Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Θορυβεί τον ΟΠΑΠ απόπειρα για ανταγωνιστικό δίκτυο

Την ύπαρξη σχεδίου δημιουργίας επίγειου δικτύου καταστημάτων μέσω των οποίων θα διευκολύνεται και θα ενθαρρύνεται η πρόσβαση σε διαδικτυακό στοιχηματισμό, κατά παράβαση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και ενάντια στα συμφέροντα του Οργανισμού και των μετόχων του, καταγγέλλει η Ομοσπονδία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ.

Με επιστολή που κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Τυχερών Παιχνιδιών (ΕΕΕΠ) αλλά και στο γραφείο του Πρωθυπουργού, το συλλογικό όργανο των πρακτόρων καταγγέλει πως φερόμενοι ως «επενδυτές» δημιουργούν στο χώρο των παιγνίων συνθήκες διάχυτης παρανομίας. Συγκεκριμένα, οι πράκτορες του ΟΠΑΠ κάνουν λόγο για σχέδιο δημιουργίας 600 σημείων πώλησης σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με την επωνυμία «Capitals», μέσω των οποίων θα διευκολύνεται και θα ενθαρρύνεται η πρόσβαση σε διαδικτυακά παίγνια σε συνδυασμό με χρήση υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων.

Οι πράκτορες αναφέρουν πως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε, με χορηγό την εταιρεία στοιχημάτων Betshop, εκδήλωση από άγνωστη εταιρεία με την επωνυμία «Cosmos Club». Στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν ένα πλάνο δημιουργίας 600 σημείων πώλησης με τον τίτλο «Capitals» (CAPITALS, CAPITALS SHOP, CAPITAL V.I.P.). Πρόκειται, αναφέρουν, για επίγειο δίκτυο παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων, το οποίο, όπως σημειώνουν στην επιστολή τους οι πράκτορες, απαγορεύεται και τιμωρείται από την κείμενη ποινική νομοθεσία, με το πρόσχημα της διαδικτυακής πρόσβασης στους «μεταβατικούς» παρόχους.

«Με τον τρόπο αυτό τίθεται σε μείζονα κίνδυνο το μονοπώλιο των παιγνίων με τεράστιες δημοσιονομικές συνέπειες από την ανατροπή των υφιστάμενων συμβάσεων και μετατρέπεται η χώρα σε απέραντο παράδεισο του τζόγου όλη την ημέρα και νύχτα (αφού οι «επενδυτές» θα λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα) με παράπλευρες συνέπειες για συμμετοχή ανηλίκων, εγκληματικότητα, κοινωνική συνοχή και κίνηση μαύρου χρήματος», σημειώνεται στην επιστολή.

Τι λέει το δελτίο τύπου
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, την συγκεκριμένη Παρασκευή στο ξενοδοχείο Royal Olympic στο κέντρο της Αθήνας, η εταιρεία Cosmos Club - International Business Development, που διατηρεί γραφεία στην οδό Κοδράτου στο Μεταξουργείο, παρουσίασε με κάθε δημοσιότητα ένα business plan για τη δημιουργία ενός «μακρόπνοου σχεδίου που τίθεται σε άμεση εφαρμογή και που προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2014 με στόχο να προσφέρει 5.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα από 600 νέα Capital που θα ανοίξουν σε όλη την Ελλάδα», όπως τονίστηκε στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε την ίδια ημέρα και βρίσκεται στην κατοχή του Capital.gr.
           
Η εταιρεία με σαφήνεια αναφέρει πως μέσα στα καταστήματα που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους επί εικοσιτετραώρου βάσεως, «λειτουργεί υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων καθώς επίσης υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακού στοιχηματισμού μέσα από τις εταιρείες που προσφέρουν την υπηρεσία νόμιμα στην Ελλάδα». Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η Cosmos Club φιλοδοξεί να προχωρήσει στην εξαγορά περί των 500-600 internet cafes σε όλη τη χώρα, προκειμένου να δημιουργήσει δίκτυο καταστημάτων μέσω των οποίων θα παρέχονται οι υπηρεσίες των 24 στοιχηματικών εταιρειών που λειτουργούν στην Ελλάδα με προσωρινή άδεια λειτουργίας (όπως η Βetshop που ήταν χορηγός της εκδήλωσης).

Επικεφαλής της Cosmos Club εμφανίζεται να είναι ο εκ Θεσσαλονίκης Απόστολος Τσιπίδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρει στο βιογραφικό του πως «τιμήθηκε από τη Δημοκρατία της Σερβίας για την ενεργή συμμετοχή του κατά τη διάρκεια του πολέμου Σερβίας – Βοσνίας Ερζεγοβίνης».

Αντίδραση 
Τα σχέδια της αγνώστων λοιπών στοιχείων εταιρείας βρίσκονται σε γνώση του ΟΠΑΠ και της νομικής του υπηρεσίας. Στέλεχος της διοίκησης μιλώντας στο Capital.gr, έκανε λόγο για σοβαρότατη πρόκληση κατά του ΟΠΑΠ, συμπληρώνοντας πως θα δοθεί άμεσα απάντηση και θα κινηθούν όλες οι ενέργειες προκειμένουν να προασπιστούν τα συμφέροντα του Οργανισμού. Ανέφερε, δε, πως ακόμη και σήμερα ανθεί ο παράνομος στοιχηματισμός της Ελλάδα, έχοντας μετατραπεί σε μια βιομηχανία δισεκατομμυριών που λειτουργεί εις βάρος του κράτους και των φορολογούμενων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου