Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Για τουλάχιστον πέντε χρόνια μαζί ΟΠΑΠ - Intralot

Για τουλάχιστον πέντε χρόνια θα συνεχιστεί ακόμη η «στενή» σχέση μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Intralot, βάσει της νέας σύμβασης για τον τεχνολογικό πάροχο του οργανισμού. Αυτό προκύπτει απ' όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Κώστας Λουρόπουλος.
Οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν αρκετά στο θέμα της νέας σύμβασης με την Intralot, η οποία θα τεθεί προς έγκριση από τους μετόχους του ΟΠΑΠ σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 26 Μαρτίου. Όπως διευκρινίστηκε για την έγκριση απαιτείται μόνο το 34% των μετοχών να την υπερψηφίσουν.
Ο κ. Λουρόπουλος σημείωσε ότι η σύμβαση δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά η διάρκεια της θα είναι για τρία χρόνια. Ο ΟΠΑΠ έχει δικαίωμα να την καταγγείλει και οι δύο πλευρές να μπουν σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης διάρκειας έξι μηνών και αν και πάλι δεν βρεθεί τομή και ο οργανισμός αποφασίσει να αλλάξει τεχνολογία, τότε θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος 18 μηνών. Κάτι που σημαίνει ότι πρακτικά ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει με την Intralot για τουλάχιστον 5 χρόνια συνολικά.
Το τίμημα της σύμβασης δεν αναφέρθηκε με τον κ. Λουρόπουλο να υποστηρίζει ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις.
Αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα, οπότε και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις, ενώ όλα τα στοιχεία της σύμβασης θα είναι διαθέσιμα στο virtual data room όπου έχουν πρόσβαση οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν το 33% του ΟΠΑΠ που έχει τεθεί προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ.
Αντιδράσεις
Στους ενδιαφερόμενους είναι, ως γνωστόν, και η Intralot και η διατήρηση της στενής σχέσης της με τον ΟΠΑΠ φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, να έχει προκαλέσει αντιδράσεις από άλλους συμμετέχοντες στη διαδικασία αποκρατικοποίησης.
Ο λόγος είναι πως εκτιμάται πως ουσιαστικά η Intralot αποκτά πλεονέκτημα προκειμένου να είναι εκείνη που θα αποκτήσει τον ΟΠΑΠ. Τα ίδια δημοσιεύματα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι αντιδράσεις να πάρουν τη μορφή και νομικών ενεργειών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου