Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Το 2012 η πώληση του ΟΠΑΠ, το 2011 της ΔΕΠΑ

H κυβέρνηση μεταθέτει την πώληση του ΟΠΑΠ για το 2012 αλλά θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα στον διαγωνισμό για την παραχώρηση των κρατικών λαχείων, είπε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ την Παρασκευή.
«Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε το δημόσιο διαγωνισμό για τα κρατικά λαχεία. Μετά, θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις σε διαστήματα δύο εβδομάδων», δήλωσε ο Κώστας Μητρόπουλος διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

«Θα προχωρήσουμε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκμετάλλευση του Ελληνικού, και θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και την πώληση ακινήτων ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά», είπε.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, βάσει του μνημονίου που έχει υπογράψει με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015 που περιλαμβάνουν εισηγμένες εταιρίες, άλλες ΔΕΚΟ και ακίνητη περιουσία. Στόχος είναι τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για την μείωση του δημοσίου χρέους που εκτιμάται ότι θα ανέλθει φέτος στο 162% του ΑΕΠ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου