Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Νέα παρέμβαση στον ΟΠΑΠ για τα Κρατικά Λαχεία

Νέα πρόσκληση προς τον ΟΠΑΠ προκειμένου να υπογράψει τη συμφωνία για τα Κρατικά Λαχεία θα απευθύνει εντός των ημερών το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
 
Η υπογραφή της σύμβασης για τα Κρατικά Λαχεία πρέπει να γίνει πριν τις 31 Ιουλίου, καθώς τότε λήγει και η σχετική εγγυητική επιστολή που είχε καταθέσει ο ΟΠΑΠ στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είχε γίνει.
Σύμφωνα με πληροφορίες ΟΠΑΠ, Intralot και Scientific Games κατέβαλαν τα κεφάλαια που αντιστοιχούν στα ποσοστά που έχουν στην κοινοπραξία, λύνοντας έτσι ένα από τα εμπόδια που υπήρχαν όσον αφορά στη σύσταση ωστόσο οι διαπραγματεύσεις αναφορικά με τις συμφωνίες προμηθευτών σε σχέση με τα Κρατικά Λαχεία μεταξύ του ΟΠΑΠ και των Intralot - Scientific Games συνεχίζονται.
Υπενθυμίζεται ότι η Emma Delta, το επενδυτικό σχήμα που κέρδισε τον διαγωνισμό για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις του για αρκετά σημεία στις συμφωνίες με τους προμηθευτές (Intralot, Scientific Games) για τα Κρατικά Λαχεία.
Από την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τα Κρατικά Λαχεία θα εισρεύσουν στα ταμεία του Δημοσίου 190 εκατ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου