Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΠΑΠ: Αύριο συνεδριάζει το ΔΣ και ανακοινώνονται τα τιμήματα των νέων αδειών

Αύριο το απόγευμα πρόκειται να συνεδριάσει το ΔΣ του ΟΠΑΠ για να εγκρίνει την εισήγηση των δύο συμβούλων Lazard από την πλευρά του ΟΠΑΠ και Deutsche Bank απο την πλευρά του Δημοσίου για την αποτίμηση των δύο αδειών που πρόκειται να αγοράσει ο ΟΠΑΠ από το Δημόσιο.

Πρόκειται για την άδεια για τα 35.000 φρουτάκια και την άδεια για τη δεκαετή επέκταση της άδειας των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.

Αφού το ΔΣ του ΟΠΑΠ εγκρίνει τα τιμήματα θα ανακοινώσει στο ΧΑ τις αποφάσεις του, και ακολούθως θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση της εταιρείας για να εγκρίνει τις αποφάσεις για τις μεγάλες επενδύσεις στις οποίες σχεδιάζει να προχωρήσει.
Η κρίσημη Γενική Συνέλευση που θα αποφασίσει για το τίμημα των νέων επενδύσεων και το δανεισμό που θα συνάψει η ΟΠΑΠ, θα πραγματοποιηθεί 25 ημέρες μετά την σύγκλησή της. Θα ακολουθήσoυν οι τελικές υπογραφές των δύο νέων συμβάσεων του ΟΠΑΠ με το Ελληνικό Δημόσιο που τοποθετούνται στο τέλος Οκτωβρίου ή το αργότερο αρχές Νοέμβρη.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα ο γενικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων Γιώργος Χριστοδουλάκης είχε πει ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι συμφωνίες για την επέκταση της παραχώρησης του αεροδρομίου Αθηνών και του ΟΠΑΠ .

Σύμφωνα με πληροφορίες το μέγεθος του τιμήματος για τις νέες άδειες , που θα ανακοινωθεί αύριο, εκτιμάται σε 1 δισ. ευρώ, από το οποίο εφάπαξ θα καταβληθεί ένα σημαντικό μέρος του, ενώ το υπόλοιπο θα εκταμιευθεί σε περίοδο 12-18 μηνών. Για τη χρηματοδότηση των νέων επενδύσεων η εταιρεία θα προχωρήσει σε δανεισμό από τράπεζες με τις οποίες βρίσκεται σε διαπραγμάτευση. Το ενδεχόμενο ομολογιακού μετατρέψιμου σε μετοχές έχει εγκαταλειφθεί ενώ είναι πιθανό ο δανεισμός να γίνει από κονσόρτιουμ τραπεζών και όχι από μια μεμονωμένη τράπεζα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου