Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Στα 13 από τα 15,2 ευρώ η τιμή-στόχος για ΟΠΑΠ από ML

Στα 13 από τα 15,2 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο για την μετοχή του ΟΠΑΠ η Merrill Lynch διατηρώντας τη σύσταση για «αγορά», ενώ σχολιάζει πως οι ελληνικές μακροοικονομικές ειδήσεις επισκιάζουν τη θετικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, τονίζει πως ο ΟΠΑΠ παραμένει με μεγάλη αξία, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία της προηγούμενης εβδομάδας με τον ΟΠΑΠ και την ελληνική κυβέρνηση για την άδεια των videolotto και την επέκταση της παραχώρησης, αποτελούν θετικές ειδήσεις, δημιουργώντας και μεγαλύτερη ορατότητα για τις μελλοντικές ταμειακές ροές.

Ενώ η ελληνική μακροοικονομική κατάσταση παραμένει αβέβαιη και τους καταναλωτές να δέχονται πιέσεις λόγω των μέτρων λιτότητας, «θεωρούμε ότι ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να έχει αξία, και να διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 6,2 για το 2012 και μερισματική απόδοση 11,4%».

Ακόμη, υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη προ φόρων και τόκων κατά 9% για τα επόμενα τρία χρόνια, και αναμένει να υποχωρήσουν 7% και 3% την περίοδο 2012 και 2013, και να παραμείνει σταθερά από εκεί και μετά.

Επισημαίνει ότι ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να δημιουργεί ισχυρές ταμειακές ροές 0,5 δισ. ευρώ, που τον αφήνει σε καλύτερη θέση για να επωφεληθεί από τις νέες ευκαιρίες στα τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα (διαγωνισμός για το Ξυστό και τα λαχεία στο δ΄ τρίμηνο).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου