Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΟΠΑΠ: Θα επιτευχθούν οι στόχοι του business plan

business plan για το 2013 υποστήριξε κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλος.
Ο κ. Λουρόπουλος ανακοίνωσε πως ο οργανισμός προχωρά στην προώθηση ενός νέου παιχνιδιού με βάση το αθλητικό στοίχημα, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη θυγατρική Neurosoft. Ανακοίνωσε, επίσης, πως χθες εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η σύμβαση για τη δωδεκαετή διαχείριση των Κρατικών Λαχείων από την «Ελληνικά Λαχεία» στην οποία συμμετέχουν ο ΟΠΑΠ, η Intralot και η Scientific Games. Απέφυγε, όμως, να δεσμευτεί για το πότε θα αναλάβει τη διαχείριση των λαχείων η «Ελληνικά Λαχεία». Οπως είπε, εξαρτάται από τη διαδικασία εισόδου στη σχετική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών που σήμερα διαχειρίζεται τα κρατικά λαχεία.
Για τα «φρουτάκια» (VLTs) ο κ. Λουρόπουλος υποστήριξε πως η διοίκηση επιμένει στο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει την ουσιαστική έναρξη λειτουργίας εντός του πρώτου τριμήνου του 2014. Επισήμανε, όμως, πως μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί ο σχετικός κανονισμός από την Επιτροπή Παιγνίων.
Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του ερωτηματολογίου που είχε σταλεί στους πράκτορες του ΟΠΑΠ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι εξ' αυτών επιθυμούν να επενδύσουν στα VLTs και να συμμετάσχουν σε Αίθουσες Παιγνίων (Gaming Halls) που θα δημιουργηθούν.
Για το νέο τεχνολογικό σύστημα, ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ είπε πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες και πως θα είναι έτοιμο το αργότερο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2015. Οσο για το Διαδικτυακό Στοίχημα ο κ. Λουρόπουλος είπε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η επιλογή συνεργάτη.
Ο ίδιος υπενθύμισε πως στις 13 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή διεθνούς εταιρείας στοιχημάτων που αντιδρά στην επέκταση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ στα επίγεια παιχνίδια.
Ως γνωστόν, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε χθες πωλήσεις ύψους 1.744,3 εκατ. ευρώ έναντι 2.054,8 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2012 (μείωση 15,1%).
Οι πωλήσεις του β’ τριμήνου μειώθηκαν κατά 11,6%, με μειωμένο ρυθμό σε σχέση με την πτώση του α’ τριμήνου, παρά την απουσία εσόδων από το EURO 2012 που πραγματοποιήθηκε το β’ τρίμηνο του 2012.
Τα καθαρά έσοδα (GGR) εξαμήνου ήταν χαμηλότερα κατά 11,7% στα €581,6 εκατ. ευρώ (2012: 658,5 εκατ. ευρώ). Τα καθαρά έσοδα β’ τριμήνου μειώθηκαν κατά 9,8% ποσοστό βελτιωμένο σε σχέση με την πτώση των πωλήσεων, λόγω της επιτυχημένης διαχείρισης ρίσκου.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 67,3 εκατ. ευρώ έναντι 258 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2012 (μείωση 73,9%).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου