Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΟΠΑΠ: Αύριο αποκαλύπτονται οι επίμαχες συμβάσεις

Από αύριο ξεκινά η αποκάλυψη των επίμαχων συμβάσεων του ΟΠΑΠ, που περιλαμβάνουν ρήτρες εμπιστευτικότητας κι αφορούν κυρίως τη σύμβαση της κοινοπραξίας των λαχείων (στην οποία εκτός του ΟΠΑΠ μετέχουν ακόμη η Intralot και η αμερικανική Scieintific Games) καθώς και τις υφιστάμενες συμβάσεις του Οργανισμού, με την εταιρία του κ. Κόκκαλη.

Κι αυτό καθώς ψηφίστηκε (αφού προηγουμένως γύρισε πίσω… δύο φορές) η ειδική τροπολογία που επιβάλλει διά νόμου στις κρατικές εταιρίες που οδεύουν προς αποκρατικοποίηση να δημοσιοποιούν και επιχειρηματικώς εμπιστευτικά στοιχεία στους διεκδικητές τους.

Στο μεταξύ, στον ΟΠΑΠ συνεχίζονται οι διεργασίες, εν όψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης, που θα κληθεί να εγκρίνει ή να απορρίψει τη νέα συμφωνία με την Intralot, με το ΤΑΙΠΕΔ και το κράτος να έχουν τον πρωταγωνιστικό, ρόλο ως κάτοχοι του 34%.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ΟΠΑΠ πρόκειται να χρησιμοποιήσει διεθνή εταιρία που ειδικεύεται σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, διοργάνωσης συνελεύσεων και επενδυτικών σχέσεων, προκειμένου να εξασφαλίσει στη συγκεκριμένη συνέλευση υψηλό επίπεδο διοργάνωσης και διαφάνειας.

Πρόκειται για τη Sodali η οποία, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο site της, ειδικεύεται και σε συνελεύσεις στις οποίες πρόκειται να συζητηθούν θέματα επί των οποίων αναμένεται να υπάρξουν διαφωνίες, ή και μετοχικός «ακτιβισμός», καθώς επίσης και στη συγκέντρωση υψηλών ποσοστών συμμετοχής, καθώς και στο proxy solicitation, δηλαδή στη διασφάλιση εξουσιοδοτήσεων από άλλους μετόχους.

Σημειώνεται ότι σημαντικό ποσοστό του Οργανισμού κατέχουν μεγάλα ξένα funds (όπως η Fidelity, το Silchester και το Baupost, που έχουν ποσοστά άνω του 5% έκαστο), τα οποία ενδέχεται να παραστούν πιθανώς μέσω εκπροσώπων και να ψηφίσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου