Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Νέο management στον ΟΠΑΠ



Αλλαγή σελίδας και τυπικά στον ΟΠΑΠ, με την εκλογή νέου διοικητικού που συμβουλίου στην σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. 

Παρουσία των κ.κ. Marco Sala (CEO του ομίλου Lottomatica), Γ. Μελισσανίδη και Χρήστου Κοπελούζου (εκ των μετόχων της Emma Delta ), οι μέτοχοι του οργανισμού υπερψήφισαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης γενικής συνέλευσης. 

Με συμμετοχή ύψους 72,09% του μετοχικού κεφαλαίου (ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ για Γ.Σ. του οργανισμού), εκλέχθηκε εκ νέου Δ.Σ. στο οποίο όπως ήταν αναμενόμενο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τοποθετήθηκε ο 51χρονος Kamil Zigler, στέλεχος του ομίλου PPF και πρώην επικεφαλής της τσεχικής εταιρείας τυχερών παιχνιδιών Sazka. 

Πρώτος αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ ΑΕ τοποθετήθηκε ο κ. Σπύρος Φωκάς, εκ των στενών συνεργατών του Δημήτρη Μελισσανίδη (από τους βασικούς μετόχους της Emma Delta), ο οποίος σε μια σύντομη τοποθέτηση έκανε λόγο για μια νέα σελίδα που η διοίκηση προσπαθεί να ανοίξει σε αυτόν τον εξαιρετικό οργανισμό, όπως χαρακτήρισε τον ΟΠΑΠ. 

Ο κ. Φωκάς επίσης σημείωσε πως η νέα διοίκηση ενημερώνεται με ταχείς ρυθμούς για όλα τα θέματα που αφορούν στην στρατηγική και τη λειτουργία της ΟΠΑΠ και εξέφρασε την ελπίδα το management να φανεί αντάξιο των προσδοκιών όλων. 

Από την πλευρά του ο νέος επικεφαλής του οργανισμού κ. Zigler, μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους πως παραμένει ακόμα σε στάδιο ενημέρωσης σε ό,τι αφορά την λειτουργία του ΟΠΑΠ και επιφυλάχθηκε σε σύντομο όπως ανέφερε χρονικό διάστημα να τοποθετηθεί επί όλων των ζητημάτων που αφορούν το αύριο του οργανισμού. 

Τέλος, όπως προέκυψε από την διαδικασία της γενικής συνέλευσης, σήμερα το ποσοστό των ξένων θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΠΑΠ ανέρχεται στα επίπεδα του 55%, από το οποίο ποσοστό λίγο πάνω από το 5% έκαστο ελέγχουν τα funds οι: Baupost, Silchester και BlackRok.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου