Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο της Emma Delta στον ΟΠΑΠ

Τέλος εποχής στον ΟΠΑΠ και αρχή μιας νέας καθώς έπειτα από 55 χρόνια κρατικού ελέγχου, την ερχόμενη Παρασκευή το ελληνοτσεχικό επενδυτικό σχήμα Emma Delta αναλαμβάνει τον έλεγχο του Οργανισμού.

Τότε έχει προγραμματιστεί να μεταβιβαστεί το 33% του ΟΠΑΠ από το ΤΑΙΠΕΔ στην Εmma Delta και να πραγματοποιηθεί η καταβολή από το fund των 622 εκατ. ευρώ (τα υπόλοιπα 30 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε δόσεις). 

Χωρίς να χαθεί χρόνος, θα γίνει παράλληλα και η αλλαγή του δ.σ., με τις οι προτεραιότητες του νέου μάνατζμεντ υπό τον 51χρονο Καμίλ Ζίγκλερ, στέλεχος του ομίλου PPF, να έχουν ήδη καθοριστεί. Ο Τσέχος μάνατζερ που θα πλαισιωθεί σε λειτουργικό επίπεδο από στενούς συνεργάτες του θεωρείται άριστος γνώστης του κλάδου καθώς συμμετείχε στο εγχείρημα απόκτησης της τσεχικής εταιρείας τυχερών παιχνιδιών SAZKA από το PPF και τον επενδυτικό όμιλο KKCG του Τσέχου Karel Komarek, μετόχου του Emma Delta.

Ενόψει της ολοκλήρωσης της συναλλαγής, η Emma Delta προχώρησε στην διάθεση ομολόγων υψηλής εξασφάλισης, ύψους 400 εκατ. ευρώ, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης για να χρηματοδοτήσει μέρος της εξαγοράς, έκδοση η οποία και ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Στο ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης σημειωνόταν πως στόχος της Emma Delta είναι να ενισχύσει τη θέση του ΟΠΑΠ στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών, μέσω της ανάπτυξης νέων παιχνιδιών, της επέκτασης στο διαδίκτυο, της αξιοποίησης του δικτύου των 4.700 πρακτορείων της εταιρείας και της ισχυροποίησης του brand της εταιρείας.

Εν τω μεταξύ, για τις 11 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων παρέπεμψε τον περασμένο Ιανουάριο στο ΣτΕ την υπόθεση) η προσφυγή των Stanleybet International, William Hill Organization Ltd, William Hill Plc και Sportingbet Plc κατά του μονοπωλίου που υφίσταται στην εγχώρια αγορά τυχερών παιχνιδιών, ζητώντας να τους παρασχεθεί η άδεια οργανώσεως αθλητικών στοιχημάτων στην Ελλάδα. Από πλευράς Emma Delta έχει διατυπωθεί η άποψη πως η νομική βάση της ελληνικής κυβέρνησης και οι περιοριστικές πολιτικές που εφαρμόζει έχουν ισχυρή βάση και ότι οι δικλίδες ασφαλείας για την ορθή χρήση του δικαιώματος αυτού, έχουν ήδη τεθεί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου