Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Μελισσανίδης και Σμετς ποντάρουν πολλά στην αξιοποίηση του δικτύου των πρακτορείων

Ο Καμίλ Ζίγκλερ, με το νέο ηγετικό επιτελείο έχουν ήδη προσδιορίσει τα 3+1projects-πυλώνες της μελλοντικής κερδοφορίας του ΟΠΑΠ, που μπαίνουν  μπροστά από τις 7 Νοεμβρίου,οπότε η έκτακτη Γενική Συνέλευση θα εγκρίνει και τυπικά τη νέα διοίκηση. Ήδη από χθες ο Μίκαλ Χουστ ανέλαβε, όπως είχε αποκαλύψει η "Deal" την οικονομική διαχείρισης και τη στρατηγική ανάπτυξη του ομίλου.

Το πρώτο, χρονικά, project που θα βγει στον αέρα μέσα στο επόμενο δίμηνο είναι το Ξυστό και τα λαχεία και ο στόχος είναι να διατεθούν νέα προϊόντα από ένα εκτεταμένο δίκτυο τουλάχιστον 10.000 σημείων πώλησης, δίνοντας σημαντική ώθηση στις επιδόσεις του τελευταίου τριμήνου. Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο ο μέσος ετήσιος τζίρος της Ελληνικά Λαχεία υπολογίζεται στα 850 εκ. και οι εκτιμήσεις της νέας διοίκησης λένε ότι η αγορά τυχερών παιχνιδιών θα αρχίσει να ανακάμπτει από φέτος ακριβώς λόγω του Ξυστό, καθώς μετά την αλλαγή σκυτάλης στην Κηφισού περιμένουν να δουν την τύχη της σύμβασης τεχνολογικού παρόχου, που έχει εγκριθεί από το προηγούμενο Δ.Σ.  
Αναμένεται άνοδος της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στα 1,9 δισ. για το 2013 και στα 2,55 δισ. το 2014 ΛΑΧΕΙΑ-ΞΥΣΤΟ  
Κι αυτό γιατί τα «αγκάθια» που είχε εντοπίσει η Emma Delta είναι πολλά, με κύρια το κόστος και την πενταετή διάρκεια της σύμβασης, αλλά και την επέκτασή της και στα νέα παιχνίδια -ενώ δεν προβλεπόταν- μέσω της διαχείρισης της κάρτας παίκτη.
Οι εκτιμήσεις λένε πάντως ότι θα επιδιωχθεί να βρεθεί ένας συμβιβασμός με την προσαρμογή της στο business plan της νέας διοίκησης.
Το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη ο ΟΠΑΠ θα έχει μπει στο διαδίκτυο. Αυτή είναι η απόφαση των νέων ιδιοκτητών του Οργανισμού που μετρούν πλέον αντίστροφα για το μεγάλο βήμα που θα βάλει την Κηφισού σε ένα πολλά υποσχόμενο πεδίο με τζίρο που ξεπερνά το 1 δισ.
Στόχος είναι το νέο εγχείρημα να έχει «ρολάρει» μέχρι τις αρχές καλοκαιριού ενόψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας που ξεκινάει μέσα Ιουνίου.
Ο Καμίλ Ζίγκλερ, με το νέο ηγετικό επιτελείο έχουν ήδη προσδιορίσει τα 3+1 projects-πυλώνες της μελλοντικής κερδοφορίας του ΟΠΑΠ, που μπαίνουν μπροστά από τις 7 Νοεμβρίου, οπότε η έκτακτη Γενική Συνέλευση θα εγκρίνει και τυπικά τη νέα διοίκηση.
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ
 Πότε θα ωριμάσουν τα «φρουτάκια» Με στόχο τα 16.500 παιγνιομηχανήματα του ΟΠΑΠ να μπουν σταδιακά σε λειτουργική φάση από τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2014 προωθούνται οι διαδικασίες συνεννόησης με τους πράκτορες για την συγκρότηση κοινοπραξιών όσον αφορά τους νέους μεγάλους χώρους, ενώ η αναστολή της απόφασης για αύξηση από 25 σε 50 των VLTs ανά χώρο δεν αλλάζει τα πλάνα της διοίκησης. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την επιλογή προμηθευτή και τεχνολογικού παρόχου, όπου σημαντικό ρόλο διεκδικεί η Lottomatica.  Σε δεύτερη φάση, αλλά όχι σε μεγάλη χρονική απόσταση, θα μπουν μπροστά οι ενέργειες για την παραχώρηση των 4 έως 10 αδειών για τα 18.500 παιγνιομηχανήματα που θα λειτουργούν εκτός ΟΠΑΠ. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι το συνολικό project για τα 35.000 VLTs να έχει αναπτυχτεί με ορίζοντα το 2015.
Μελισσανίδης και Σμετς ποντάρουν πολλά στην αξιοποίηση του δικτύου των πρακτορείων, τα οποία θα εμπλουτιστούν με νέες εμπορικές δραστηριότητες, με την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών και πέραν αυτών του ΟΠΑΠ.
Άλλωστε, ο Τσέχος μεγαλοεπενδυτής έχει διακριθεί για το ταλέντο του να απογειώνει τα δίκτυα λιανικών πωλήσεων.  Έτσι εξετάζεται η υιοθέτηση στοιχείων του μοντέλου που εφάρμοσε ο Ζίγκλερ στην τσέχικη λοταρία Sazka που από τα πρόθυρα της χρεοκοπίας το 2011, όταν εξαγοράστηκε από τα PPF και KKCGανορθώθηκε βάσει και της εκμετάλλευσης του δικτύου της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα πλάνα περιλαμβάνονται και κινήσεις στοχευόμενης αναδιάρθρωσης του δικτύου του ΟΠΑΠ που σήμερα αριθμεί 4.843 σημεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου