Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Aπάντηση ΟΠΑΠ στην κριτική για τη σύμβαση με την Intralot

Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, το έργο και οι υπηρεσίες που προβλέπονται στη σύμβαση αποτέλεσαν αντικείμενο διαγωνισμού από το 2010, βάσει του οποίου επελέγη η Intralot, ενώ η σύμβαση με την οποία ο ΟΠΑΠ καλύπτει τις σχετικές του ανάγκες, λήγει την 30 Ιουλίου 2013 δίχως να προβλέπεται παράτασή της.
Απαντήσεις στην κριτική που δέχεται από μερίδα του τύπου για την επέκταση της σύμβασης με την εταιρεία Intralot, για την υλοποίηση του νέου κεντρικού πληροφοριακού συστήματος επιχειρεί να δώσει ο ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, το έργο και οι υπηρεσίες που προβλέπονται στη σύμβαση αποτέλεσαν αντικείμενο διαγωνισμού από το 2010, βάσει του οποίου επελέγη η Intralot, ενώ η σύμβαση με την οποία ο ΟΠΑΠ καλύπτει τις σχετικές του ανάγκες, λήγει την 30 Ιουλίου 2013 δίχως να προβλέπεται παράτασή της.

Ο Οργανισμός τονίζει ότι εν όψει της πώλησης του 33% των μετοχών που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο, πέτυχε την μεταβολή των συμβατικών όρων προς όφελος των μετόχων.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα σύμβαση - που θα πρέπει να εγκριθεί από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ στις 26 Μαρτίου - έχει διάρκεια τριών ετών με δυνατότητα επέκτασης για δυο ακόμη με ημερομηνία λήξης την 31η Ιουλίου 2018.

Το κόστος για τον ΟΠΑΠ - εξαιρουμένου του ΦΠΑ - θα είναι της τάξεως των 29,5 εκατομμυρίων ευρώ για την εγκατάσταση του νέου συστήματος ενώ ο οργανισμός αναμένεται να καταβάλει και 79 ακόμα εκατομμύρια ευρώ στην Ιntralot για την υποστήριξη του συστήματος.

Με την ενεργοποίηση της σύμβασης θα τεθεί σε ισχύ μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot, που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2011, για την υποστήριξη των τερματικών των πρακτορείων για δύο έτη, με κόστος που αναμένεται να ανέλθει σε 46 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ με το νέο συμβόλαιο μειώνεται το μέσο μηνιαίο κόστος κατά 36%, από 5,3 εκατ. ευρώ στα 3,4 εκατ. ευρώ.

Τέλος η διοίκηση της ΟΠΑΠ τονίζει ότι επιδιώκει τη διαρκή και ψύχραιμη πληροφόρηση των μετόχων και του επενδυτικού κοινού ενώ συνιστά την ψύχραιμη και προσεκτική αξιολόγηση των διαφόρων σχολίων που κυκλοφορούν.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου