την απαλλαγή των συναδέλφων συνδικαλιστών, οι οποίοι, σαν να μην έφτανε ότι αντιμετωπίζουν αδίκως ποινικές κατηγορίες για το ζήτημα αυτό, διασύρονται κιόλας από τους συνήθεις ύποπτους, που ενώ γνωρίζουν την πραγματικότητα εξακολουθούν να τους συκοφαντούν.

vlt’s : Σύμφωνα με το προοίμιο της από 28-09-2009 σύμβασης μεταξύ ΟΠΑΠ και πρακτόρων «Για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ΟΠΑΠ διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα οργάνωσης λειτουργίας, διαχείρισης και διεξαγωγής τυχηρών παιγνίων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την υπάρχουσα σύμβαση της με την Ελληνική Δημοκρατία ή ενδεχόμενη ανανέωση ή αντικατάσταση αυτής, η ΟΠΑΠ θα διαθέτει κατ΄ αποκλειστικότητα τα διαλαμβανόμενα από τη σύμβαση αυτή παίγνια μέσω του ως άνω δικτύου Πρακτόρων». Συνεπώς, η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι υποχρεωμένη να διαθέσει το σύνολο των vlt’s αποκλειστικά και μόνο στα πρακτορεία. Είναι δικαίωμα το οποίο ζητήσαμε και το κερδίσαμε και θα το υπερασπιστούμε έστω και αν χρειαστεί τροποποίηση του νόμου. Αυτό που θέλουμε να ξέρετε είναι οποιεσδήποτε φήμες και κακόβουλα σχόλια για δήθεν διανομή vlt’s στους συνδικαλιστές αποτελούν συκοφαντίες και δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι μία. Αυτό που προσπαθεί η σημερινή ΠΟΕΠΠΠ είναι ό,τι γίνει και με όποιο τρόπο και να γίνει να είναι μόνο για το καλό και το συμφέρον όλων των συναδέλφων. Θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. με μοναδικό θέμα τα vlt’s και στη συνέχεια θα σταλεί έγγραφο στην ΟΠΑΠ Α.Ε., με το οποίο θα ζητάμε να μας αναλύσουν τις προδιαγραφές καταστημάτων για τα vlt’s.

Τρέχοντα θέματα

Στα τρέχοντα θέματα συζητήθηκε η συνάντηση στελεχών της ΟΠΑΠ Α.Ε. με μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής. Ειδικότερα, αναλύθηκαν λεπτομέρειες της συνάντησης, από τις οποίες αποδεικνύεται ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. για ακόμα μία φορά δεν θέλει να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση. Είμαστε υπέρ της διαρκούς αναβάθμισης των παιχνιδιών και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια προώθησης και ανανέωσής τους. Οι θέσεις της ΠΟΕΠΠΠ, όπως αυτές καθορίστηκαν στη Γενική Συνέλευση, είναι γνωστές, έχουν σταλεί εγγράφως στην ΟΠΑΠ Α.Ε. και σε αυτές εμμένουμε. Περιμένουμε από το Μάιο την εισαγωγή των νέων παιχνιδιών monitor games (power spin) και go lucky η οποία αρχικά αναβλήθηκε για τον Ιούλιο, μετέπειτα για τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της ΟΠΑΠ Α.Ε. για τέλη Οκτωβρίου. Ελπίζουμε να μπουν το συντομότερο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά το Σωματείο της Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής για την άψογη φιλοξενία που προσέφερε στα μέλη του Δ.Σ. και σε όλους τους συναδέλφους, που μας έκαναν τη τιμή να είναι παρόντες κατά τη συνεδρίαση.

O ΥΠΕΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου