Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

OPAP TV-Δυο χρόνια ΟΠΑΠ TV

Το δεύτερο κεράκι του έσβησε τον Φεβρουάριο το τηλεοπτικό κανάλι της ΟΠΑΠ Α.Ε., που με το πρόγραμμά του, προσπαθεί να καλύψει όλες τις πτυχές της αθλητικής και κοινωνικής δράσης.
Δύο χρόνια λειτουργίας έκλεισε τον Φεβρουάριο το τηλεοπτικό κανάλι του ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ TV, το οποίο έχει καταφέρει να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του σε όλο τον κόσμο του αθλητισμού και όχι μόνο, για την ποιότητα του προγράμματος που μεταδίδει, την άμεση ενημέρωση γύρω από τις κληρώσεις των τυχερών παιχνιδιών και την πληρότητα με την οποία καλύπτει το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

Η κρίση στην Κύπρο φόβισε τους επενδυτές για τον ΟΠΑΠ

H κρίση στην Κύπρο επηρέασε και το διαγωνισμό για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ. Μετά από αιτήματα των ενδιαφερόμενων επενδυτών το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε παράταση έως τις 10 Απριλίου για τον καθορισμό των τελικών σχημάτων που θα διεκδικήσουν τον οργανισμό. Η αρχική διορία έληγε σήμερα.

Ανακοίνωσε τις καταθέσεις του στην Κύπρο ο ΟΠΑΠ

Το φως της δημοσιότητας μέσω επίσημης ανακοίνωσης της εταιρίας είδαν σήμερα Πέμπτη (28/3) τα ποσά των καταθέσεων των θυγατρικών της ΟΠΑΠ Α.Ε. σε τράπεζες της Κύπρου.
Και κάτι τέτοιο ήταν, μάλλον, λογικό και αναμενόμενο να γίνει, μιας και είχε υποβληθεί σχετικό ερώτημα στην εταιρία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Βάσει, λοιπόν, της ανακοίνωσης, ο ΟΠΑΠ Κύπρου και o OPAP Sports τηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην CPB ύψους 1.758.000 ευρώ και στην Τράπεζα Κύπρου ύψους 1.305.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΠΑΠ Α.Ε.:

Αντιδράσεις για τη σύμβαση του ΟΠΑΠ με την Intralot

Νομικά προβλήματα είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσει η διαδικασία πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ λόγω της σύμβασης που ετοιμάζεται να υπογράψει ο τελευταίος με την Intralot. Η κίνηση του ΟΠΑΠ να ανανεώσει τη συνεργασία του για πέντε χρόνια με την Intralot, η οποία είναι ένας εκ των ενδιαφερομένων για το πακέτο που πωλεί το ΤΑΙΠΕΔ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις δεδομένου ότι γίνεται, ενώ η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και είναι βέβαιο πως όποιος αποκτήσει το 33% του ΟΠΑΠ θα θέλει να έχει λόγο στην όποια επιλογή.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Με μηνύσεις κινδυνεύει η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ


Ενστάσεις για την πώληση του ποσοστού του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ εγείρουν δύο εκ των πιθανών υποψηφίων επενδυτών με το επιχείρημα ότι η διαδικασία που ακολουθείται δεν είναι δίκαιη. Δύο από τα οκτώ σχήματα που εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον για το 33% του ΟΠΑΠ έστειλαν ξεχωριστά επιστολές διαμαρτυρίας στον ΟΠΑΠ και στο ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας ότι η διαδικασία δεν γίνεται με διαφανείς και αντικειμενικούς όρους.

ΟΠΑΠ: Το παρασκήνιο μιας αναβολής

Ντόμινο εξελίξεων προκαλεί η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ –στον έλεγχο του Ταμείου βρίσκεται το 33% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ– να αναβληθεί για τις 6 Απριλίου η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΟΠΑΠ ΑΕ, στην οποία κύριο θέμα συζήτησης είναι η έγκριση Σχεδίου Σύμβασης μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot, με αντικείμενο την προμήθεια νέου λειτουργικού συστήματος και την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξής του.

ΟΠΑΠ-Intralot: Κίνδυνος διεθνούς διασυρμού



Σε διεθνή διασυρμό της χώρας κινδυνεύει να οδηγήσει η εμμονή της διοίκησης του ΟΠΑΠ και του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) στην υπογραφή σύμβασης με την Intralot για το νέο τεχνολογικό σύστημα, λίγες ημέρες πριν την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του οργανισμού.

Οπως έχει ήδη αποκαλύψει το Euro2day οι περισσότεροι από τους διεκδικητές έχουν ήδη στείλει εξώδικα στη διοίκηση του ΟΠΑΠ και την καλούν να «παγώσει» τη διαδικασία υπογραφής της σύμβασης.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Τριήμερο-φωτιά για τον ΟΠΑΠ

Μια κομβικής σημασίας Γενική Συνέλευση για τη μελλοντική πορεία του Οργανισμού συγκαλεί σήμερα η διοίκηση του ΟΠΑΠ. Μεταξύ των υπόλοιπων θεμάτων, οι μέτοχοι της εταιρείας θα κληθούν να αποφασίσουν για την έγκριση Σχεδίου Σύμβασης, μεταξύ της ΟΠΑΠ ΑΕ και της Intralot, με αντικείμενο την «προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, για νέο λειτουργικό σύστημα όλων των παιχνιδιών της εταιρείας και τη μετάβαση των υφισταμένων λειτουργιών της ΟΠΑΠ σε αυτό, καθώς επίσης και για την παροχή υπηρεσιών προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του υπό προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού».

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Aπάντηση ΟΠΑΠ στην κριτική για τη σύμβαση με την Intralot

Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, το έργο και οι υπηρεσίες που προβλέπονται στη σύμβαση αποτέλεσαν αντικείμενο διαγωνισμού από το 2010, βάσει του οποίου επελέγη η Intralot, ενώ η σύμβαση με την οποία ο ΟΠΑΠ καλύπτει τις σχετικές του ανάγκες, λήγει την 30 Ιουλίου 2013 δίχως να προβλέπεται παράτασή της.
Απαντήσεις στην κριτική που δέχεται από μερίδα του τύπου για την επέκταση της σύμβασης με την εταιρεία Intralot, για την υλοποίηση του νέου κεντρικού πληροφοριακού συστήματος επιχειρεί να δώσει ο ΟΠΑΠ.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Στον ΟΠΑΠ το απόλυτο μονοπώλιο στα τυχερά παιχνίδια μέσω Ιντερνετ

Το σχέδιο μέτρων που κοινοποιήθηκε στην Κομισιόν από την κυβέρνηση και θα έχει διάρκεια έως το 2020
 
«Ολα για τον ΟΠΑΠ» φαίνεται να είναι το σύνθημα της κυβέρνησης λίγο πριν από την αποκρατικοποίηση. Το νέο σχέδιο μέτρων που κοινοποίησε στην Κομισιόν η ελληνική κυβέρνηση -μέσω της Επιτροπής Ελέγχου & Εποπτείας των Παιγνίων (ΕΕΕΠ)- παρέχει σχεδόν το απόλυτο μονοπώλιο στα διαδικτυακά παίγνια στον ΟΠΑΠ μέχρι το 2020.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΟΠΑΠ: Ενδεχόμενο απιστίας διερευνούν διεκδικητές

Σημαντικά κενά, σύμφωνα με διεκδικητές της ιδιωτικοποίησης, έχει η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ για τη νέα σύμβαση που θα υπογραφεί με την Intralot, εφόσον εγκριθεί από την έκτακτη γενική συνέλευση του Οργανισμού.

Πρωτίστως όμως, οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η σύμβαση είναι περιττή, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, κι ενάντια στα συμφέροντα του ΟΠΑΠ, καθώς ο Οργανισμός είναι ήδη ιδιοκτήτης πολύ μεγάλου μέρους της υφιστάμενης υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά και των αδειών χρήσης του σχετικού λογισμικού έως το τέλος του 2016.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΟΠΑΠ:Στα 108,8 εκατ. το νέο συμβόλαιο με Intralot

Τις βασικές αρχές της προτεινόμενης συμφωνίας με την Ιντραλότ για την επέκταση της σύμβασης τεχνολογικής υποστήριξης έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με την σύνοψη της συμφωνίας (αναλυτικά στη στήλη συνοδευτικό υλικό) το νέο συμβόλαιο διάρκειας 3+2 χρόνων θα κοστίζει συνολικά στο ΟΠΑΠ 108,8 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα η συμφωνία προβλέπει:

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Οι καυτές πατάτες στον Λουρόπουλο

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι από τη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες της πιο κερδοφόρας εταιρείας στην Ελλάδα, του ΟΠΑΠ, με κύρια αποστολή να την οδηγήσει στην ιδιωτικοποίησή της, δεν ήξερε τι θα αντιμετώπιζε ούτε πώς θα χειριζόταν τα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα και τα πολυποίκιλα συμφέροντα, που ζουν από τον ΟΠΑΠ. Αλλωστε, οι προκάτοχοί του «φρόντισαν» να του αφήσουν «βουνό» εκκρεμότητες.

Η κότα με τα χρυσά αβγά

Ο ΟΠΑΠ είναι μια εταιρεία στοιχηματισμού. Δεν απευθύνεται σε κάποια βασική ανάγκη του ανθρώπου, αλλά στην ψυχαγωγία του. Από αυτή τη δραστηριότητα και λόγω της μονοπωλιακής του θέσης έχει συγκεντρώσει έσοδα 43 δισεκατομμυρίων ευρώ την τελευταία 10ετία σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τρόικα: Όχι σε νέα καθυστέρηση για ΟΠΑΠ – ΔΕΠΑ

Την έντονη αντίδραση της τρόικας προκάλεσε η πρόθεση του ΥΠΟΙΚ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, να δοθεί παράταση περίπου δύο εβδομάδων στην κατάθεση των προσφορών για τους διαγωνισμούς των ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ, με αφορμή τις διοικητικές αλλαγές στο ΤΑΙΠΕΔ.

Παρέμβαση για την πώληση του ΟΠΑΠ

Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος»
Την άμεση και ουσιαστική ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του κερδοφόρου ΟΠΑΠ και για την ύπαρξη ή μη μηχανισμών ελέγχου των πράξεων και των αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, ζητούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ν. Νικολόπουλος: «Γκρίζα» η διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ

Ερώτηση και ΑΚΕ προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη.

ΘΕΜΑ: «ΣΦΗΝΑ BBC ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ.

ΜΙΛΑ ΓΙΑ ‘’ΒΑΡΟΝΟΥΣ’’ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ

Κοινοποίηση: Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Οικονομικούς Εισαγγελείς κ.κ. Γ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, Συνήγορο του Πολίτη

«Βοά» ο τύπος. Πρωτοσέλιδα μεγάλων Αθηναϊκών εφημερίδων αποκαλύπτουν όσα «ύποπτα» ο Πρωθυπουργός -παρά την αγωνιώδη κοινοβουλευτική μου παρέμβαση με Α.Π. 3923/13.01.2012- θέλησε να «κουκουλώσει» με το «πέπλο» της σιωπής.

Πρώτο θέμα για την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», για την «ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ», για την «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» και για εκατοντάδες δημοσιογραφικά sites είναι το σκάνδαλο του ΟΠΑΠ.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΟΠΑΠ: Αύριο αποκαλύπτονται οι επίμαχες συμβάσεις

Από αύριο ξεκινά η αποκάλυψη των επίμαχων συμβάσεων του ΟΠΑΠ, που περιλαμβάνουν ρήτρες εμπιστευτικότητας κι αφορούν κυρίως τη σύμβαση της κοινοπραξίας των λαχείων (στην οποία εκτός του ΟΠΑΠ μετέχουν ακόμη η Intralot και η αμερικανική Scieintific Games) καθώς και τις υφιστάμενες συμβάσεις του Οργανισμού, με την εταιρία του κ. Κόκκαλη.

Παράταση για ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ και «Αστέρα Βουλιαγμένης»

Οι αλλαγές στη διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσης, αλλά και διαδικαστικά ζητήματα, ανάγκασαν χθες τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να παρατείνει κατά δύο εβδομάδες την προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΠΑ.
Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΠΑΠ θα υποβληθούν στις 22 Απριλίου, έναντι 5 Απριλίου που ήταν αρχικά. Για τη ΔΕΠΑ οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν στις 29 Απριλίου, αντί για τις 12 Απριλίου.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΟΠΑΠ-ΙΝΛΟΤ: Συνεχίζουν το «δέσιμο»... απτόητοι!

Νέο σάλο προκάλεσε χθες μεταξύ των διεκδικητών του ΟΠΑΠ η πληροφορία ότι στις 2 Μαρτίου το ΔΣ του Οργανισμού, μετά από εισήγηση του προέδρου Κώστα Λουρόπουλου, (εικονιζόμενος αριστερά στη φωτό) ενέκρινε την κατακύρωση στην Intralot όλων των αντικειμένων του διαγωνισμού για τον τεχνολογικό πάροχο.

Με τη μόνη μάλιστα διευκρίνηση, ότι εξαιρείται το... λογισμικό για τα παιγνιομηχανήματα videolotto, (VLT) το On line και το Ξυστό.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Μήνας - φωτιά για την πώληση ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ

Στα... βαθιά ρίχνεται με το «καλημέρα» ο Στέλιος Σταυρίδης, τον οποίο επέλεξε η κυβέρνηση για την προεδρία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) σε αντικατάσταση του Τάκη Αθανασόπουλου.
O νέος πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), Στέλιος Σταυρίδης
O νέος πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), Στέλιος Σταυρίδης

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

40 χρονος, ελεύθερος επαγγελματίας από τα Σέρβια Κοζάνης, κέρδισε στη χθεσινή κλήρωση του Τζόκερ € 1.254.388,65

Ένα (1) τυχερό δελτίο βρέθηκε στην 1η κατηγορία (5+1) κατά τη χθεσινή διαλογή της 1373ης κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ που φέρει μια επιτυχία με το ποσό των 1.254.388,65. Το τυχερό δελτίο ‘παίχτηκε” στο πρακτορείο της Χατζίδου Δέσποινας, επί της οδού Εθνομαρτύρων 56, στα Σέρβια Κοζάνης.

Λυσσαλέες κόντρες για τον ΟΠΑΠ

Από μια λεπτή κλωστή κρέμεται ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, με όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και μιας παταγώδους αποτυχίας, να συγκεντρώνουν πλέον σημαντικές πιθανότητες.

Η απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση στις 26/3 προκειμένου οι μέτοχοι να εγκρίνουν ή όχι την νέα, πενταετούς διάρκειας (3+2 χρόνια), σύμβαση με την Intralot για την παροχή τεχνολογικών υπηρεσιών, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από επιχειρηματικά σχήματα που μετέχουν στο διαγωνισμό.

ΟΠΑΠ-ΔΕΠΑ: Η παραίτηση Αθανασόπουλου, “βούτυρο στο ψωμί” όσων δε θέλουν ιδιωτικοποίηση – Έξαλλη η τρόικα με την καθυστέρηση

Βούτυρο στο ψωμί εκείνων που δε θέλουν να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ είναι η παραίτηση του Τ.Αθανασόπουλου από την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ. Στο τέλος Ιουνίου, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση, με βάση το πρόγραμμα που έχει εγκριθεί και ενταχθεί στο μνημόνιο, να έχει παρουσιάσει έσοδα περίπου 2 δισ. ευρώ από αξιοποίηση κρατικής περιουσίας, με δεδομένο ότι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι αποκρατικοποιήσεις του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και να έχουν δρομολογηθεί οι διαγωνισμοί και για άλλες 11 αποκρατικοποιήσεις.

Για τουλάχιστον πέντε χρόνια μαζί ΟΠΑΠ - Intralot

Για τουλάχιστον πέντε χρόνια θα συνεχιστεί ακόμη η «στενή» σχέση μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Intralot, βάσει της νέας σύμβασης για τον τεχνολογικό πάροχο του οργανισμού. Αυτό προκύπτει απ' όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Κώστας Λουρόπουλος.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ιδιωτικοποίηση ΟΠΑΠ: Δύο… «πονηρά» ερωτήματα

Δυο ενδιαφέροντα και «πονηρά» ερωτήματα διατυπώνει η αγορά σε σχέση με τη νέα σύμβαση του τεχνολογικού παρόχου και την ευρύτερη υπόθεση της ιδιωτικοποίησης

1. Στην αγορά κυκλοφορούν ήδη πληροφορίες ότι η διάρκεια της σύμβασης που προτίθεται να υπογράψει ο ΟΠΑΠ με την Intralot μάλλον… ξεπερνά τα 3 χρόνια που αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

Αντίστοιχη αίσθηση δημιουργεί στους πολύ παρατηρητικούς και η ίδια η ανακοίνωση του Οργανισμού. Διότι σε αυτή αναφέρεται ότι η σύμβαση «διαμορφώνεται σε τρία έτη, περίοδος μετά την οποία η εταιρία θα έχει δικαίωμα να επαναδιαπραγματευθεί ή να καταγγείλει…».

Τι σημαίνει αυτό;

Εμείς τους πήραμε τα... σώβρακα;

Μετά το ματς με τη Λεβάντε, όπου ο Ολυμπιακός δέχτηκε τρία γκολ, θα μπορούσε ο πρόεδρος Μαρινάκης να εκδώσει ανακοίνωση καλώντας τους οπαδούς της ομάδας να υποδεχτούν τους παίκτες στο Ελ. Βενιζέλος λέγοντας: τους σκίσαμε, τους πατήσαμε, τους πήραμε τα σώβρακα, γυρίζουμε θριαμβευτές; Στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί, αλλά στην πολιτική γίνεται κάθε μέρα, ειδικά στις εκτός έδρας εξορμήσεις των πρωθυπουργών μας. Ο Σαμαράς μάλιστα το πάει και παρακάτω.

Αντεξαν τα κέρδη του ΟΠΑΠ

Υψηλή κερδοφορία, στα 505,5 εκατ. ευρώ, κατέγραψε ο ΟΠΑΠ το 2012, παρά τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα τυχερά παιχνίδια επηρεάζονται λιγότερο από τις συνθήκες που επικρατούν σε σχέση με άλλους κλάδους της οικονομίας. Τα κέρδη είναι μειωμένα κατά 6% σε σχέση με το 2011, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του έτους η αρνητική ποσοστιαία μεταβολή περιορίστηκε στο 4,3%.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Καθαρά κέρδη 505,5 εκατ. ευρώ για τον ΟΠΑΠ το 2012

Καθαρά κέρδη 505,5 εκ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η ΟΠΑΠ ΑΕ, έναντι 537,5 εκ. ευρώ το 2011 (μείωση 6,0%). Τα Καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου ήταν αυξημένα κατά 4,3% στα 133,8 εκ. ευρώ λόγω αυξημένων χρηματοοικονομικών εσόδων και χαμηλότερης φορολογίας.

Οι συνολικές πωλήσεις το 2012 μειώθηκαν κατά 8,9% στα 3.971,6 εκ. ευρώ, έναντι 4.358,5 εκ. ευρώ το 2011 κυρίως λόγω των μειωμένων πωλήσεων του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

Μνημόνιο για τη χρηματοδότηση του αθλητισμού από τον ΟΠΑΠ ζητά ο Ιωαννίδης

Ο ελληνικός αθλητισμός βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και αυτό φαίνεται πως το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, που αναφέρθηκε στην αναγκαία επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ.
Οπως σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης, θα πρέπει να υπάρξει μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο θα ισχύει και σε περίπτωση πώλησης του ΟΠΑΠ. «Αν λείψει ο ΟΠΑΠ θα αποδυναμωθεί πάρα πολύ o ελληνικός αθλητισμός.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΟΠΑΠ: Κέρδη 496 εκατ. το 2012 βλέπει η Euroxx

Στα 496 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 7,7% σε ετήσια βάση, αναμένεται να διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ για τη χρήση του 2012, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Euroxx.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει μείωση των εσόδων κατά 9,1% στα 3,96 δισ. ευρώ με τα EBITDA να υποχωρούν κατά 8,7% σε ετήσια βάση, στα 670 εκατ. ευρώ.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΟΠΑΠ: Aποφάσισε 3ετή ανανέωση συμβολαίου με Intralot ενόψει πώλησης

Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ανανεώνει την σύμβαση με την Intralot για την προμήθεια του τεχνολογικού του εξοπλισμού για άλλα τρία χρόνια, με στόχο να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του πριν την πώλησή του αργότερα φέτος.

ΤΑΙΠΕΔ: Αναμένεται ισχυρό ενδιαφέρον για ΟΠΑΠ

Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει να δεχτεί υψηλές προσφορές για το 33% του ΟΠΑΠ αλλά και τις ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ τον Απρίλιο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, Ιωάννης Εμίρης, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στη γαλλική Les Echos.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο ΟΠΑΠ κόβει το γόρδιο δεσμό: Νέα σύμβαση με Intralot

Αποφασίζοντας τη σύναψη νέας τριετούς σύμβασης με την Intalot, το ΔΣ του ΟΠΑΠ κόβει τον "γορδιο δεσμό" που είχε ανακύψει στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρίας, με αντιρρήσεις και ενστάσεις εκ μέρους υποψήφιων αγοραστών. Η απόφαση ελήφθη την Παρασκευή, μετά από επίπονες χρονοβόρες διαπραγματεύσεις και επανεξέταση των τεχνικών και οικονομικών όρων, που κατέληξε σε μείωση του τελικού κόστους για τον ΟΠΑΠ. επετεύχθη αξιόλογη βελτίωση στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Λόγω της σοβαρότητας της σύμβασης, το ΔΣ του οργανισμού αποφάσισε να ζητήσει έγκριση της ΓΣ των μετόχων.

ΟΠΑΠ: Έκτακτη Γ.Σ. στις 26/3 για τη σύμβαση με Intralot

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για την επιλογή του τεχνολογικού παρόχου του κεντρικού συστήματος με την υποψήφια ανάδοχο εταιρεία Intralot αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΠΑΠ Α.Ε.
Ο ΟΠΑΠ σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως επειδή η νέα σύμβαση είναι ουσιώδους σημασίας για την εταιρεία και τους μετόχους της, το δ.σ. αποφάσισε να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση των Μετόχων και να ζητήσει την έγκριση της νέας σύμβασης προ της υπογραφής της - όπως αυτή η Σύμβαση προβλέπεται από τον διεξαχθέντα διαγωνισμό και όπως θα τροποποιηθεί σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες και εξελίξεις.

Παράταση μίας εβδομάδας για τα σχήματα που διεκδικούν τον ΟΠΑΠ

Σε εγρήγορση δείχνουν να βρίσκονται όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ. Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών αναμένεται να παραμείνει η 5η Απριλίου, αλλά οι υπάρχουσες ενδείξεις είναι πως οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν μία επιπλέον εβδομάδα όσον αφορά στην οριστικοποίηση των σχημάτων που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Συγκεκριμένα, αντί για τις 11 Μαρτίου, η προθεσμία για τη δημιουργία των σχημάτων θα μεταφερθεί στις 18 Μαρτίου, δίνοντας έτσι επιπλέον περιθώριο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και οι συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Αφορολόγητα τα κέρδη έως 100 ευρώ από τον ΟΠΑΠ

Αφορολόγητα θα παραμείνουν τα κέρδη έως 100 ευρώ από τα παίγνια του ΟΠΑΠ. Αυτό προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τα "Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις" που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων και τον ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου τροποποιείται ο ν. 4093/2012 (Α' 222) και ρυθμίζεται η φορολόγηση των κερδών των παικτών, ώστε τα κέρδη έως 100 ευρώ να παραμείνουν αφορολόγητα. Για να αποφευχθεί η μείωση των εσόδων του Δημοσίου από την τροποποίηση αυτή, μεταβάλλεται το ενιαίο ποσοστό φορολόγησης των κερδών σε 15% για κέρδη από 100,01-500 ευρώ και 20% για κέρδη άνω των 500,01 ευρώ.

Παρέμβαση στην Ευρωβουλή για τον ΟΠΑΠ

Η τροπολογία που αποσύρθηκε για μια ακόμα φορά χθες, που προβλέπει τη δυνατότητα των συμμετεχόντων στη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ να λάβουν γνώση των απόρρητων συμβάσεων που έχει υπογράψει ο ΟΠΑΠ, θα απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE).

Στις 18 Μαρτίου τα οριστικά σχήματα για τον ΟΠΑΠ

Κατά μια εβδομάδα παρατείνει η προθεσμία για την ανακοίνωση από πλευράς επενδυτών των οριστικών σχημάτων που θα μετάσχουν στην τελική φάση του διαγωνισμού για την πώληση του ΟΠΑΠ.

Η αρχική προθεσμία εξέπνεε στις 11 Μαρτίου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως οι σύμβουλοι της αποκρατικοποίησης και το ΤΑΙΠΕΔ αποδέχθηκαν αίτημα να δοθεί παράταση.