Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ziegler: Τα σχέδια του ΟΠΑΠ για VLTs και λαχεία

Την έναρξη λειτουργίας των VLTs και την επαναπροώθηση του “Ξυστού” και των λαχείων στην ελληνική αγορά έθεσε ως προτεραιότητες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Kamil Ziegler, στο conference call που είχε με τους αναλυτές, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του γ' τριμήνου.

Ο κ. Ziegler έκανε λόγο για καθυστερήσεις που οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, με σημαντικότερο την καθυστέρηση στη μεταβίβαση του 33% του ΟΠΑΠ, όμως τόνισε ότι οι πρώτες προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τα VLTs θα δημοσιοποιηθούν στις αρχές του 2014, καθώς έχει τακτοποιηθεί η εναπομείνασα οφειλή, ύψους 86 εκατ. ευρώ, προς το Δημόσιο για την απόκτηση της άδειας λειτουργίας των 35.000 παιγνιομηχανημάτων. Ωστόσο, σημείωσε πως το αρχικό μοντέλο για την υλοποίηση των VLTs κρίνεται υψηλού κόστους, και ήδη εξετάζονται αλλαγές.

Αναφερόμενος στα λαχεία, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ υπογράμμισε τη στενή συνεργασία του Οργανισμού με τους συνεταίρους του, προκειμένου να επιτευχθεί το χρονοδιάγραμμα επανακυκλοφορίας τους στην αγορά.

Όσο για τα οικονομικά μεγέθη του ΟΠΑΠ, ο κ. Ziegler εμφανίστηκε αισιόδοξος για περαιτέρω ενίσχυση της τάσης σταθεροποίησης που καταγράφηκε κατά το γ' τρίμηνο, ξεκαθαρίζοντας πως ο στόχος για τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων παραμένει στα 242 εκατ. ευρώ για το 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου